100 bin sosyal konut yapılacak?

Erdoğan, 1- 1,5 yıl içinde konutların bitirilip, sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutarın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olunacak.

Haberler 13.12.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen TOK 100 Bin Sosyal Konut Kampanyas Tantm Törenine katld. Programda Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak ile Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da yer ald. Törende konuan Bakan Albayrak, sosyal devlet anlay çerçevesinde bugüne kadar birçok projeye imza attklarn belirterek, Ekonomide kaydedilen ilerlemeyi her zaman öncelikli vatandalarmza yansttk. imdi ise Sayn Cumhurbakanmzn önderliinde çok düük maliyetle dar gelirli vatandamz konut sahibi yapacak çok önemli bir projeyi daha bugün inallah hayata geçiriyoruz. Her yl 100 bin konutu bu ekilde vatandalarmza kazandracak bu projenin, bu modelin finansal altyapsn hazrladk. nanyorum ki pek çok ailemizi bu sayede sevindirmi olacaz diye konutu.

Bakan Kurum ise törendeki konumasnda, Vatandamzn youn talebi nedeniyle Edirneden Hakkariye 81 ilimizde ina edeceimiz yllk 50 bin sosyal konut saysn, yllk 100 bine çkaryoruz. Yöresel dokuya ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü ve komuluk ilikilerini yaatan, enerji verimli ve sfr atk uyumlu sosyal konutlarmzn inasna 2020 ylnn ilk çeyreinde balayp en ksa sürede tamamlayacaz dedi. Konumalarn ardndan Albayrak ile Kurum, 100 bin sosyal konut yapmna ilikin protokolü imzalad.

KRA ÖDER GB KONUT SAHB OLACAKLAR

Programda konuan Cumhurbakan Erdoan, 1- 1,5 yl içinde konutlarn bitirilip, sahiplerine teslim edileceini söyledi. Yüzde 10 peinatn ardndan kalan tutarn tamam için aylk 894 liradan balayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkan salayacaklarn kaydeden Erdoan, Böylece 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceiz. Bu konutlar 2+1 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecektir. 100 bin konutluk bu projenin toplam yatrm bedeli yaklak 17 milyar 300 milyon liray buluyor. Bu kampanya sadece ekonomik bakmdan deil, kültürel bakmdan da önemli. Bu projeler meydan, camisi, okulu, çars, park, yeil alan, bina cepheleri ve dier tüm özellikleriyle geleneksel mahalle kültürümüzü yaatacak ekilde tasarlanacaktr dedi.

SIKINTILARLA YÜZLEMEK ZORUNDA KALDIK

Cumhurbakan Erdoan, çarpk kentlemenin yalnzca ehirlerin estetiini, kültürünü deil sosyal dokusunu da tahrip ettiini vurgulayarak, Suç oranlarnn artmasndan uyuturucu kullanmna, güvenlikten çeitli sosyal problemlere kadar birçok skntyla yüzlemek zorunda kaldk. Bir dönem stanbul gibi megapol ehirlerimizde devletin adeta hiçbir varlk gösteremedii gettolar, kurtarlm bölgeler türedi. Marjinal terör örgütleri bilhassa 90larda bu bölgeleri militan devirme ve millete bask arac olarak kulland diye konutu.

Hendek ve barikat eylemleri srasnda Diyarbakrdaki bitiik nizam binalarn içinden tüneller açldn, terör örgütlerinin binalara bombalar yerletirdiini söyleyen Erdoan, Hepsini yktk. TOK olarak oralarda yaptmz konutlarla biz o bölgede yaayan vatandalarmza insanca yaamann imkann saladk. Orada Kürtler yayor, filanca yerde Türkler yayor demedik. Buralarda benim vatandam yayor dedik dedi.

BURASI MLLETN EV, BENM DEL

Cumhurbakan Erdoan, kentsel dönüümü balattklarnda birilerinin, önlerine engeller çkardn belirterek, unlar söyledi:

Kimi zaman medya araclyla kimi zaman mahkemeler yoluyla bunlar fayda etmeyince de sokaklar kkrtlarak mega projelerimiz durdurulmaya, akim braklmaya çalld. u anda bu çat buras milletin evi, benim evim deil. Buras Cumhurbakanl Külliyesi, urada sizlerle bu toplanty yapyoruz. Ama bu salonun hemen bir dier yannda 2 bin kiilik çok amaçl ayr bir salon var. Bir dier tarafta sürekli muhtarlarla bir araya geldiimiz 550 kiilik bir baka salon var. badethanemiz burada. Bunun yannda ksa bir zaman içinde açacamz Türkiyenin en büyük kütüphanesi var. Kaç kere urayla ilgili ruhsatsz bina dediler. Dantay, bura ile ilgili kararn açklad halde Burada ruhsat problemi yoktur demesine ramen bakyorsunuz ana muhalefetin ba, ikide bir burann ruhsatsz olduunu söylüyor. Dantayn belgesi ortada. Daha ne istiyorsun? Öyle veya böyle o konuuyor, biz yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceiz. Marmaray yaparken bu ii mahkemelere tadlar. Onlar mahkemeye tad, biz mahkemelerden yürü kararn aldk ve Marmaray yaptk. imdi Marmaraydan milyonlarca vatandamz geçiyor. Ayn ekilde Avrasya Tüneli, buradan da denizin altndan araçlar gidiyor, geliyor. Bütün bunlar Türkiyenin ne kadar güçlü olduunu, nereden nereye geldiimizi gösteriyor.

3 FRMA KATILIYOR, BMC HALEY ALIYOR

Cumhurbakan Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Sakaryadaki Tank Palet Fabrikasnn satldn iddia ettiini hatrlatarak, Burada sat diye bir ey yok. Tank Palet Fabrikas, zararda olan bir yer. Teknolojisi ileri teknoloji deil ve BMC firmas, 3 firma katlyor. BMC bu ihaleyi alyor. Ne ihalesi bu? Sat deil kiralama- iletme. Buraya da 50 milyon dolarlk yatrm yapma artyla buray alyor. Ne kadarlna? 25 yllna. Bunlarn iletme kabiliyeti yok diye konutu.

KANAL STANBUL, BOAZI KORUMA PROJESDR

Türkiyenin ürettii savunma sanayisi ürünlerinin gurur abidesi olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, bunlarla gururlanmayanlar olduunun altn çizdi. Bu kesimlerin, Türkiyeyi yurt dna ikayet ederek, uluslararas yatrmcy ürküterek, Türkiyenin kalknmasna, küresel ölçekte cazibe merkezine dönümesine çelme takmaya kalktn kaydeden Erdoan, öyle konutu:

imdi Kanal stanbula da kar çktlar. çkm, belediye bakanlar diyor ki Kanal stanbul buraya uymaz. Ya sen otur, iine bak; nasl uyduunu göreceksin. Tüm bunlarn çalmalarn biz gayet iyi yaptk. Üniversiteleri, kendi ekiplerimiz çaltrdk. nallah en yakn zamanda ihalesini de yapmak suretiyle Kanal stanbula da balayacaz. Kanal stanbul, boaz çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Hatrlay daha önce bir Independenta olay olmutu, Selimiye önünde. 7 ay o Romen tankeri orada yanmt. Zaman zaman yallara bindiren gemiler, bunlar da hatrlayn. Fakat imdi buras yapldnda bu iin sadece çevrecilik yönünden inallah kurtuluu deil, bunun yannda çok daha bir siyasi boyutu olacak ki bunu imdi kullanmyorum, vakti saati geldiinde onu da kullanrz. O siyasi boyutuyla da inallah, bu Kanal stanbul, dünyada çok ciddi bir sükse yapacak.

Ana Sayfaya Git