İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'yi huzur içinde yarına taşımak istiyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'yi huzur içinde yarına taşımak istediklerini belirterek, "Bu ülkenin dağlarında, 12-15 bin terörist var. Telsiz konuşmalarını duysanız, ödlerinin nasıl patladığını anlarsınız." dedi.

Haberler 18.06.2019 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, dün akamki ortak canl yaynda AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Binali Yldrmn, belediyeyle ilgili Saytayn böyle bir raporu olmadn söylediini belirterek, Adama iftira atarken gazetelerde çkt dediinizin üzerinden de mi iftira atarsnz. Vakflara bu kadar para verdiniz diyor. stanbul Büyükehir Belediyesi burayla bir i yapabilir mi? Yapar. uray sana tahsis ettim dedii andan itibaren peke çekmek mi oluyor? Senin amme hizmetini bütün hepsi yapyor. Kendisi de yapm zaten. Orada bir vakf da söyleyemedi. Kendi kurduu vakf, ortak olduu vakf söyleyemedi zaten. dedi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonunu (TOFED) ziyaret eden Bakan Soylu, burada yapt konumada, Türkiyenin potansiyeli yüksek bir millete sahip olduunu dile getirdi.

Türkiyede son 3 yldr trafik konusunda hep birlikte önemli admlarn atldn belirten Soylu, En çok bir araya geldiimiz sektörlerin banda sizin sektörünüz geliyor. En ufak bir kaza sizi nasl etkiliyorsa bizi de ayn ekilde etkiliyor. Sayn Cumhurbakanmzn ortaya koyduu hedefler dorultusunda da o hedeflere ulaabilmek için kendi alt politikamz ve kendi yöntemlerimizi oluturarak ama birlikte istiare ederek, ne yapacamz ortaya koyarak bir vesileyle adm atmaya çaltk. Yapacamz daha iler var. diye konutu.

Bakan Soylu, ölümlü bayram kazalarnda yüzde 51,5, yaya trafiinde yüzde 37 azalma yaandn belirterek, Demek ki bu konularda kural koyup takip edebiliyorsak, ortak bir müzakere gerçekletirebiliyorsak sonuç alabiliyoruz. 1 Ocak ile 31 Mays aras, yüzde 39 orannda ölümlerde azal meydana geldi. Bu, büyük ve önemli bir rakam. 2017 yl sonu itibaryla 7247ydi trafik kazalarndan kaynakl ölüm. Bu, orta ölçekteki bir Anadolu kasabas yapar. Yani her yl bir kasabay kaybediyoruz. 2018 ylnda 6675 dütü bu rakam. Eer yüzde 30-35 bandnda bu meseleyi bitirirsek, en az 1500-2000 arasnda vatandamzn az ölümü demektir. Bu kadar açk ve net. ifadesini kulland.

Tüm Türkiyeyi 112nin çats altnda toplayacaz

Bakan Soylu, Türkiyede 112 arandnda salktan emniyete, jandarmadan ormana, yangndan sahil güvenlie, her tarafa ulalabilecek bir emsiye oluturduklarn, bu yazlmn bir benzerinin u anda dünyada olmadn söyledi.

u ana kadar 44 ilde bu projeyi hayata geçirdikleri, yl sonu itibaryla 70 ili, gelecek yl ortasnda da tüm Türkiyeyi 112nin çats altnda toplayacaklarn aktaran Soylu, Vatandamz bir taraftan polisi, bir taraftan ambulans, bir taraftan baka ihbar hattn aramak zorunda kalmayacak. dedi.

Türkiyenin artk bu konularda sadece kendine hizmet üreten bir anlay gerçekletirmeyeceini belirten Soylu, Elde ettiimiz bilgileri ve tecrübeleri, teknolojiyi ve hizmet sürecini, etrafmzda bizimle iliki kuran bütün ülkelere aktaracaz ve buradan bir ihraç kalemi oluturacaz. eklinde konutu.

Eskiden jandarma ve emniyetin bilgilerinin, birbirine gitmediini anlatan Soylu, imdi onlar birbirine entegre ettik. Bir yl olmad daha. 9 bine yakn faili meçhul olay aydnlattk. Bir devletin, kendi vatandana güven vermesi birinci esastr. dedi.

Türkiyeyi huzur içinde yarna tamak istiyoruz

Bakan Soylu, Türkiyeyi huzur içinde yarna tamak istediklerini belirterek, sözlerine öyle devam etti:

Bu ülkenin dalarnda, 12-15 bin terörist var. Telsiz konumalarn duysanz, ödlerinin nasl patladn anlarsnz. Bu kadar açk ve net. 2014 ylnda 5 bin 556 terörist daa çkt. Kandrdlar çocuklar daa çkardlar. Az bir rakam deil. Yln 6 ayn tamamladk bu rakam u anda 43. Geçen senenin toplam 136. Peki çocuklar ne yapyor imdi orada? Ben size söyleyeyim; Arda 100 binin üzerindeki çocuk, bilgisayarda kodlama eitimi örendi. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu artk doktor olmak, mühendis olmak, hemire olmak istiyor. Bizim babalar ve anneler olarak bu ülkenin yöneticileri olarak bir tek vasfmz var, çocuklarmz gelecek idealleri ve hayalleriyle büyütmek. Hiçbir çocuun ideali dada 13-14 yandayken tecavüze uramak olamaz.

Sandklarn yüzde 10unu açtrabildik

çileri Bakan Süleyman Soylu, Türk mühendislerin akll mühimmatlar üretmesinin Suriyenin, Irakn, Lübnann, Libyann ve Türkiyenin etrafnda bamszm gibi görünen ülkelerin tamamnn arad bir bamszlk olduunu belirterek, S-400 meselesinin de bu anlama geldiini kaydetti.

Amerikann 7-8 yldr Türkiyeden haraç istediini ifade eden Soylu, Harac artk bize ver diyor. Biz Amerikaya haraç vermeyeceiz. Direncimiz bundandr. dedi.

31 Mart seçimlerine deinen Soylu, Hala mamolu diyor ki 29 bin fark yok. Kendin söylemisin, video her yerde dolayor. 29 bin farktan 24 bin, diyor. 29 bin farktan 13 bin farka dütü. 29 bin farktan niye 46 bin farka çkmad onun lehine. Niye Binali aabeyin lehine çkt, onun lehine çksayd? 100e yakn sandktan Binali aabeyin oyunu alp oraya yazmlar. Biz sandklarn ancak yüzde 10unu açtrabildik. diye konutu.

Cebinde 4 tane 5 lira varsa, bunun bir tanesi sahte, üçü sahte deil

Süleyman Soylu, dün akamki ortak canl yayna deinerek, 4 pusula var. Dün akam da anlatyor (mamolu). Cebinden 20 lira çkartt. Bunun 5 liras, dörtte biri sahte diyor. Cebinde 4 tane 5 lira varsa, bunun bir tanesi sahte, üçü sahte deil. Bizim zarfn içindeki 4 oy pusulasna hiçbir itirazmz olmad. Masum o oylar. o masann üzerine çktktan sonra. Hileyi kurduun yer aratrmalarda ba baa giden Büyükehir Belediyesi. stanbulun her tarafnda kurmusun bunu. Sandklarn yüzde 90n açtrsaydk, bugün 23 Haziran konumam olurduk. eklinde konutu.

Canl yaynda, Binali Yldrmn belediyle ilgili Saytayn böyle bir raporu olmadn söylediini, Ekrem mamolunun ise gazetelerde çktn belirttiini anlatan Soylu, öyle devam etti:

Adama iftira atarken gazetelerde çkt dediinizin üzerinden de mi iftira atarsnz. Vakflara bu kadar para verdiniz diyor. O da diyor ki Bu kadar para verilmez, belediyenin direkt para verme yetkisi yok. stanbul Büyükehir Belediyesi burayla bir i yapabilir mi? Yapar. uray sana tahsis ettim dedii andan itibaren peke çekmek mi oluyor? Senin amme hizmetini bütün hepsi yapyor. Kendisi de yapm zaten. Orada bir vakf da söyleyemedi. Kendi kurduu vakf, ortak olduu vakf söyleyemedi zaten.

Valiye it dedii apaçk ortada. Özür dilerim der ama yalan söylemenin ne gerei var. Fatih Portakal, ben duydum, üzüldüm, diyor. Biz devlet yönetiyoruz, bizim en önemli unsurumuz güven unsurudur.

Belediyedeki verilerin kopyalanmas talimatna deinen Soylu, Bunlar aratrma yetkisi de bunlara aittir, demi. Kim bunlar ya. 17-25 Aralktan FETÖcülerin yapt i münasebetiyle Halkbank davas Amerikada devam ediyor. O verilerin kopyalanmas, Amerikaya adi bir ekilde pazarlanmas, onlar oraya kim getirmise, ona Amerikann ev tuttuunu bilin, ona yardmc olduu, koruyup gözetlemeye çalt apaçk ortada. dedi.

Süleyman Soylu, terör örgütü PKKnn CHPnin Belediye Bakan Aday Ekrem mamolu üzerinden stanbula szmaya çaltn, kendisinin de bunlar anlatmak için kentte olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git