RTÜK'ten "Konuşanlar" programının katalogdan çıkarılması kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) çok sayıda ağır küfür ve argo ifadelerin kullanıldığı gerekçesiyle EXXEN'e idari para cezası uygulanmasına, "Konuşanlar" adlı programın da katalogdan çıkarılmasına (programın söz konusu bölümünün yayından kaldırılması) karar verdi.

Haberler 16.12.2021 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) çok sayda ar küfür ve argo ifadelerin kullanld gerekçesiyle EXXENe idari para cezas uygulanmasna, Konuanlar adl programn da katalogdan çkarlmasna (programn söz konusu bölümünün yayndan kaldrlmas) karar verdi.

RTÜKten yaplan açklamaya göre, üst kurul toplantsnda, dijital platformlarla baz kanallarda yaymlanan ve ikayetlere konu olan programlara ilikin deerlendirme yapld.

Bu kapsamda, EXXEN platformunda yaymlanan Konuanlar adl programda, aile ve fertlerinin de dahil edildii, cinsiyetçi unsurlar içeren çok saydaki küfür ve argo kelimenin ekranlara yanstlmasnn yaynclk ilkelerine aykr olduu karar verildi.

Kitle iletiim araçlarnda skça duyulan argo/küfür kullanmnn zaman içerisinde bireyler tarafndan kanksanabilecei ve merulaabilecei sonucuna varan Üst Kurul üyeleri, 6112 sayl Kanunda yer alan hükümlerin ihlal edildii gerekçesiyle EXXENe idari para cezas ve katalogdan çkarma müeyyidesi uygulad.

- Netflix, Halk TV ve FOX TVye ceza

Netflixte yaymlanan spanyol yapm bir filmi de ele alan RTÜK, söz konusu filmin ecinselliin, ensest ilikilerin ve çiftler aras e deitirmenin youn olarak ilendii bir kurgu üzerine ina edildii, bu durumun, toplumun manevi deerlerine ve genel ahlaka aykr olduu gerekçesiyle Netflixe idari para cezas ve katalogdan çkarma cezas (söz konusu filmin platformdan kaldrlmas) verdi.

FOX TVde yaymlanan Yasak Elma dizisi hakknda hazrlanan uzman raporun da görüüldüü toplantda, yaync kurulua idari para cezas verildi.

Halk TVye de Açkça ve ki Yorum programlarndaki ihlaller nedeniyle idari para cezas veren RTÜK, Tele 1in Demokrasi Arenas programna da yaptrm uygulad.

RTÜK, Bagaj Savalar isimli belgeselinde hiçbir önlem alnmadan sigara içme ve duman görüntülerinin ekrana getirildii gerekçesiyle de yaync DMAXe idari para cezas müeyyidesi uygulad.

Ana Sayfaya Git