İhanet Ettiler

Yıldırım: FETÖ Said-i Nursiye, PKK Kürtlere ihanet etti

Haberler 26.03.2017 - 13:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BABAKAN Binali Yldrm FETÖnün Said-i Nursiye, PKKnn ise Kürtlere ihanet ettiini söyledi. Yldrm, Bu hainin teröristleri Almanyada, Hollandada dier ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapyor. Hayr çksn diye canhra çalyorlar. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursiye dieri Kürtlere ihanet etti. 15 Temmuzda bunlar beraber çaltlar dedi.

HABER MERKEZ

Referandum çalmalarna katlmak üzere ilk olarak Bitlise giden Babakan Binali Yldrm, Mu Havalimanndan 2si Atak olmak üzere 4 helikopterle Bitlise geçtikten sonra saat 14.00te Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydannda düzenlenen mitingde konutu. Binlerce kiinin katld miting alanna oluturulan 2 ayr arama kontrol noktalarnda tek tek aranarak alnd. Partililer kontrol noktalarnda gelenlere Türk Bayra, apka, atk ve ball fstk ezmesi datt.

NEVRUZU KUTLADI

Babakan Yldrm, konumasna nevruzu kutlayarak balad. Yldrm, konumasn Bitlisin Hizan lçesinde doan ve 1915te Ruslarla savarken esir düen Said-i Nursi ile balad. Said-i Nursinin sadece alim olmadn, ayn zamanda bir kahraman ve vatansever olduunu söyleyen Yldrm, öyle devam etti:

Said-i Nursiyi rahmet, minnet ve ükranla anyoruz. Said-i Nursiyi yad ediyorum. Bu zat arkasnda onlarca eser brakt. O sadece bir alim deil, ayn zamanda bir vatansever ve kahramandr. 1915te Erzurum Hasankalede savat, esir dütü. Sibiryaya esir kampna gönderdiler. Avrupay dolaarak stanbula döndü. Bitlisliler, imdi birileri çkp hocaym diyor. Said-i Nursinin izindeyim diyor. Said-i Nursiyi istismar etti. Esir kampndan ülkesine geri geldi ama izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçp Pensilvanyaya snd. Hayat CHPnin tek parti döneminin zulmü altnda ve hapislerde geçti. FETÖ hesap vermek yerine uzaklara kaçt. Ülkesini terk etti. Bitlisli alim Said-i Nursi ülkesi ve vatan için savat ama bu sahtekar bayrana ve ülkesine sava açt. 15 Temmuzda bu hain asker kl içindeki ajanlarn kullanarak bu milletin silahlarn millete dorulatarak 250 vatanda ehit etti. 2 bin 194 gazi var.

FETÖ, SAD- NURSNN TIRNAI OLAMAZ

Babakan Yldrm, FETÖnün Said-i Nursi Kürt olduu için yanna gitmediini ancak eserlerini istismar ettiini anlatrken, konumasn öyle sürdürdü: Bu hain FETÖ, Bitlisli Said-i Nursinin trna olamaz. Said-i Nursi yaasayd bunu yanna bile sokmazd. Bu hain ne dedi? Said-i Nursi Kürt olduu için yanna gitmedim. Bu kadar alçak. Kürt olduu için yanna gitmedi ama eserlerini istismar ediyorsun. Yazklar olsun. Bu hainlerden yaptklarnn hesab sorulacak. ehitlerin, gazilerin hesabn mutlaka soracaz. Bu hainin teröristleri Almanyada, Hollandada dier ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapyor. Hayr çksn diye canhra çalyorlar. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursiye dieri Kürtlere ihanet etti. 15 Temmuzda bunlar beraber çaltlar. O akam PKK Kandilden diyor ki; Askerlere aman saldrmayn, onlar darbe yapacak. 16 Temmuzda tek tek yakannca askerlere ate etmek serbest denildi. Alçaklar PKK, FETÖ 16 Nisanda Hayr çksn diye omuz omuza çalyor. Evet çkarsa PKK biter. Evet, Bitlis diyor ki; Evet çkacak. PKK da FETÖ de bitecek. Said-i Nursiye ihanet eden FETÖye Kürt, Türk demeden katleden PKKya cevap vermeye hazr msnz?

SAD- NURSY HAPSLERDE çÜRÜTEN CHPDR

Babakan Yldrm, Said-i Nursiyi örnek vererek, CHPyi de eletirdi. Yldrm, Merhum Said-i Nursiyi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyetidir. Bitlis PKKya, FETÖye gerekli cevab verecek mi? Bitlis Evet diyerek, bir dönemin kaplarn kapatp, yeni bir dönemin aydnlk kaplarn aralayacak. Bitlis tüm kalbi ile Evet diyor mu? Bar, huzur ve kardelik için Evet diyor mu? dedi.

GÜçLÜ HÜKÜMETLER DÖNEM BALIYOR

Babakan Yldrm, referandum sonras yeni anayasa ile birlikte güçlü hükümetler döneminin balayacan söyledi. Babakan Binali Yldrm,CHPnin tek adam ifadelerini de eletirerek, Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak. Seçim olan yerde tek adam olmaz. Milletin olduu yerde tek adam olmaz. Kriz düüncesi olmadan 5 yl çalacak, i hizmet üretecek. 5 yl sonunda gelip hesab size verecek. Cumhurbakan hükümet sistemi ile ülkenin birçok sorununa çözüm geliyor. Ekonomi aha kalkacak. Alevilerin, Sünnilerin, Kürtlerin, Türklerin sorunlar bir olacak. Hepsi bamzn tac birinci snf vatanda olacak diye konutu.

KÜRTLÜÜNÜZLE FTHAR EDN

Kürtlükle, bayrakla iftihar edilmesi gerektiini belirterek, Kürtlüünüzle iftihar edin. Bu sizin eksiiniz deildir. Bir eyle daha iftihar edin. Ayyldzl bayraklarla iftihar edelim. Bunu alçak PKK görsün. Hem Kürtlüünüzle, devletimizle, Türkiye Cumhuriyeti ile iftihar edeceiz. Savata, neede, tasada beraber olduk. Bundan sonrada devaml beraber olacaz. Bu alçak terör örgütünü aramzdan söküp atacaz dedi.

CHPNN SÖYLEDKLER YALAN

Babakan Yldrm, CHP ve HDPyi eletirerek, konumasn sürdürdü. CHP ve HDPnin Cumhurbakanl hükümet sistemi ile ilgili mecliste herhangi bir ey konumadklarn, kürsü igali ve yumruklarla megul olduklarn belirterek, öyle konutu:

KILIçDAROLUNUN TARTIMA TALEBNE CEVAP VERD

Her türlü çirkinlii yaptlar. Kendilerini kürsüyü kelepçelerdiler. imdi çkmlar Anayasa deiiklii meclisi zayflatacak diyorlar. çkp televizyonlarda tartalm diyor. Anayasay okumamsn, ne getirdiini bilmiyorsun, tartalm diyorsun. Millet i bekliyor. Millet ülkenin koar admlarla gitmesini bekliyor. Bizim tartmaya zamanmz yok.

HDPY ANLATMAYA GEREK YOK

HDPyi de eletiren Babakan Yldrm, HDPnin durumunu anlatmaya bile gerek duymadn, önceleri Türkiye partisi olduk demelerine ramen 7 Haziranda hemen gittiler Kandile teslim olduklarn ifade etti. Babakan Yldrm konumasnn sonunda Evet pazarl da yapt. Babakan Yldrm konumasn kalabalktan Evet oyu isteyerek tamamlarken, Kürtçe ifadelerle de, Evet, evet, evet, bin defa evet dedi. Babakan Yldrm konumasnn ardndan helikopterle Siirte geçti.

SRTTE KONUTU

Bitlisten sonra Siirte gelen Babakan Binali Yldrm önce Valilii ziyaret etti, sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanndaki partisinin düzenledii mitinge katld. Cumhurbakan Erdoann Siirtten milletvekili seçildii 2004 ylndaki seçimi hatrlatan Binali Yldrm, 2004 seçimlerinin startn siz verdiniz. Sayn Cumhurbakanmz, o zaman babakanmz o gün Siirtten balad. 2007 halk oylamasnda Siirt bir destan, bir tarih yazd. Yüzde 94ün üzerinde Evet dediniz. 16 Nisanda imdi bu rekoru krmaya hazr msnz? Maallah, Siirt, ii bitirmi, Siirt tamam diyor. Ere ere ere diyor dedi.

Babakan Binali Yldrm, konumasnn sonunda hükümet olarak bugüne kadar Siirtte yaptklar yatrmlar anlatarak, Bizim iimiz hizmet, asla istismar siyasetine prim vermedik. Kardeliimiz Botan çaynn akt vadiler kadar derindir. Türk, Kürt, Arap, Laz, çerkez, Bonak, Rum bu ülke birdir, bütündür birlikte Türkiyedir. Milletimizin deiimine direnenlere gerekli dersi vereceine yürekten inanyorum. Güzel hayaller kuran, yeni hedefler kuranlar kazanacak, korku, tehdit pompalayanlar gene snfta kalacak dedi.

Ana Sayfaya Git