İstanbul sanki Hollywood başkenti!

Hollywood'un birçok film çekimlerine yer verdiği İstanbul'un Fatih ilçesi, mayıs ayında Tom Hanks'in başrolünde yer alacağı "Inferno" adlı filme de ev sahipliği yapacak.

Haberler 30.04.2015 - 13:09 Son Güncelleme : 30.04.2015 - 13:09

Argo, James Bond Skyfall, Taken 2, Two Faces of January, The Water Diviner gibi Hollywood yapımlarının çekimlerine sahne olan Fatih, mayıs ayında Tom Hanksin başrolünde yer alacağı Inferno adlı filme de ev sahipliği yapacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı yazılı açıklamada, çekimler başlamadan mekanlarla ilgili bilgi aldığını ve ekibe destek olma sözü verdiğini kaydetti.

Tarihi Yarımadanın film çekimlerinde ilgi odağı olduğunu aktaran Demir, Fatih zaten doğal bir film platosu. Biz de tarihi dokuya yönelik yaptığımız çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalışıyoruz. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağını düşündüğümüz projelere, destek veriyoruz. Film ekipleri, öncelikle Fatihi tercih ediyor. Ülkemizin doğru tanıtımı ve sahip olduğumuz değerlerin dünyaya gösterilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ifadelerini kullandı.

INFERNO

Başrolünde Tom Hanksin yer aldığı Inferno, Dan Brownın aynı adlı eserinden senaryolaştırıldı. Da Vincinin Şifresi ile başlayıp Melekler ve Şeytanlar ile süren seride, macera bu kez Inferno ile Fatihte kaldığı yerden devam edecek.

çekimleri Budapeştede başlayan film için Yerebatan Sarnıcında aksiyon sahneleri çekilecek. Yönetmen Ron Howard, mekanlar için dört kez İstanbulu ziyaret ederken, çekimlerde Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesi önü, Nuruosmaniye, Kennedy Caddesi ve sahil şeridi, mekan olarak kullanılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır