İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak

İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak. Film sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

Haberler 20.03.2024 - 06:55 Son Güncelleme : 20.03.2024 - 07:52

Derin şarkı sözleri, kendine özgü sesi ve samimi tarzıyla ölümünden sonra da hala dillerden düşmeyen şarkılarıyla çok sevilen sanatçı Ahmet Kayanın hayatını anlatan İki Gözüm Ahmet 5 Nisanda vizyonda olacak. Ahmet Kayanın büyük başarılarla taçlanmış, bir o kadar da mücadelelerle dolu hayatını ele alan filmin yeni afişi de dün yayımlandı.

İki Gözüm Ahmet 5 Nisanda Vizyonda Olacak

28 Ekim 1957 yılında Malatyada dünyaya gelen ve 16 Kasım 2000 tarihinde Pariste yaşamını yitiren Ahmet Kayanın 43 yıllık kısa yaşamındaki toplumsal mücadelesini konu alan ve Pariste yaşadığı yıllardan esinlenerek çekilen İki Gözüm Ahmet:Sürgün filmi 5 Nisan Cuma günü vizyona giriyor.

Ahmet Kayanın hayatını konu alan filmin çekileceği ilk zamanlar Ahmet Kayayı sevenler arasında heyecan yaratsa da, eşi Gülten Kayanın sert açıklamalarıyla filmin vizyona girmesi yoğun bir tartışmaya dönüşmüştü. Filmin, Kendilerinden izinsiz olarak çekildiğini belirten Gülten Kaya sert açıklamalarda da bulunmuştu.

İKİ GÖZÜM AHMET:SÜRGÜN FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata üstleniyor. Başrolünde, Ahmet Kayayı canlandıran ve filmdeki şarkıları da seslendiren Özgür Tüzer bulunuyor. X yapım tarafından çekilen filmin oyuncu kadrosunda Serdar Orçin, Metin Yıldız, Aleyna Solaker, Ruhi Sarı, Ekin Nakkaş, Yelda Reynaud gibi isimler yer alıyor. İki Gözüm Ahmet:Sürgün filmi, CGV Mars Dağıtım aracılığıyla tüm Türkiyede 5 Nisan Cuma günü vizyona girecek.

Fatih Yılmaz ve ekibi tarafından tasarlanan yeni afişte, Eyfel Kulesinin siluetini kullanarak filmin Pariste geçtiği atmosferi vurgulamak istediklerini ve Ahmet Kayanın hüznünü afişte yansıtmayı amaçladıkları belirtildi.

Ana Sayfaya Git