İş dünyasından "Ekonomik İstikrar Kalkanı"na destek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini Güneydoğu Anadolu iş dünyası sevinçle karşıladı.

Haberler 20.03.2020 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Bakan Aziz Odaba, Cumhurbakan Erdoan tarafndan açklanan paketin virüs salgnyla bozulan piyasaya katk sunacan söyledi.

Söz konusu paket ile KOBlere yönelik tedbirlerin uygulamaya konulmu olmasnn sevindirici olduunun belirten Odaba, öyle konutu:

Paket 100 milyar liralk önemli bir kayna kapsyor. Türkiye ekonomisinin bu süreci en az hasarla atlatmas için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiinin farkndayz. Özellikle asgari ücret desteinin devam etmesi ve ksa çalma ödenei ile istihdamn korunmas çok kymetli. Bu süreci de yaadmz tüm zorluklarda olduu gibi içi-iveren olarak birlikte aacaz.

- insann sesine kulak verildi

Mardin Sanayici ve adamlar Dernei Bakan Nasr Duyan, koronavirüsün bütün dünyay olumsuz etkilediini söyledi.

Türkiyenin ald tedbirlerle en az etkilenen ülkeler arasnda bulunduunu belirten Duyan, hükümetin zamannda ve yerinde ald salk tedbirleri ve halkn da bu tedbirlere duyarl kalmas virüsün çok fazla yaylmasn engellediini kaydetti.

Virüse kar salkta alnan tedbirlerin yannda Cumhurbakan Erdoann açklad ekonomi paketinin de çok yerinde olduunu ifade eden Duyan, unlar kaydetti:

Cumhurbakanmzn açklad ekonomi paketi mutlak suretle piyasaya olumlu yansyacaktr. Hükümet salkta att admlarn aynsn ekonomide de att. Özellikle i dünyas bu süreçte ciddi oranda etkilendi. stihdam, üretim, ticaret azald. Dolaysyla bu piyasay rahatlatacaktr. Özellikle ödeme sknts çeken i insanlar için banka kredileri, sigorta acil ödenmesi gereken durumlarda 3 aylk ve bazlarnda bir yllk öteleme, ciddi anlamda piyasaya nefes aldracaktr. Beklenen açklamayd, i dünyasnn istedii bu yöndeydi. Hükümet de buna duyarsz kalmad. insannn sesine kulak verildi. Bu konuda i dünyas olarak teekkür ediyoruz.

- Bu sorunu el birlii ile atlataca eminiz

rnak Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Osman Geli de ülke olarak çok skntl bir süreçten geçildiini belirterek, Cumhurbakanmzn açklad tedbirleri önemsiyoruz. Bu mesele bütün bireyleri ilgilendiren bir konu. Bu konu da herkesi sabrla kurallara uymaya davet ediyoruz. Bu süreçte herkes birbirine yardmc olarak anlay göstermeli. Bu sorunu el birlii ile atlatacamza eminiz. diye konutu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Yardmcs Abdulkadir Demirhan, paketle iç hava yolu tamaclnda ve i sektöründeki üretim ve perakende ürünlerdeki KDV ve SGK primlerinin 6 ay ertelenmesinin üreticileri rahatlatacan belirtti.

Açklanan paketin ekonomiye katk sunacan iaret eden Demirhan, dünyas olarak asgari ücret desteinin devam etmesini olumlu karlyoruz. Temerrütte düen firmalarn kredi siciline mücbir sebep notu düülmesi ve bu sebeple kredilerin iki katna çkarlmas daha fazla üreticinin yararlanmasna neden olacak. Bankalarn daha esnek davranmalar ve kredi borçlarnn iki veya üç ay ötelenmesi bize gelen taleplerdi. Paketi olumlu karlyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Batman Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Abdulkadir Demir ise paketin i dünyasnn beklentilerini karlayacak nitelikte olduunu belirterek, Ülkemiz için bu çok önemliydi. Pakette, piyasay rahatlatacak çok önemli maddeler var. Memnuniyet verici tedbirler yer alyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git