Mecliste yeni sürecin ilk haftası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM Genel Kurulunda yemin edecek

Haberler 09.07.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 09.07.2018 - 11:51

Meclis, 28. Bakann seçecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri düzenlenecek

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Genel Kurulunda yemin edecek, Meclis, 28. Bakann seçecek.

Milletvekillerinin yemin töreniyle önceki gün 27. Dönem 1. Yasama Yl çalmalarna balayan Mecliste bu hafta, Cumhurbakan Erdoann yemin töreni gerçekletirilecek ve TBMM Bakanlk seçimi yaplacak.

24 Haziranda Cumhurbakan seçilen Recep Tayyip Erdoan, bugün Genel Kurulda yemin edecek. Erdoan, bugün saat 16.30da and içecek.

Parlamento, bu hafta 28. Bakann da seçecek.

Milletvekillerinin yemin töreninin yapld 7 Temmuz Cumartesi günü balayan TBMM Bakanl adaylk bavurular 11 Temmuz çaramba günü saat 24.00te sona erecek.

Meclis Bakanl seçimi, 12 Temmuz Perembe günü yaplacak.

TBMM çtüzüüne göre, Bakanlk için bir yasama döneminde iki seçim gerçekletirilecek. lk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yl olacak.

Bakan seçimi gizli oyla yaplacak. lk iki oylamada üye tamsaysnn üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsaysnn salt çounluu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çounluk salanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yaplacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Bakan seçilecek.

AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc ve grup bakanvekilleri, Babakan ve AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrmn Meclis Bakanl adaylk bavuru dilekçesini dün TBMM Bakanlna sundu.

Bu hafta, Meclis Bakanlk Divan üyelerinin de belirlenmesi bekleniyor.

Mecliste, 15 Temmuz Pazar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamnda, Millet Darbeye Dur Dedi sergisi açlacak.

Ana Sayfaya Git