11.Cumhurbaşkanı Gül: Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta içi yaptığı konuşmayla ilgili "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için bir polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" yanıtını verdi.

Haberler 13.01.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gül, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Mehmet Altan ve ahin Alpay hakkndaki kararyla ilgili soru üzerine, Ben cumhurbakan iken ve ayrldktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yarglanmas hem adalet açsndan hem Türkiyenin imaj açsndan doru olduunu hep söylemiimdir. Bugün de o görüteyim. Türkiyenin rahatlamas ve imajyla, iyilemesi açsndan da hak, hukuk bu konularda yarglama yine devam eder yazarlarn, çizerlerin, gazetecilerin yantn verdi.

OHALIN UZATILMASI

Abdullah Gül, OHALin uzatlmasyla ilgili soruya ise Herhalde son defa meclise sevk edildii kanaatindeyim. nallah son kez uzatlr. Türkiyenin artk demokratik nizama geçtiini tüm dünyaya göstermesi, özgürlükçü bir yolu izlediini göstermesi, tekrar reformcu bir Türkiye olduunu göstermesi, hem özgüveni itibariyle hem Türkiyenin d ilikileriyle tüm ekonomi itibariyle, hem dier bir çok konularda doru olacana inanyorum. O bakmdan artk tabii ki çok olaanüstü dönem yaad. Bunlar kontrol altrna almak için bunlar gerekliydi. Ama artk her ey normalletirilmesi ve Türkiyenin demokrasinin bütün fonksiyonlaryla ilediini göstermek Türkiyeye çok büyük bir iyilik olur. Herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim yantn verdi.

Ana Sayfaya Git