İbrahim Kalın: Yeni kabinenin önemli konu başlıklarından bir tanesi ekonomiydi

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomiye ilişkin "Yeni kabinenin toplantısı ile ilgili önemli konu başlıklarından bir tanesi ekonomiydi. Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye'nin istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde atılması gereken adımlar tespit edilmiş durumda. Bununa ilgili daha detaylı çalışmalar yapılıyor. Özellikle ihracat odaklı büyüme noktasında birtakım yeni adımların da hazırlıkları şu anda yapılıyor. Bu çerçevede tüm paydaşlarla istişare halinde belirlenecek orta vadeli bir program önümüzdeki haftalarda hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza arz edilecek. Kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Haberler 14.07.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan yeni Kabine Toplants sonrasnda Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, basn açklamas yapt.

Kaln, Kabine toplantsnn en önemli vurgularndan bir tanesi, hiçbir hz ve vakit kaybetmeden çalmalara, hizmetlere devam edilmesi. Sayn cumhurbakanmz bu yönde deerli bakanlarmza gerekli talimatlarn ilettiler. Önümüzdeki günlerde yaplan çalmalar çerçevesinde, bakanlklara üst düzey atamalar yaplacak. Bununla ilgili Bakan arkadalarmz, isim çalmalarn yapp Sayn Cumhurbakanmza arz edecekler. Ardndan buralarda üst düzey atamalar gerçekletirilecek ifadelerini kulland.

TÜM PAYDALARLA STARE HALNDE BELRLENECEK ORTA VADEL BR PROGRAM

Ekonomiye ilikin Kaln, Yeni kabinenin toplants ile ilgili önemli konu balklarndan bir tanesi ekonomiydi. Bütçe disiplininin salanmas, enflasyonla mücadele, gerekli yapsal reformlarn hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasnda yer alyor. Türkiyenin istikrarl ve sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde atlmas gereken admlar tespit edilmi durumda. Bununa ilgili daha detayl çalmalar yaplyor. Özellikle ihracat odakl büyüme noktasnda birtakm yeni admlarn da hazrlklar u anda yaplyor. Bu çerçevede tüm paydalarla istiare halinde belirlenecek orta vadeli bir program önümüzdeki haftalarda hazrlanp Cumhurbakanmza arz edilecek. Kamuoyu ile paylalacak. Bu ekonominin canll açsndan önem arz eden orta vadeli program olacaktr. Türkiye ekonomisinin son 16 ylda gösterdii performans, canll ve bünyesinin salamln devam ettirecek olan admlar bundan sonra tüm ilgili kurum ve kurumlarmzn e güdümüyle devam edecektir diye konutu.

15 TEMMUZDAK ANMA PROGRAMLARI

15 Temmuzdaki anma programlar ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann programna ilikin Kaln, Program, Pazar günü sabah ehit kabri ziyareti ile balayacak. Ardndan Millet Camiinde ehitlerimiz için okunan hatimlerin duas yaplacak. Yeni kongre merkezimizde cumhurbakanmzn katlm ile ehit yaknlar ve gaziler ile bir ölen yemei yenilecek. Ardndan stanbula geçilecek 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehitler makam ziyaret edilecek. Halkmz ile buluacak cumhurbakanmzn bir konumas olacak akam saatlerinde. Bunun dnda stanbul Ankara ve dier tüm illerde anma programlar gerçekletirilecek açklamasnda bulundu.

NATO SONUç BLDRGES, BZM AçIMIZDAN MEMNUNYET VERC

NATO sonuç bildirgesine ilikin Kaln, NATO sonuç bildirgesi, bizim açmzdan memnuniyet vericidir. Özellikle Türkiyenin güvenlik kayglarnn dile getirilmesi ve Türkiyeye terörle mücadelede daha fazla destek verileceinin ifade edilmesi bizim açmzdan memnuniyet verici bir paragraf olmutur dedi.

(FETÖ) AçIKçASI UCU AçIK BR SÜREçTEN YANA DELZ

FETÖ elebann iade sürecine deinen Kaln, Terör örgütünün lideri ve etrafndaki dier militanlar Amerikada yayorlar. Biz bu konuyu müteaddit kereler çeitli platformlarda hep dile getirdik ve bunun meyvelerini yava yava almaya balyoruz. Arzu ettiimiz hzda gittiini söyleyemem, daha hzl adm atlmas gerektiine inanyoruz. Bütün bilgileri belgeleri Amerikal mevkidalarmz ile paylatk. Bundan sonra da yeni bilgi ve belgeleri paylamaya devam edeceiz. Açkças ucu açk bir süreçten yana deiliz. Aylar, yllar sürecek bir süreçten bahsetmiyoruz. Ayn Münbiç meselesinde olduu gibi takvimi belli, sonuç odakl bir sürecin hayata geçirilmesi bizim temennimiz. lgili arkadalarmz çalmalarn devam ettirecekler ifadelerini kulland.

HAFTADA YA DA 15 GÜNDE BR GERçEKLEECEK KABNE TOPLANTILARI ...

Cumhurbakanl Kabinesinin hangi sklkla toplanacana ilikin bir soru üzerine Kaln, u an itibariyle 9 politika kurulu belirlendi ama zaman zaman cumhurbakanmzn iradesi çerçevesinde ihtiyaca göre yeni kurullar, geçici kurullar oluturulabilir. Cumhurbakanl Kabinesinin hangi sklkla toplanaca konusunda çok kesin, belirlenmi bir takvimimiz yok. htiyaca binaen haftada bir, iki haftada bir olabilir. Haftada ya da 15 günde bir gerçekleecek kabine toplantlar yannda daha dar, ilgili Bakanlarn katld toplantlar da yaplacak ifadelerini kulland.

(YUNANSTANDA YARGILANAN DARBECLER) BZM çN ENDE VERC

Yunanistanda yarglanan darbecilere ilikin bir soru üzerine Kaln, Yunan hukuk sistemi içinde 8 darbeci askerin adm adm salverilmeye doru gittiini müahede ediyoruz. Bu bizim için endie verici. Darbecileri sevindirmeyecek admlar atmalarn bekliyoruz dedi.

U AN TBARIYLA 18 TEMMUZDA OHALN SONA ERDRLMES ...

OHALe ilikin bir soru üzerine Kaln, u an itibaryla 18 Temmuzda OHALin sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devam öngörülüyor. çok çok olaanüstü durumda, tehdit ile karlatmzda OHAL tekrar hayata geçirilebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git