İBB Başkanı İmamoğlu mesaiye başladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra dün mesaiye başladı. İmamoğlu, masaya yatıracakları ilk konunun trafik sorunu olduğunu söyledi. İmamoğlu, FSM Köprüsü'nde çalışmalar nedeniyle artan trafik için de alternatif hamleler yapacaklarını açıkladı.

Haberler 29.06.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Haziranda yenilenen stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimini kazanan Ekrem mamolu dün mazbatasn almasnn ardndan bugün göreve balad. Sabah saatlerinde Saraçhanedeki stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) binasna gelen BB Bakan mamolu kameralarn karsna geçti ve basn mensuplarndan gelen sorular yantlad.

Halkmzn bu sesine kulak veren bir belediye olacaz

lk mesai gününde stanbulun öncelikli sorunlarn masaya yatracaklarn açklayan mamolu, çözüme kavuturmaya çaltklar konular göçmenler, deprem ve ulam olarak açklad. Bu konular üzerine ksa, orta ve uzun eylem planlar yapacaklarn belirten mamolu göçmen konusu hakkndaki düünceleri öyle dile getirdi:

Her yerde dile getirdiimiz mülteci konusu. Hzlca bu konuda kurum içindeki mevcut ekiplerle kurum dndan katacamz dier arkadalarmzla beraber çok üst seviyede politikalar üretmek ve devletimizin ilgili birimleriyle iyi i birlikleri yaparak stanbul halkna ve uluslararas politika noktasnda i gelitirme ile ilgili çalmalar balatacam. Bu artk sokakta sklkla dillendirilen ve birtakm bizi üzen olaylar yaatmaktadr. Halkmzn bu sesine kulak veren bir belediye olacaz. Elbette deprem yine bizim çok öncelikli konularmz.

Ulamla ilgili hamlelerimiz olacak

mamolu, stanbulda günlük yaam en çok etkileyen unsur olan trafie de çözüm yolu arayacaklarn söyledi. FSM Köprüsünde 27 Haziran tarihinde balayan ve 17 Austos tarihinde sona erecek olan bakm onarm çalmalaryla ilgili de konuan mamolu, alternatif ulam yollar için hamle yapacaklarn söyledi. Bakm onarm çalmalaryla ilgili Karayollar Genel Müdürlüü ve Ulatrma Bakanlna tavsiye vereceklerini ifade eden BB Bakan mamolu, u ara stanbulda göreve geldiimiz an itibariyle hem birinci köprü hem ikinci köprüde yaplan tamir, tadilat ilemleri dolaysyla gerçekten youn bir trafik sorunu yaanmakta. Biz bunu nasl takviye edebiliriz, nasl çözümleyebiliriz konusunda harekete geçireceimiz deniz ulam olsun dier bir kaç hususla ilgili hamlelerimiz olacak. Bugünün ilk konularndan birisi bu olacak. Bu çalmay balatan Karayollar ve Ulatrma Bakanlna da hem üçüncü köprü hem dier geçilerle ilgili de bir ksm tavsiyelerimiz olacak. Yaptmz tüm i ve ilemleri vatandamza bildirmek, vatandamzla effaf bir ba kurma maksatl bir süreci harekete geçireceiz dedi.

Ana Sayfaya Git