10 bin dolarlık siyasetçi yargıda

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün kendisini ziyaret ettiğini, "10 bin dolar alan siyasetçi" konusundaki mektubuna, yazılı bir cevap sunduğunu bildirdi.

Haberler 18.06.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

entop, Mecliste gazetecilere yapt açklamada, zmirde HDP il binasna yaplan saldry knayarak, Bu tür siyaset üzerinden Türkiyede huzursuzluk oluturabilecek provokasyonlara kar hepimizin dikkatli olmamz gerektiini ifade etmek isterim. dedi.

PARA ALAN MLLETVEKL

çileri Bakan Süleyman Soylu ile görümesine ilikin entop, Bir siyasetçinin para aldna dair bir açklama olmutu. Bunun üzerine ben 27 Maysta çileri Bakanmza bir mektup yazdm. Burada milletvekillerimizin kendilerini genel olarak töhmet altnda hissettiini, bu konuyla ilgili bilgi, belgelerin, hukuki süreçlerin yürütülebilmesi maksadyla adli mercilere veya Bakanlmza verilmesini talep etmitim. Dün Sayn Bakanmz geldi beni ziyaret etti. Bu mektubumuza cevaben kendi yazl olarak cevabn da getirdi. Kastettii isim, TBMMde milletvekili olan bir kii deil. Gazi Meclisimiz çats altnda görev yapan milletvekillerimizden biri deildir diyor. Dier husus ise Bütün tüm hususlar ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara bavurulmutur diyor. Dolaysyla konunun bundan sonraki aamas, ksm bu tür adli çalmalar, soruturmalar kapsamnda olacaktr. ifadelerini kulland.

OLAY BELGELERYLE ADLYEDE

entop, çileri Bakan Soylunun bir isim vermediini bildirdi.

Adli mercilerle paylald m? sorusuna entop, Onu bilmiyorum ama Tüm hususlar ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmi, bavurulmutur diyor. yantn verdi.

Meclis Bakan olarak TBMMnin, milletvekillerinin hukukunu korumay bir vazife addettiini ifade eden entop, Türkiyede siyaset yapan herkesle ilgili olarak benim bir ey yapabilmem mümkün deil. Bu konu artk adli makamlara intikal ettirildiine göre burada yaplacak ilemler neyse hep beraber bekleyeceiz, göreceiz dedi.

çileri Bakan Soylunun kinci televizyon programnda bunun bir milletvekili olmadn, bir siyasetçi olduunu ben ifade ettim dediini aktaran entop, Bunu mektupta çok daha net olarak ifade etmi oldu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git