“Seçimler yaklaştıkça daha masalar çok kurulur”

Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Muş’a gelen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP’nin öncülüğünde kurulan 7’li masa için “Seçimler yaklaştıkça daha masalar çok kurulur” dedi.

Haberler 26.08.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havayolu ile Sultan Alparslan Havalimanına gelen TDP Genel Başkanı Sarıgül, burada partilileri tarafından karşılandı. Parti binasına gelerek basın mensuplarıyla bir toplantı düzenleyen Başkan Sarıgül, yaptığı konuşmasında, Türkiyenin 3üncü büyük ovasının Muşta olduğunu ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde meralar ile çayırlar bulunduğunu söyledi.

GENçLERİMİZE BÜYÜKBAŞ VE KÜçÜKBAŞ HAYVAN HİBE EDECEĞİZ

Muşun tarım ve hayvancılık alanında büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Sarıgül, İnşallah iktidara geleceğiz. İthalatçıdan yana değil, Muşlu besiciden yana olacağız. Muşta kurulan aile işletmelerine destek olacağız. çiftçilerin, besicilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Anaparayı da 120 aya böleceğiz. Gençlerimizi tarıma, hayvancılığa ve köyde yaşamaya özendireceğiz. Her köyde veteriner olacak. Gençlerimize büyük baş ve küçükbaş hayvan hibe edeceğiz dedi.

HAYAT PAHALILIĞINI ÖNLEMENİN YOLU, MARKETTEN DEĞİL TARLADAN GEçER

Üretim artmadığı müddetçe açılan tarım kredi kooperatiflerinin fayda sağlamayacağına değinen Başkan Sarıgül, Türkiyede bin 400 tane kooperatif var. Maliyetler düşmedikçe, üretim artmadıkça, bin 400 değil, 140 bin market olsa ne olur? Hayat pahalılığını önlemenin yolu, marketten değil, tarladan geçer. Daha çok üretmemiz ve maliyetleri düşürmemiz lazım. TDP, huzur demektir, güven demektir. TDP, eşitlik ve adalet demektir. TDP, birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir. TDP, ne yapacağını bilen, nasıl yapacağını bilen, vicdanlı ve ehil kadrolardır. Herkesin yapacak işi, yiyecek aşı, başını sokacak bir evi olacak. Pahalılığı bitireceğiz. Mutfaklara huzur, ülkemize adalet gelecek. Hiçbir ayrımcılık gözetmeden, herkese eşit hizmet vereceğiz. Türkiyeyi varlığa, berekete, adalete ve huzura kavuşturacak olan parti TDPdir. TDP, milletinin emrinde ve hizmetindedir ifadelerini kullandı.

SEçİMLER YAKLAŞTIKçA DAHA MASALAR çOK KURULUR

Seçimler yaklaştıkça daha çok masaların kurulacağını belirten Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiyede bu sistemde, siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği yapılmasını doğru olarak buluyorum. Ancak ilkelerini, prensiplerini herkesin konuşması lazım. Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi partiler arasındaki iş birliğini ve güç birliğini son derece olumlu olarak karşılıyoruz. Ama unutmayın ki daha seçimlerin açıklanmasına, normal süreyle 4-5 ay var. Bu süre içerisinde birçok dengeler değişebilir. Önemli olan şudur. Demokratik parlamenter sistemi savunacak, tarafsız bir cumhurbaşkanı, güçlü bir meclis ve bağımsız yargı, Türkiye Değişim Partisinin en önemli özlemidir.

Ana Sayfaya Git