İlk Raundları Tamamlandı!

AK Parti'deki aday adaylarının "aday" belirlemedeki ilk raundları yapıldı. Temayül yoklamasına katılan 214 kişi, bin 854 delegeden, oy aldı. Delegeler, 12 ismi işaret etti.

Haberler 06.05.2018 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakanl tarafndan genel seçimi öncesi adaylarn belirlenmesinde ilk raund olarak deerlendirilen, temayül yoklamas yapld. 214 aday adaynn olduu temayül yoklamasnda delegelerin ol kullanmna yönelik younluu dikkat çekerken, aday adaylar ise, isimlerinin yazl olduu kartlar datmada hayli zorlandklar gözlendi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

24 Haziranda yaplacak olan genel seçimlerde Ak Partiden milletvekili adaylarnn belirlenmesi için temayül yoklamas dün 81 ilde e zamanl yapld. Türkiyenin büyükehirleri arasnda önemli yeri bulunan ve siyasetin bir ölçüde kalbini tekil eden Diyarbakrda yaplan temayül yoklamasnda il ve ilçe tekilat üyeleri, partilerinden olaan bin 854 delege, aday aday olan 214 kii için sandk bana gitti.

Temayül yoklamasn, AK Parti Tekilat Bakan Yardmcs Elaz Milletvekili Metin Bulut, Samsun milletvekili Hasan Basri Kurt, Balkesir Milletvekili Kasm Bostan, Gençlik Kollar MKYK Enis Güney, Kadn kollar MKYK Elif Korkmaz takip etti.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Seyrantepe Kapal Spor salonunda gerçekletirilen ve polisin olaanüstü güvenlik önlemi ald temayül yoklamasnda aday adaylar, oy kullanacak delegelerle yakndan ilgilenerek broür datp, destek istedi. Aday adaylar, kendilerine ayrlan bölümlerde stant açp ikramda bulunduklar gözlendi.

L BAKANI BUDAK

l, ilçe tekilatlar, kadn ve gençlik kollar ile partiye mensup belediye meclis üyelerinin oy kulland temayül yoklamas saat 16.00da sona erdi. Oy verme ilemleri ve çalmalar yakndan takip eden l Bakan Serdar Budak, partililerin temayül yoklamasna youn ilgi gösterdiini ifade etti. Budak, temayül yoklamasnn saymnn komisyon üyelerince genel merkezde yaplacan söyledi.

MERKEZ DEERLENDRECEK

Sonuçlarn genel merkezdeki komisyonlar tarafndan deerlendireceini aktaran Budak, Diyarbakr önemli Bir ehir AK Parti de önemli bir parti. Tabi ki de seçilecek milletvekillerimiz çok önemli iler yapacaklar. Biz ehrimizin en üst düzeyde temsil edecek 12 arkadamz bugün burada isim olarak belirleyeceiz Temayül yoklamas Bugün 218 aday aday için Yaklak 2.500 tekilat mensubu oy kulland. Bu seçim çok önemli, hepimiz geleceimize oy veriyoruz. Diyarbakr ve ülkemiz için hangisi hayrl ise onlarda karar klnmasn diliyorum diye konutu.

Temayül yoklamas sonrasnda aday adaylarnn ald oy oran, rapor halinde Parti Genel merkezine bildirilecek. Oy dalm konusunda herhangi bir açklamann yaplmayaca ifade edilirken, bu raundan sonra aday süreci balayacak.

14 ALT KOMSYON

Bu kapsamda Cumhurbakan Tayyip Erdoan bakanlnda üst komisyon ve 14 alt komisyon oluturuldu. 14 genel bakan yardmcsnn bakanlndaki komisyonlarda aday adaylaryla mülakatlar yaplarak ön eleme gerçekletirilecek. Alt komisyonlardaki elemenin ardndan seçilen isimler, Erdoann bakanlndaki üst komisyona sunulacak. Erdoan, bavuran adaylarla mülakatlar yaparak listeye son eklini verecek. Oluturulan milletvekili aday listesi 21 Maysa kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek.

MARDNDEK TEMAYÜL

Mardin Spor Salonunda düzenlenen temayül yoklamas, çileri eski Bakan, Erzurum Milletvekili Efkan l, Genel Merkez Gençlik Kollar MKYK üyesi Enezcan Demir, AK Parti l Bakan Nihat Eri ve ilçe bakanlarnn gözetiminde yapld. 24 Haziranda yaplacak genel seçimler için aday adayl bavurusunda müracaat bulunan 92 adaydan 89unun oylamaya katld temayülde, yaklak 2 bin delege oy kulland. Temayül yoklamasnn aday adaylarna ve AK Partiye hayrl olmas temennisinde bulunan Mardin l Bakan Nihat Eri, AK Parti istiareye önem veren bir partidir. Geleneimizde bu var. Kuruluundan bugüne kadar, tüm seçim arifelerinde olduu gibi bugün de temayül yoklamamz var. in asl tekilatlarmzla bunu istiare etmektir. Burada tekilatlarmzn iaret edecei aday adaylarmz, genel merkezde deerlendirmeleri yaplrken dikkate alnacak dedi.

çileri eski Bakan, Erzurum Milletvekili Efkan l ise yapt ksa selamlama konumasnda temayül yoklamasnn hayrl olmasn diledi. lnn konumasnn ardndan, temayül yoklamas için delegelerin oy kullanma ilemleri balad. Aday adaylarndan AK Parti Genel Merkez yöneticilerinden Mehmet Emin Deniz, Tekilatlarmz iyi bir disiplin içerisinde oylamaya katlm gösterdiler. l yönetimimiz hakikaten organizeli ve disiplinli bir çalma gerçekletirmi. imdiden Mardinimize hayrl olsun ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git