15 Temmuz gazisine ev sürprizi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tankın üzerindeyken hainlerin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve omuriliğinin kopması nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Gazi Halil Algan'a Mardin'in merkez Artuklu Belediyesince ev hediye edildi

Haberler 15.07.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halil Algan:

Valimiz, kaymakamlarmz hepsi birbirine bal olarak gerekeni fazlasyla yapyorlar. Ev için Allah hepsinden raz olsun. çok duygulandm

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe giriimi srasnda ar yaralanan, 47 yandaki Halil Algana, Ankaradaki tedavisinin ardndan geldii memleketi Mardinde ev hediye edildi.

stanbulda 15 Temmuz gecesi çkt tank üzerinde darbecilere kar direnirken vurularak ar yaralanan ve omuriliinin kopmas nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan, 2 çocuk babas Algan, Ankarada Gaziler Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Eitim Aratrma Hastanesinde yaklak 1,5 ay süren tedavisinin ardndan Mardine geldi.

Kentte kirada oturduu ev yerine Artuklu ilçesinde kendisi için satn alnan eve getirilen Algan, burada Vali Mustafa Yaman, Artuklu Belediye Bakan Vekili Kaymakam akir Öner Öztürk, Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir, Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, akrabalar ve sevenleri tarafndan karland.

Vali Yaman evin anahtarn, Artuklu Belediye Bakan Vekili Öztürk ise evin tapusunu Algana verdi.

Artk ehrimizde insanlarn yüzü gülüyor

Yaman, Mardin nüfusuna kaytl stanbul ve Ankarada 3 ehit ve 5 gazilerinin bulunduunu belirterek, hem millet olarak hem de devlet olarak gazilere ve ehitlere manevi borçlarn yerine getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Algan ev sahibi olduu için mutlu olduklarn ifade eden Yaman, unlar kaydetti:

Halil kardeimiz rahat edebilecei bir konut edindi. Belediye bakan vekilimize teekkür ediyoruz. Kendisini sk sk ziyaret ediyoruz. 15 Temmuz ehitlerimizi rahmetle anyoruz ve gazilerimize de minnet duyuyoruz. Millet, hain kalkmada birlik ve kardelik içerisinde hareket etti, topyekun refleks gösterdi. Mardinli hemehrilerimiz hem terörle mücadele konusunda hem bu tür memleketimize, devletimize, hükümetimize kastetmek isteyen hainlerin yapt eylemlerinde, birlik ve beraberlik içerisinde milletin, hükümetin, devletin yannda oldular. 15 Temmuz 2016dan bugüne ehrimizde artk bir huzur iklimi hakim oldu. ehrimizde artk insanlarn, esnafmzn, yatrmcmzn yüzü gülüyor ve bu inallah böyle devam eder.

Halil Algan da darbe giriiminin üzerinden 2 yl deil 50 yl geçse de bu hainlii unutmayacaklarn ve her zaman gerekeni yapacaklarn vurgulad.

O gün bizim görevimizdi, görevimizi yerine getirdik. diyen Algan, bir daha böyle durumda gerekenin daha iyi yaplacandan kimsenin üphe duymamas gerektiini dile getirdi.

Darbe yapmaya kalkanlarn hak ettikleri cezalar alacaklarn ve hesap vereceklerini ifade eden Algan, öyle devam etti:

O gün ben vuruldum diye kahraman falan diyorlar bana ama ben kahraman deilim. O gün oradaki herkes kahraman. Ben tankn üstünde vuruldum, o yolda yürüyenler, beni hastaneye götürenler, meydana çkanlar onlarn hepsi kahraman. Tek farkmz benim vurulmam oldu. ehitlerimiz oldu, Allahtan rahmet diliyoruz ve dualarmz onlarla. Bizim yanmzda da bamzda da öyle güzel insanlar olduktan sonra hiçbir problem olmaz ve olmas da mümkün deil zaten. Onlar yaptklarn görecekler, ne yaptlarsa cezasn görecekler. Kime güvenerek onlar o olaylar yapyorlar. Birkaç çapulcu gelmi, kan be kuru etmez insanlar. Koskoca Türkiye, halk, millet var kolay m öyle?

Gerekeni fazlasyla yapyorlar

Vurulduktan sonra stanbula gidemediini ve Mardine yerletiini, Ankaraya da sk sk tedavi ve kontroller için gittiini anlatan Algan, Mardinde bir ev sahibi olduu için mutlu olduunu belirtti.

Algan, Sayn Valimiz ve aabey gibi gördüüm Kaymakammzdan Allah raz olsun. Mardinde spor yapyorum. Sayn valimiz, kaymakamlarmz hepsi birbirine bal olarak gerekeni fazlasyla yapyorlar. Ev için kaymakammz öncülük etti, Allah hepsinden raz olsun. çok duygulandm. Duygusal bir insanm. dedi.

Devletimiz okyanus gibi büyük

Gazinin kz Elif Algan da babasyla gurur duyduunu belirterek, ev için emei geçen herkese teekkür etti.

Algan, Babam, kahramanmz, benim her eyim. Devletimiz okyanus gibi büyük ve ona güveniyoruz, Hepsinden binlerce kez Allah raz olsun. Bu vatan uruna kan döken çok ehidimiz, gazimiz var, devletimiz hiçbirin hakkn yarm brakmad, brakmayacak inallah. ifadelerini kulland.

Gazinin aabeyi brahim Algan da 2 yl önce darbe giriiminde kahramanlk gösteren kardeinin evine kavutuunu dile getirdi.

Allah devletimizden raz olsun. Bizi yalnz brakmadklar için sayn valimize ve kaymakamlarmza çok teekkür ediyorum. Bugüne kadar ne gerekiyorsa iletiimde bulundular. Kardeime bu konutu aldlar, ona ve gereken neyse yapyorlar. Cumhurbakanmz zaten dünya lideridir, onun çars üzerine zaten sokaklara çktk. diyen Algan, öyle bir durumda yine sokaklara çkacaklarn aktard.

Ankaradan ayann tozuyla ilk defa evine geldi

15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Kandemir de ehit aileleri ve gazileri hiçbir zaman yalnz brakmadklarn, talepleri olmadan ihtiyaçlarnn giderilmesi için çaba harcadklarn anlatt.

Gazi Algana ev alnd için mutlu olduklarn dile getiren Kandemir, öyle konutu:

Gazimiz de çok mutlu oldu. Ankaradan ayann tozuyla ilk defa evine geldi. Allah onlardan raz olsun. Kesinlikle kendisinin herhangi bir talebi olmad. Gazimiz devletten herhangi bir talepte bulunmuyor. Bütün gazi ve ehit ailelerimiz öyle, çok mütevaziler, özellikle bu hükümetimiz tarafndan son 56 yldr gazi ve ehitlere verilen haklar ortada. Devletimiz artk onlar sahiplendi, onlara hak tand, onlarn bir talepte bulunmasna gerek kalmadan her ey yerine geliyor.

Ana Sayfaya Git