25 Şubatta başlıyoruz!

Başbakan Yıldırım: Ankara Arena'da 25 Şubat'ta kampanyamızın başlangıcını muhteşem bir katılımla gerçekleştireceğiz.

Haberler 15.02.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Babakan Binali Yldrm, partisinin referandum kampanyasnn balayaca tarihi açklayarak, 25 ubatta Ankara Arenada kampanyamzn balangcn muhteem bir katlmla gerçekletireceiz. O gün, Türkiyenin kalbi Ankara Arenada atacak. Bütün çalmalarmzda saduyuyu elden brakmayacaz. Kkrtmalara, tahriklere kaplmak yok. Hayrc blok, yalan ve itiraflarla bu süreci sakatlamaya çalyor. 2 ay boyunca memleketin her yerini kar kar gezeceiz dedi.

Babakan Binali Yldrm, TBMMde gerçekletirilen AK Parti grup toplantsnda hitap etti. Anayasa deiiklii referandumu ile darbe ürünü anayasann deitirileceini belirten Babakan Yldrm, Mevcut anayasa, artk milletimizin beklentilerini karlamakta yetersiz kalyor. Bu anayasa, 1982 model. Yolda kalyor, tekliyor. Hayrclar, ne diyor? Bir ittirirsek çalr belki. çalmaz kardeim, çalmaz. Milleti bouna yormayn. Vatanda 16 Nisanda sanda gidecek. Darbe ürünü bu anayasay deitirecek. Evet mührünü vuracak ve ii bitirecek. Bunlar Hayr kelimesinden sevimli iki ey türetirsek milleti ikna ederiz zannediyorlar. Brakn kelime oyunlarn. Lafla peynir gemisi yürümez. Hele hayrclarn bindii HDP, PKK, FETÖ gemisi hiç yürümez diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTLERNN HAYIR DED YERDE, VATANDALARIM AYNI SAFTA OLMAYACAK

Terör örgütlerinin referandum için Hayr kampanyas yürüttüünü dile getiren Yldrm, PKK, FETÖ, DEA, srtn PKKya yaslam HDP Hayr diyor. Bunlardan ses çkmyor. CHP, Niye böyle konuuyorsun?. Be kardeim, biz vatandamzn kararna boynumuz kldan ince. Biz vatandamza bir eyi hatrlatmak istiyoruz. Terör örgütleri hep beraber, koro halinde Hayr propagandas yapyorsa bunun ülkemiz, milletimiz, vatandalarmz için bir iareti var. Biz bunu hatrlatmak mecburiyetindeyiz. Vatanda hangi tercihini yapacaksa gidip, yapacak. Terör örgütleri Hayr dedii yerde benim vatandalarm ayn safta olmayacaktr. Buna da yürekten inanyorum. Bu ülkede terör örgütlerinin gittii yoldan giden hiçbir vatandamzn olduunu düünmüyorum. Terör örgütü ülkemizin de milletimizin de bayramzn da topramzn da dümandr dedi.

BAB, BÜYÜK ÖLçÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Suriyede devam eden Frat Kalkan Harekatna deinen Babakan Yldrm, El Babda kontrolün büyük ölçüde salandn belirterek, Bütün bu mücadeleden sonra Bab da nihayet büyük ölçüde kontrol altna alnd. Amacmz terör örgütlerinin cirit att bölgelerden Türkiyeye uzanan koridorlarn açlmasnn önüne geçmek. çok ükür, en bandan beri bu gayretlerimiz boa gitmedi; amacna ulat. Ancak su uyur, düman uyumaz. Tedbiri asla elden brakmayacaz açklamasnda bulundu.

MAHKEME GB çALIACAK; TRAZLARI NCELEYP, KARARA BALAYACAK

Yaymlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yeniden deerlendirme mekanizmasnn hayata geçirildiini vurgulayan Babakan Yldrm, öyle devam etti: Uluslararas, taeron bir örgüt olan bu katil güruhu takibimizdedir. Kamuda incelemeler, arndrmalar dikkatle devam ediyor. FETÖ ile balants olduu ortaya çkan kim olursa olsun hukuk içerisinde mutlaka gerei yaplyor. Yaplmaya da devam edilecek. Aratrmalar srasnda yeniden deerlendirme imkan da getirdik. Diyelim ki atlanlar kendilerine hakszlk yapldn düünüyor. Bunun da tabi ki hukuk devletinde bir karl olmas lazm. Son çkarlan KHK ile yeniden deerlendirme mekanizmasn hayata geçirdik. Bir nevi mahkeme gibi çalacak, idare adna bütün bu itirazlar inceleyip, karara balayacak. tirazlar hakl görülürse göreve iade edilecek. Aksi olursa itiraz sahibinin yarg yolu açlm olacak. çkan karar neyse o kararn gerei de yerine getirilecek. Nitekim son kararnameyle hakl olduu anlalan baz kamu görevlileri, görevlerine iade edildi. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmazsa olmazmzdr

UMUYORUM TERÖRST BAININ ADES KONUSUNDA SOMUT ADIMLAR ATILACAK

Fetullah Gülenin iadesine ilikin açklamalarda bulunan Babakan Yldrm, FETÖnün ele basnn iadesi için de giriimlerimiz devam ediyor. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Türkiyede yaanm bir katliamn birinci dereceden sorumlusu ABDde bir çiftlikte keyif içinde yaayamaz. Bizim açmzdan bu kabul edilir bir ey deildir. Biz bu darbe giriiminin planlaycsnn, azmettiricisinin Pensilvanyadaki terörist ba olduunu daha önce Amerika makamlarna ilettik. Hazrladmz dosyalarda hiçbir üpheye yer kalmayacak ekilde bütün kantlar teslim ettik. Yeni yönetimin bu konudaki admlarn bekliyoruz. Görümelerimiz devam ediyor. Umuyorum ki Amerikan yönetimi tarafndan bu terörist bann iadesi konusunda somut admlar atlacaktr diye konutu.

DÖVZ KURUNDAK OYNAKLIK GEçC

Ekonomide yaanan gelimelere de deinen Yldrm, Birkaç hafta için döviz kurlarnda bir hareketlenme oldu. imdi yüzde 7ye, yüzde 8e varan düü var. Battk diyenlerin sesi çkmyor. Küresel dalgalanmalarla balayan döviz kurundaki oynaklk geçicidir. Etkileri çok ama çok snrl kalacaktr. nallah 2017 baharndan itibaren Türkiye her alanda aha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte, havalarn snmasyla birlikte ekonomide de demokraside de ülkemizin ayak balarnn hepsinden kurtulmu olacaz dedi.

KIKIRTMALARA, TAHRKLERE KAPILMAK YOK

AK Partinin referandum kampanyasn 25 ubat günü Ankara Arena Spor Salonundan balatacan duyuran Babakan Yldrm, öyle konutu: Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann önderliinde Türkiye, dev reformlar ve hizmetlerle bulutu. O yüzden 16 Nisanda gerçekletirilecek halk oylamas çok önemli. Bu halk oylamasnda sanda giderken, üphesiz siyasi görüümüzü evde brakacaz. Milli duygularmzla hareket edeceiz. çünkü mesele, memleket meselesi. Bütün AK Parti tekilatmzla önümüzdeki 2 ay içerisinde sahadayz. Ama önce 25 ubatta Ankara Arenada kampanyamzn balangcn muhteem bir katlmla gerçekletireceiz. O gün, Türkiyenin kalbi Ankara Arenada atacak. Bütün çalmalarmzda saduyuyu elden brakmayacaz. Kkrtmalara, tahriklere kaplmak yok. Hayrc blok, yalan ve itiraflarla bu süreci sakatlamaya çalyor. 2 ay boyunca memleketin her yerini kar kar gezeceiz

NEREDE OY KULLANACAKLARSA DÜZELTMEY YAPMALARI GEREKYOR

Referanduma ilikin seçim takvimiyle ilgili de hatrlatmalarda bulunan Babakan Yldrm, unlar söyledi: Seçim takvimi belli oldu. 16 Nisan Pazar günü sanda gidiyoruz. Ancak ondan önce yaplacak iler var. 18 ubatta listeler askya çkyor. Seçmen listeleri güncellenecek. Ben buradan önemli bir hatrlatma yapyorum. Bu asklara bakacaz. kametinizi deitirmeye lüzum yok. Seçmen kütüklerine bakp, nerede oy kullanacaklarsa bu düzeltmeyi yapmalar gerekiyor. Yani 18 ubat ile 10 Mart arasnda bu ileri ihmal etmeyelim

Ana Sayfaya Git