Mehmet Ali Erbil'in hastalığı Kaçış Sendromu hastalığı nedir? Mali iyileşti mi?

Kaçış Sendromu hastalığı nedir? sorusu Mehmet Ali Erbil'in bugünkü açıklamasından sonra çok merak edildi. Ünlü oyuncu Mehmet Ali Erbil kaçış sendromu hastalığının nüksetmesi sebebiyle 234 gün yoğun bakımda kalmış, çıktıktan sonra da 2 kere daha tedavi görmüştü. İlk kez canlı yayına çıka Kaçı sendromu hastalığı illetini yaşadıklarını anlata Mehmet Ali Erbil, herkesi duygulandırdı.İşte şimdi herkes Kaçış sendromu hastalığı nedir? diye merak etmekte. Dünya üzerinde çok nadir görülen bir hastalık olan kaçış sendromu ilk kez 1960 yılında Dr. Clarkson ve arkadaşları tarafından keşfedilmiştir. Sistemik kılcal kaçak sendromu olarak da bilinen kaçış sendromu nedir?

Haberler 06.06.2020 - 17:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaç Sendromu hastal nedir? sorusu Mehmet Ali Erbilin bugünkü açklamasndan sonra çok merak edildi. Ünlü oyuncu Mehmet Ali Erbil kaç sendromu hastalnn nüksetmesi sebebiyle 234 gün youn bakmda kalm, çktktan sonra da 2 kere daha tedavi görmütü. lk kez canl yayna çka Kaç sendromu hastal illetini yaadklarn anlata Mehmet Ali Erbil, herkesi duygulandrd.te imdi herkes Kaç sendromu hastal nedir? diye merak etmekte. Dünya üzerinde çok nadir görülen bir hastalk olan kaç sendromu ilk kez 1960 ylnda Dr. Clarkson ve arkadalar tarafndan kefedilmitir. Sistemik klcal kaçak sendromu olarak da bilinen kaç sendromu nedir?

1.5 yl önce banyoda dütükten sonra nükseden Kaç Sendromu hastal nedeniyle tedavi olan Mehmet Ali Erbil, pandemi sürecinde arkadalarn evine çard.

Oyuncu Tolga Yüce ve sanatç arkada Ercan Avarla doum günü için bir araya gelen ünlü ovmen, pandemi sürecini nasl geçirdiini Günaydndan Evren Abdullaholuna anlatt.

Corona virüs nedeniyle kzlarn ve torununu göremediini, onlar çok özlediini dile getiren Erbil, Keke hiç servetim olmasayd da salm olsayd. Bu süreçte sevenlerim beni hiç yalnz brakmad dedi.

çOCUKLARIMI ÖZLEDM
Salgn sürecini evinde geçiren ve kimseyle görümeyen usta sanatç, Aylardr görmediim çocuklarm ve torunumu çok özledim. Onlara bir kez sarlsam baka bir ey istemiyorum ifadelerini kulland.

KAçI SENDROMU NEDR?

Kaçak sendromu bir baka isimle sistemik klcal kaçak sendromu (SCLS), kan damarlarndan komu vücut kavitelerine (boluk) ve kaslarna tekrarlayan büyük miktarda plazma sznts ile karakterize nadir görülen bir hastalktr. Bu, kan basncnda, tedavi edilmediinde organ yetmezliine ve ölüme neden olabilecek keskin bir düüe neden olur.

Clarkson hastal olarak da adlandrlan bu durum, yaygn enfeksiyonlara (septik ok) veya ciddi alerjik reaksiyonlara (anafilaktik ok) ciddi reaksiyonlar ile kartrlabilir. Ataklarn skl, ömür boyu bir yldan birkaç yla kadar deiebilir. Bazlar ise yaamlar boyunca sadece bir atak geçirirler.

KAçI SENDROMU BELRTLER

Sinirlilik
Yorgunluk
Karn ars
Mide bulants
Kas arlar
Ar susama
Vücut arlnda ani art

KAçIS SENDROMU NEDENLER

Birçok durumda neden bilinmemektedir (idiyopatik SCLS). SCLSli baz kiiler, ataklardan önce bir enfeksiyon (virüs gibi) geçirdiini bildirmitir. Baz kaç sendromu vakalar, kalbin, böbrein veya karacierin çeitli durumlaryla ilikilidir. Bir epizod srasnda tedavi, hava yolu ve solunumun stabilize edilmesini ve svlarn, ilaçlarn veya kan ürünlerinin infüzyonunu içerebilir. Gelecekteki ataklar önlemek için periyodik infüzyonlar veya baz ilaçlar kullanlabilir.

KAçI SENDROMU TEDAVS

u anda sistemik klcal kaçak sendromu (SCLS) için bir tedavi yoktur. Bir atak srasnda SCLS tedavisi çounlukla destekleyici olup, semptomlar stabilize etmeyi ve ciddi komplikasyonlar önlemeyi amaçlamaktadr. Bu, hava yolu ve solunumun stabilize edilmesini, belirli ilaçlarn alnmasn ve / veya intravenöz (IV) sv, ilaç veya kan ürünleri infüzyonunu içerebilir. Bazlar IV svlarnn imeyi (ödem) kötületirebilecei veya baka komplikasyonlarn riskini artrabilecei için tavsiye edilmediini öne sürmektedir. Bir kii iyilemeye baladnda, diüretikler (idrar atmn kolaylatran ilaçlar) hemen her zaman gereklidir.

Periyodik infüzyonlar veya belirli ilaçlarn kullanm, gelecekteki ataklar önlemeye çalmak için kullanlr (profilaktik tedavi). Aylk intravenöz immün globulin infüzyonlar (IVIG) önerilmitir. 2017 ylnda yaynlanan bir çalmada, kaç sendromu olan kiilerde VG ile önleyici tedavinin sakalmla ilikili en güçlü faktör olduu bulunmutur. VG ile düzelmeyen ya da tedaviye tahammül edemeyenler teofilin ve terbutalin ile baarl olabilirler.

Ana Sayfaya Git