2019'da bakan yardımcılarıyla ilgili yeni düzenleme geliyor

2019'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için uyum süreciyle ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni sistemde bürokrasi azaltılacak.

Haberler 24.03.2018 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019dan sonra bakan yardmclar, bakanla birlikte gelip bakanla birlikte gidecek. Mevcut düzenlemede, bakan yardmclarnn bir görev süresi bulunmuyor. Bakan yardmclar, ayn bakanlkta birden çok bakanla çalabiliyor veya bakanlar bakan yardmclarnda deiiklik yapabiliyor.

Halen eski bakan yardmclarna, görevleri sona erdikten sonra Babakanlk Müavirlii kadrosu verildii, bu nedenle de bu kadrolarda ikinlik yaand ifade edildi. Görevi son bulan bakan yardmclarnn maa, makam arac gibi imknlardan 2 yla kadar faydalandklar kaydedilirken, uyum düzenlemeleriyle bunun önüne geçilecei belirtildi.

BAKANLIKLAR

Cumhurbakanl ve Babakanlk tekilatlarnn yeni sisteme uygun hale getirilmesi ve bakanlklarn yaplandrlmasna ilikin çalmalar yürüten komisyon, bakanlklarn yeni dönemde nasl bir kurumsal yapya sahip olacan da masaya yatryor. Bu balamda öncelik bürokrasinin azaltlmas olurken, yeni sistemde bakanlklarn olaca ancak baz bakanlklarn birletirilecei bazlarnn da ayrlarak yeni bakanlklar ihdas edilecei dile getiriliyor.

BABAKANLIK YOK

Cumhurbakanl hükümet sisteminde Babakanlk olmayaca için Babakanlkn yetkileri Cumhurbakanlna devredilecek. Cumhurbakannn birden fazla yardmcs olacak. Bu yardmclar içerisinde en tecrübelisi Cumhurbakanna veklet edecek. Veklet eden tecrübeli bakan yardmcs Cumhurbakannn yetkilerini kullanacak.

Ana Sayfaya Git