Hülya Koçyiğit Altın Baklava Ödül gecesine adeta damgasını vurdu

Yeşilçam'ın ünlü ismi Hülya Koçyiğit, bu sene 3. sü düzenlenen Altın Baklava ödül töreninde juri başkanıydı. Tören öncesi sevenleri ile buluşan Koçyiğit, geçmişine dair sorulan soruları içtenlikle yanıtladı

Haberler 05.05.2017 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaizantepte Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafndan bu sene 3. sü tertip edilen 3. Altn Baklava Film Festivalinde çok tandk bir isim vard. Festivalde juri bakan olarak bulunan isim Hülya Koçyiit idi. Hülya Koçyiit, tören öncesinde katld söylei de kendisine sorulan sorular yantlad. Üniversite gençlerinin kendisine yönelttii sorulara cevap veren Hülya Koçyiit, bu dönem örencilerinin çok sansl olduundan bahsetti. stedii bölümde okumann faydalarndan bahseden ünlü isim, kendisinin hayatnn dönüm nktas olan döneme deindi ve Susuz Yaz filmi ile yldz parladndan bahsetti. Susuz Yazdan sonra eitim hayatn braktn açklana Koçyiit, en çok izledii dizinin Dirili Erturul olduundan bahsederken, Erturulun annesi Haymana karakterini kendisine çok yaktrdndan bahsetti.

SEVGYE AçIK OLMALIYIZ

Törende örencilerin kensisine yönelttii sorular karsnda içtenlikle cevap veren Koçyiit eitimin öneminde bahsetti ve Hangi meslei yaparsak yapalm ama insan olmay baaralm. Yaptnz i özellikle sinema ise insana, insan anlatyorsunuz. Adeta onun yüzüne ayna tutuyorsunuz. Bu meslekte benim en deerli kazancm beni daha da insanlatrmasdr. nsanlarla iletiim içerisinde olmam salamasdr. Kendinizi çok baarl görebilir, böbürlenebilirsiniz ama öyle deil. Arkandan gelen baka bir ses senin üzerinden geçer. Bu yüzden örenmeye açk olmalyz. Sevgiye açk olmalyz.dedi.

YA ETM YA SNEMA DENLD

Damad Engin Altan Düzyatann barolünü oynad Dirili Erturul dizisine olan sevgisinden bahseden Koçyiit, kendi sinema hayatna atld günlerden bahsetti ve Ankaraya Devlet Konservatuarna yatl bir talebe olarak gittim ve tiyatro eitimi almaya baladm. Eitiminin ikinci ylndan sonra Susuz Yaz adl filmle tantm. O gün bugündür sinemann içindeyim. Sadece bir heves olarak deil, gerçekten iliklerine kadar yaam, o ak acsyla tatlsyla tatm ve giderek adeta bir tutkuya dönütü hayatma. Susuz Yaz benim için yaz döneminde yaptm bir filimdi. Yönetmeni çok kymetliydi ve ailem yönetmeni yakndan tanyordu. Yaz bitince ben okuluma dönecektim, bütün planlarmz buydu. Fakat yaz sonu aniden babam kaybettik. Babam 39 yandayd ve sportmen bir delikanlyd. Hiçbir hastal falan yoktu, ama çok ani bir ölüm oldu. Önümde açlm bir yol vard. Okuluma gitmek veya sinemaya devam etmek. Kz kardelerim vard, onlar talebiydi. Annem çalan bir kadn deildi. Bir iaretti bu benim için. Hayat yolu açld, ya buradan devam edeceksin, ya da baka bir seçim yapacaksn denildi. O gün bugündür içimde hep ukdedir. Eitimimi tamamlayamamamn bir eziklii vardr içimde. Belki de bu yüzden eitim gören gençlere müthi hassasiyetle yaklayorum.dedi.

Ana Sayfaya Git