İçişleri Bakanı Soylu'dan CHP'li Kaftancıoğlu'na yanıt: Ben domuz yiyerek büyümedim

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kendisi ile ilgili sözlerine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyor ki; biz Süleyman Soylu'nun cemaziyelevvelini biliriz. Doğru bilirsin. Ben domuz yiyerek büyümedim. Ben bu toprakların çocuğu olarak büyüdüm" dedi.

Haberler 11.06.2019 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eminönünde, deniz yolcu tamacl yapan esnafn sorunlarn dinleyençileri Bakan Süleyman Soylu, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun kendisi ile ilgili sözlerine yant verdi. Soylu, Sallayp sallayp duruyor bize. Diyor ki; biz Süleyman Soylunun cemaziyelevvelini biliriz. Doru bilirsin. Ben domuz yiyerek büyümedim. Ben bu topraklarn çocuu olarak büyüdüm ifadelerini kulland.

CHPnin stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Ekrem mamolu ile ilgili de konuan Soylu,Bana diyor ki Senin stanbulda ne iin var? Ben sanki Ankarann çileri Bakanym. Ben de ona söylüyorum. Duysun gene söyleyeceim. PKK nereye szmaya çalrsa ben oradaym dedi.

DEA BURALARDA DOLAIYOR

Soylu, stanbul yolcu tayan deniz dolmu nakil vastalar odalaryla bulutu. Oda bakanlar ve üyelerinin katld toplant, Eminönü skelesindeki bir tur teknesinde gerçekleti. Deniz yolcu tamacl yapan esnafn sorunlarn dinleyen Bakan Soylu, çözüm önerilerini paylat.

Sahil güvenlik ekiplerinin taciz etmemek, turizme sekte vurdurmamak kaydyla denetim yapmasnda saknca görmediini ifade eden Soylu, öyle devam etti:

Bu sizin için de doru olandr. eer iin yürütümünü aksatma boyutuna gelirse ben ona müdahale ederim. Bazen sefer esnasnda denetim yapmas gerekebilir. Belki sefer esnasnda yapmas gerekeni limanda bulamayabilir. Bizim de kendi admza risklerimiz var. DEA buralarda dolayor, siz farknda deilsiniz. Hedefi ekonomik ve turistik tesislerdir. PKKnn üç hedefi var. Güvenlik birimleri, turistik tesisler ve ekonomik tesisler. 31 Aralk 2016dan itibaren stanbulda herhangi bir terör olay yok. Ben iin yürütümünün engellenmesi istemem. Bu ehirde makina, teker dönecek. Teker dönerken de siz de biz de güvenlii bir vesileyle salayacaz.

TÜRKYEYE HARAç KESYORLAR

Soylu, Türkiyeden haracn alamayanlarn, Amerika ve Avrupann haracn almak için bizi sktrmasdr. Halden geliyorum. Kn ne zaman domates yedik. K domatesi yüzünden hükümet düüyordu ya, patates, soan yüzünden. Bazen havadan olur, bazen piyasay manipüle etmeye çalanlar olabilir. Adalet Bakan ve beni bu ülke adna Amerika terör listesine ald. ahsm adna almad ki. Teröristlerle tecavüzcülerin listesine koydular bizi. ya biz bunlara ya haraç vereceiz. 28 ubat sonras verdik, bankalar batt, 55 milyar dolar hortumland. 28 ubat öncesi devalüasyonla verdik. Haraç alamazsa bana PKKy, DEA bela ediyor, sa sol meselesini dert ediyor. Bu hikayeyi gördüümüz için bir daha buna dümek istemiyoruz. diye konutu.

MAMOLU ÖFKES KONTROL EDEMYOR

Soylu, Ekrem mamolu ile ilgili de unlar söyledi:

1,5 ayda rotasn ard, 1,5 ayda öfkesini kontrol edemiyor. Bana diyor ki Senin stanbulda ne iin var? Ben sanki Ankarann çileri Bakanym. Ben de ona söylüyorum. Duysun gene söyleyeceim. PKK nereye szmaya çalrsa ben oradaym. çünkü Dou ve Güneydouda yaptmz meseleden sonra gelip stanbulda birileri stanbulun zenginlii üzerinden yeniden PKKya can suyu vermeye çalrlarsa, ben de bunu engellemeyecek olursam, ehitlerimin ruhunu muazzep ederim. Böyle bir tecrübeyi bizim hep birlikte Türkiyenin istifadesine sunmamz gerekir. Niye S-400 için mücadele ediyoruz. Derdimiz ne? Eer almazsak yanl yaparz. çünkü S-400 alma günümüz bizim bugündür. S-400 bir özgürlük ve bamszlk deklarasyonudur. Kim Türkiyenin özgürlük ve bamszln istiyorsa. S-400 meselesinde evet hükümet doru yapyor diye haykrmaldr. Amerikadan istedik, verdin mi, vermedin. çamura yatt. imdi kendimiz alyoruz, bugün gücümüz yetti. Dün yetseydi, dün alrdk. Bundan geri dönmemek lazm.

BEN DOMUZ YYEREK BÜYÜMEDM

Soylu, hukuk içerisinde hareket ettiklerini dile getirerek, 2,5 yldr çileri Bakanl yapyorum. Hukukun dnda bugüne kadar bir adm atm olsaydm PKK ve onun ortaklar, uyuturucu tacirleri ve onun ortaklar, bugüne kadar her yerimizde açmz arayan muhalefet ve ortaklar ipliimizi pazara çkarrlard. Ne yaptmz biliyoruz. dedi.

Ekrem mamolunun belediye bakanlna geldiinde verilerin kopyalanmas talimat vermesinin hukuken ve ahlaken yanl olduunu ifade eden Soylu, Sen baka bir filmin içerisindesin. Onlar vereceksin Canana, tahrip edecek. Nasl olsa bize ait bir deer yok ki kadncazda. Ortak deerimiz yok. Ezan deil, bayrak zaten hak getire. Sallayp sallayp duruyor. Süleyman Soylunun cemaat üyeliini biliriz. diyor. Doru, bilirsin. çünkü ben domuz yiyerek büyümedim. çünkü ben bu topraklarn çocuu olarak büyütüldüm. Topluma kapal bir insan olarak büyümedim, ailemde topluma açk büyüdü. ktidar partisi ilçe bakanlndan geliyorum, il bakanl yaptm, genel bakanlk yaptm, çileri Bakanl yapyorum bir tek suistimalimi görebiliyor mu? diye tamamlad.

Ana Sayfaya Git