RTÜK 4 televizyon kanalına üst sınırdan idari para cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayıncılık ilkelerini ihlal eden Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber TV'ye üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Haberler 31.05.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yaynclk ilkelerini ihlal eden Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber TVye üst snrdan idari para cezas yaptrm uygulad.

Kurul, haftalk olaan toplantsnda, Türkiye Gençlik ve Eitime Hizmet Vakf (TÜRGEV) ve ENSAR Vakfnn, haklarnda yaplan yaynlara ilikin ikayet bavurularn deerlendirdi.

Toplantda, söz konusu iddialar yaynlayan televizyon kanallarna ilikin uzman raporlar ele alnd.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun sosyal medyada paylat açklamay yaynlayan televizyon kurulularnn yasa ihlali yaptn deerlendiren Kurul, Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber TVye üst snrdan idari para cezas yaptrm uygulad.

Üst Kurul, söz konusu yaptrm, 6112 sayl Kanunda geçen Yayn hizmetleri,... Tarafszlk, gerçeklik ve doruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluumuna engel olmamak zorundad soruturulmas basn meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruturulmakszn veya doruluundan emin olunmakszn yaynlanamaz. ifadelerinin ihlali gerekçesiyle verdi.

- FOX TV ve Tele 1e idari para cezas

Kurul ayrca, FOX TV ana haber sunucusu Selçuk Tepelinin yayn srasnda kulland ifadeler ve barda kameraya doru frlatmasnn, sunulan haberle badamayan bir tavr olduuna karar verdi.

Tepelinin yaynclk ilkelerini ihlal ettiine hükmeden Kurul, FOX TVye üst snrdan idari para cezas müeyyidesi uygulad.

Üst Kurul, TBMMde seçilmi üyelerden oluan RTÜKün ald kararlar iftira ve hakaret unsurlaryla aalayc dil kullanarak eletirdii gerekçesiyle Tele 1e de idari para cezas uygulanmasna hükmetti.

Ana Sayfaya Git