‘30 yeni büyükşehir belediyesi kurulacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine yeni bir düzenleme yapıp büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamının düşürüleceğini açıkladı.

Haberler 03.12.2016 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Betepede AK Partili milletvekilleri ile bir araya geldi. Erdoan, Rusya Devlet Bakan Putin ile yapt telefon görümelerinin detaylarn paylaarak, Üç kez görüme yaptk. Rusyann, Türk askerlerine yaplan saldryla hiçbir ilgisinin olmadn söyledi. ki ülkenin Suriyede insan yatrmlar yapmas konusunu da konutuk. Hastane, okul gibi ortak çalmalar da yapacaz. Zaten saldrlar rejim üstlendi dedi.

Milletvekillerinin, büyükehir kapsamnda olmayan illerde hizmetlerin götürülmesinde sknt yaand, farkl imar kararlar aldn belirtmesi üzerine Erdoan, Bu sorunu biz de tespit ettik. Yeni bir düzenleme yapacaz. Büyükehir olmak için aranan nüfus rakam düürülecek. Büyükehir says 50-60 bulabilir. Büyükehir merkez belediyeler güçlendirilecek. Erdoan, FETÖ ile mücadelenin kararllkla devam edeceini belirterek, Madur olanlarla ilgili herkese ikayetler geliyor. Baz maduriyetler olmas, mücadeleye zarar vermemeli. Baarl olsalard, tüm millet madur olacakt diye konutu.

STANBULUN YEL ARTIYOR

HDPli milletvekilleri için Yarg yaptklarn görmezden mi gelecekti diyen Erdoan, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde vatandalarn dorudan muhatap alnmas gerektiini kaydetti. Erdoan Anayasa deiiklii tasarsyla ilgili olarak ise Önce Mecliste ardndan da referandum sürecinde çok youn bir dönem bekliyor. Kampanyann iyi yürütülmesi ve halka iyi anlatlmas gerekir. çok çalmanz gerekecek hazrlkl olun dedi.

Ana Sayfaya Git