20 bin öğretmen ataması geliyor

Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimizin katılımıyla yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Haberler 24.02.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Ankara Valilii Eitim Tesisleri Toplu Açl Töreninde konutu. Ankarada açl yaplan eitim öretim tesislerinin hayrl olmasn dileyen Erdoan, okullarn kazandrlmasnda emei geçenlere teekkür etti. Eitim-öretim tesisleri arasnda güzel sanatlar lisesinden halk eitim merkezine kadar her türlü kurumun mevcut olduunu kaydeden Erdoan, Bu okullarmzn bir ksm yeni ihtiyaçlara göre sfrdan ina edilirken, bir ksm ömrünü tamamlad için yklarak yeniden yaplmtr. Depreme dayanksz olduu tespit edilen toplam bin 116 derslikli 88 okulumuzu ykarak yerlerine 2 bin 593 derslikli yeni okullar yaptk. Bugünkü hizmete aldmz, 7 bin 541 yeni derslikle Ankaradaki toplam derslik saymz 49 bin 700 ulatrm bulunuyoruz. Açln yaptmz yatrmlarla birlikte 184 okulumuz daha tekli eitime geçecektir. Böylece ehrimizde tekli eitim-öretim yapan okullarn oran yüzde 95e yükselecektir. Yatrm süreçleri devam eden okullarmzla bu oran inallah yüzde 100e çkacaktr dedi.

20 BN ÖRETMENMZN ATAMASINI YAPACAIZ

Son 18 ylda hazrlanan bütçelerde aslan payn eitim-öretime ayrdklarn anmsatan Erdoan, 2002 ylnda Milli Eitim bütçesi sadece 7,5 milyar lira iken 2021 ylnda 147 milyar liraya yükseldi. Yüksek örenimi dahil ettiimizde eitim-öretim bütçemiz 211 milyar liray ayor. Okul saymz 50 bin 877 iken bugün bu say 87 bin 640a çkt. Ülkemiz genelindeki derslik saysn da 340 binden 600 bine tadk diye konutu. Kadro tahsislerinde de en büyük pay öretmenlere ayrdklarn kaydeden Erdoan, Bu vesile ile öretmen adaylarmzla bir müjdeyi paylamak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öretmenimizin atamasn yapacaz. Bu öretmenlerimizin katlmyla yolumuza çok daha güçlü bir ekilde devam edeceiz. Yeni yapacamz 20 bin öretmen atamasnn imdiden eitim öretim camiamza, örencilerimize hayrl olmasn diliyorum ifadesini kulland.

TEK TPç ZHNYETN RENKLER HAKMD

Erdoan, eitimde sadece altyapy deil bak açsn da deitirdiklerini belirterek, Bizden önce maalesef Türk eitim-öretim sistemi örencilerin yeteneklerini kefetmekten ziyade, örencileri formatlamak üzerine kuruluydu. Klk kyafetten müfredata kadar hemen her alanda vesayetçi, tek tipçi zihniyetin renkleri hakimdi. Yeni öretmenlerimizle kadrolarmz yenilerken, eitim-öretim sistemimizi de bu jakoben bak açsnn tasallutundan kurtarmaya çaltk. 8 yllk kesintisiz eitim-öretim dayatmasna son vererek 4+4+4 ile zorunlu eitimi 12 yla çkardk dedi.

BRçOK ÜLKE ÖRNEK ALIYOR

Türkiyenin son 18 ylda eitim-öretim altyapsn dünyada en hzl gelitiren ülkelerin banda geldiini kaydeden Erdoan, öyle konutu:

Daha önce biz baka ülkelerin artlarna gpta ile bakarken imdi birçok ülke bizim eitim-öretim imkanlarn örnek alyor. Hayatn her alannda olduu gibi eitimde de ihtiyaçlar, talepler, beklenti ve yönelimler zamanla deiiyor. 20 yl öncesinin Türkiyesi nasl bugünden farklysa 20 yl sonrasnn Türkiyesi de bugünden farkl olacak. Zamana kar durmak ve deiime direnmek yel deirmenlerine meydan okumaktan farkszdr. Buraya nereden hangi artlardan geldiimizi elbette unutmayacaz. Anne babalarmzn ne tür bedeller ödediini aklmzdan çkarmayacaz. Nereden geldiimizi bilmek, bize sunulan imkanlarn kymetini takdir etme bakmndan önemlidir. Hedeflerimiz açsnda yeterli deildir. Geçmiten ders alarak kararl admlarla gelecee yürümemiz gerekiyor.

180 MLYONA YAKIN CANLI DERS YAPILDI

Dünya Salk Örgütünün 2022 banda koronavirüsün sona erecei müjdesi verdiini anmsatan Erdoan, nallah dedikleri gibi olur. Biz buna da hazrlmz yapmamz lazm. Ama rehavete kaplamayz. uanda dünyada alamay en baarl ekilde yürüten ülke Türkiye. Dün itibariyle hamdolsun 7,5 milyonu bulduk. Bu süreci kararl, ciddi bir ekilde sürdürüyoruz. Geveme yok, yeni yeni takviyeler yine alyoruz. Herhangi bir rehavet çökerse, Allah göstermesin altndan kalkamayz. Bedelini de ödeyemeyiz dedi.

Salk gibi eitim-öretime yaptklar yatrmn meyvelerini de toplama imkan bulduklarn kaydeden Erdoan, unlar kaydetti:

Salgnn sebep olduu skntlara ramen eitim-öretim faaliyetlerini ülke çapnda skntsz sürdürebilen birkaç devletten biriyiz. 657 bini salgn döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayar örencilerimize ulatrdk. Yine bu dönemde Eitim Biliim A (EBA) ile uzaktan eitimi baaryla yürüttük. 13 ayr stüdyoda saysn binin üzerindeki öretmenimizle yaptmz çekimlerle 10 binden fazla televizyon ders içerii oluturduk. 12 bin 500 saat yayn yaptk. Uzaktan eitimde çocuklarmzn kendi öretmenleriyle ayn snftaym gibi ders yapabilmesi için EBA Canl Dersleri devreye aldk. Canl snf uygulamamzda günlük 3 milyon canl ders kapasitesini yakaladk. Uzaktan eitime baladmz 23 Mart 2020 tarihinden bu güne kadar, 180 milyona yakn canl ders yaplmtr. Bu platform 2020 ylnda dünyada en çok ziyaret edilen eitim sitesi olmutur.

Hiçbir eyin yüz yüze eitimin yerini tutmayacan kaydeden Erdoan, vaka ve hasta saysnn azalmasna bal olarak kademeli olarak yüz yüze eitimi balatacaklarn söyledi. Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan Ankarann çeitli ilçelerinde yapm tamamlanan eitim kurumlarna canl balanarak açllar gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git