İçişeri Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

İÇİŞERİ Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’na ‘savaş’ değerlendirmeleri yaptığı" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep edeceklerini açıkladı.

Haberler 29.01.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, yaptklar açklamada terör örgütünün faaliyetlerini meru gösterdikleri, suçu ve suçluyu övdükleri, halk kin ve dümanla sevk ettikleri gerekçesiyle, Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi üyeleri hakknda Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, TTBnin açklamasnda Zeytin Dal Harekat ile ilgili sava deerlendirmesi yaplmasnn, Türkiye ve Türk milletine alçakça saldrlarda bulunanlar dnda kimseye yararnn olmad bildirildi.

Bu açklamann, terör örgütü ile onun iç ve d destekçileri dnda karlk bulamad ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bugün Türkiyede 3 milyon 454 bin Suriyeli kardeimiz bulunmaktadr. Kendi topraklarnda bir insann yaama hakk en temel hakkdr. Zeytin Dal Harekat da bu insanlarn kendi topraklarn teröristlerden arndrp yaam haklarn temin etmek içindir, ayn Frat Kalkannda olduu gibi. Zeytin Dal Harekatnn amacnn ülkemizin ve komularmzn toprak bütünlüünün bozulmasnn önüne geçmek, terör örgütü ve onun destekçileri tarafndan hedef alnan huzur ve bar ortamn korumak, bozulan yerlerde tekrar salamak olduu, Dünya beten büyüktür. diyerek mazlum ülkelerin ve mazlum insanlarn bata yaam haklar olmak üzere tüm insani haklarn, huzurunu, barn, güvenliini koruma yönünde kararl bir duru sergileyen bata Sayn Cumhurbakanmz olmak üzere tüm yetkililerimiz tarafndan her frsatta dile getirilmitir.

Zeytin Dal Harekat, bu amaca uygun olarak tüm dünyann gözü önünde gerçekletirilmektedir.

Kamu kurumu niteliindeki TTBnin merkez konseyi üyesi üphelilerin görevlerini kötüye kullanarak, terör örgütünün faaliyetlerini meru gösteren, halk kin ve dümanla sevk eden bir açklama yapt belirtilerek, bunun, hukuk tarafndan korunacak yönünün bulunmad bildirildi.

- Görevlerine son verilmesi istendi

Söz konusu açklamann, sadece milletin deil, üphelilerin temsil ettii meslektalarnn da tepkisine neden olduuna iaret edilen açklamada, Bata terör örgütüyle kahramanca cansiperane mücadele eden kahramanlarmza, milletimize saygszlk olan bu açklamay sadece terör örgütü mensuplarnn, onun siyasi uzantlarnn iç ve d destekçilerinin sahiplendii dikkate alndnda üphelilerin kanuna ve birliin amaçlarna aykr, suç tekil eden faaliyette bulunduklarnn net bir ekilde anlalaca muhakkaktr. deerlendirmesinde bulunuldu.

Açklamada u ifadelere yer verildi:

Bu açklamada yer alan hususlarn, terör örgütünün faaliyetlerini meru göstermeye yönelik olmas, suçu ve suçluyu övmesi, halk kin ve dümanla sevk etmesi nedenleriyle TTB Merkez Konseyi üyeleri hakknda Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunma ve ayrca yine Cumhuriyet Savclndan, 6023 sayl Kanunun ek madde 2/2 uyarnca bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ate eden salk çalanlarn, doktorlar öldüren terör örgütünü açkça knayan bir açklama yapamayan Türk Tabipleri Birliinin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacyla Asliye Hukuk Mahkemesine dava açlmasn talep etme zorunluluu hasl olmutur.

Ana Sayfaya Git