İBB Başkanı İmamoğlu: YSK en doğru kararı verecek

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu, demokrasi adına, bu ülkenin geleceği adına, bu şehrin geleceği adına, ülkenin uluslarası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmeleri adına yarın en doğru kararı verecek, Türkiye'nin önünü açacak" dedi.

Haberler 06.05.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde stanbul Gönüllüleri ile bulutu. stanbul Gönüllüleri Gençlik Orkestrasnn müzik gösterisinin ardndan 31 Mart en uzun gece belgeseli izlendi. Daha sonra mamolunun seçim kampanyasnda rap arklarn yapan, Umut çoban ve Erdem Kaya sahne ald. Ekrem mamolu, platforma çocuklarla birlikte çkt.

ehitler için sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardnan mamolu konumasn yapt. mamolu, konumasna Ramazan ayna deinerek balad. mamolu, tüm stanbullularn Ramazan aynda sofralarn komularyla paylamasn istedi.

BR OY FARKLA BLE SEçLEBLRSNZ

mamolu daha sonra Yüksek Seçim Kurulunun itirazlara ilikin verecei kararla ilgili konutu. mamolu, Yarnla ilgili bir sürecimiz var. Yaklak 36 gün oldu seçim biteli. stanbulda seçimin sonuçlanmamas adna birileri ellerinden geleni yapyor. Bazlarnn söylediklerine ve yaptklarna dardaki kargalar bile gülüyor. Siz de gülün. Dilerim ki kötü bir söz, kötü bir tavrla tepki göstermeyeceiz. Gülerek tepki göstereceiz. Bizler zeki insanlarz. Dediler ki Bir oyla bile seçilsen belediye bakanIsn. Sonra da 14-15 bin oy farkla belediye bakan m olunurmu? dediler. stanbulda baz ilçelerde, 40a yakn ilde çok az oy farkla belediye bakanlar seçildi. Bir oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan bir medet ummak kadar akl kt bir ey olunamaz. Üzülüyorum diye konutu.

BÖYLE BR KOMED DÜNYA TARHNDE YOK

Bir sürü itirazlarda bulundular. tiraz etmek demokratik bir hak diyen mamolu, Yalnz her gün baka bahane bulmak, bin yl düünsem aklma gelmeyecek kavramlar üzerinden tartmalar açtlar. Hatta bu tartmalar üzerinden en son tarif u var; Bir eyler oldu ama tam anlatamyoruz. Aslnda Cumhuriyet Halk Partisi de bir ey yapmad ama yine de bir eyler olduunu düünüyoruz. Bak imdi. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok dedi.

SZN ADAYINIZ SEçLMED DYE ABEL DYEMEZSNZ

Eline zarf alarak konumasna devam eden mamolu, BB Bakan kendi istedikleri aday seçilmedi diye, aibeliymi. stanbul adna doru bir karar olmam. Yahu arkada, güzel insanlar, etmeyin. Sizin adaynz seçilmedi diye bir seçime aibeli diyemezsiniz. Sizin adaynz seçilmedi diye komik komik tanmlar yapmayn. Bu 16 milyon insan, Ekrem mamolunu sevdi be kardeim, anlamyor musunuz? diye konutu.

YÜKSEK SEçM KURULU EN DORU KARARI VERECEK

mamolu, Ekrem mamolunu stanbul sevdi ama daha ötesi iyilii sevdi. Güzel dili sevdi, güler yüzü sevdi. Yüksek Seçim Kurulu demokrasi adna, bu ülkenin gelecei adna, bu ehrin gelecei adna, ülkenin uluslaras alanda demokrat bir ülke olduunu ispat etmeleri adna yarn en doru karar verecek, Türkiyenin önünü açacak dedi.

Ana Sayfaya Git