MFÖ Özkan Uğur Öldü mü? İlk taraftan açıklama geldi

MFÖ'nün efsanevi ismi Özkan Uğur ne kanseri. Gün gündeme çıkan haberlerde Özkan Uğur öldü mü sorusu sosyal medyada çok konuşuluyor. Kannser illeti ile savaşan Özkan Uğur öldü mü? sorusunun cevabı Özkan Uğur'un rahatsızlığının seyri ve Özkan Uğur son hali aramalarıızı cevabı haberimizde.

Haberler 25.05.2020 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MFÖnün efsanevi ismi Özkan Uur ne kanseri. Gün gündeme çkan haberlerde Özkan Uur öldü mü sorusu sosyal medyada çok konuuluyor. Kannser illeti ile savaan Özkan Uur öldü mü? sorusunun cevab Özkan Uurun rahatszlnn seyri ve Özkan Uur son hali aramalarz cevab haberimizde.

ÖZKAN UUR ÖLDÜ MÜ?

Uur Instagram hesab üzerinden, Sosyal medyada yalan bir haber dolasyor. Maalesef beni gene oldurduler. Allaha sukurler olsun yasyorum, iyiyim. Sevgiler mesajn paylat.

BEN GENE ÖLDÜRDÜLER

66 yandaki Uura 2013 ylnda lenfoma tehisi konulmu ve sanatç bu hastal youn tedavilerin ardndan yenmiti. kinci kez kanser tedavisi görmeye balayan ünlü sanatç, durumuyla ilgili yapt son açklamada unlar söylemiti:

Rahatszlmla ilgili arayan, soran, dualarn esirgemeyen herkese çok teekkür ederim. Tedavi sürecim olumlu gidiyor. Güzel, salkl günlerde birlikte olacaz inallah. Sevgilerimle.

ÖZKAN UUR ÖLDÜ MÜ?

Özkan Uurun babas Hurit Uur ehirhatlarnda çarkçba olarak çalmaktayd. Ailenin beinci çocuu olan Uur, Reat Nuri Güntekin lkokulunda okurken mandolin ile tanr. Fenerbahçe Lisesinde okurken müzik sevdas ar basar. lk olarak Atomikler adnda amatör bir grup kurup, dönemin popüler arklarn yorumladlar Müzik hayatna 1970te birçok ünlü ismin de zaman zaman yer ald erif Yüzbaolu Orkestrasnda balad. 1971 senesinde Kzltoprakta tant Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile ilk grubu Kaygszlarla profesyonel bas gitaristlie balad. O dönem Sadk Kuya da grupta bas gitaristlik yapmaktayd. Bir süre beraber çaldktan sonra Kuya gruptan ayrld ve Uur grubun tek bas gitaristi oldu.

Kaygszlarn dalmasndan sonra 1972de Bar Mançonun kendisine elik etmesi için kurduu rock grubu Kurtalan Ekspres adl grubun ilk kadrosunda yer ald ve Ankara Dedemandaki ilk konserde yer ald. lk plaklarndan sonra Bar Manço askere gitti. Grup bir süreliine dalnca Özkan Uur, Aydn çaku ve Nur Yenal ile birlikte Ter grubunu kurdu. Grup, o dönem kendi grubunu datm Erkin Koray ile birleti ve 1972de Hor Görme Garibi / Züleyha 45liini çkard.

Bar Mançonun askerden dönmesiyle Özkan Uur tekrar Kurtalan Eksprese döndü. 1973-1974 yllar arasnda bu grupla çalt. 2 plak kaydnda yer ald. 1974te gruptan ayrldktan sonra bu dönemden eski arkadalar Mazhar - Fuatn hazrlad stüdyo albümünde de bas çald. Kurtalan Eksprese 1976 ksa süreli bas gitarist, 1978de bir Anadolu turnesi için de gitarist olarak grupta yer ald.

1974te Kurtalan Ekspresten arkada Murat Ses ile bir süre Edip Akbayramn Dostlar Orkestrasnda yer ald. Ancak müzikal anlamazlklardan dolay ayrld. Anadolu Rockn baka bir ünlü ismi olan Ersen ve Dadalar grubuna Taner Öngürün yerine bas gitara geçti. Üç 45likten sonra dönemin siyasi koullar nedeniyle Ersen Dinleten ile Dadalarn yollar ayrld. Özkan Uur bir süre daha Dadalarda kald ve Selda Bacan ile Selda ve Dadalar adyla çkan Türkülerimiz LPsinde bas gitar çald. 1976da Seyhan Karabay ve Kardalar grubunun 1 45liinde yer ald.

1976da yine Fuat Güner ve Mazhan Alanson ile pucu Belisine geçti. Bir 45lik yaymlayp, Seyyal Taner ile çaltlar. Grubun dalmasyla 1978de Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karmay kurdu. Bu grup ile katldklar 1978 Türkiye Eurovizyon elemelerinde bestesi Galip Boransuya ait mkansz adl arkyla 4. olmutur.

Ana Sayfaya Git