İmamoğlu seçimi kazanmışız!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Başka bir siyasi dil ve başka bir siyasi süreci İstanbul’a vaat ediyorum ve yaşatacağıma inanıyorum. Farklı bir samimiyeti, siyasi ortama katacağımı şimdiden görüyorum. Dolayısıyla İstanbul’u kazanmayı, dünyanın en büyük kentindeki 16 milyon insanın gönlünü kazanmak olarak tanımlıyorum." dedi.

Haberler 02.04.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mamolu, CHPnin Seçim Koordinasyon Merkezinde yapt açklamada, 30 saattir uykusuz olduunu ifade ederek, CHPnin merkezi sistem içerisinde oluturduu veri taban ve internet sistemiyle beraber tutanaklarn oluturulduunu, Islak imzal tutanaklarn tamamnn ellerinde olduunu söyledi.

u an itibaryla net sonucumuz bizimle rakibimiz arasndaki oy fark 25 bin 158dir. diyen mamolu, YSKnn, kendilerinin de açklad seçim sonuçlarn toplumla paylamasnn demokrasi adna, ülkede bu sürece katk sunmasnn belkide herkesin yüreine su serptiini söyledi.

YSKnn son giriiyle son 16 sandn kaldn dile getiren mamolu, öyle devam etti: Yüzde 99,95i girilmitir. u an itibaryla 4 milyon 168 bin 546 bize verilen oy, 4 milyon 142 bin 791 de rakibimize verilen oy. Aradaki fark 25 bin 755tir. Bu unu ifade ediyor. Bizim elde ettiimiz veriye çok yakn bir veri gözükmektedir. Belki de bu aradaki fark kalan 16 sandkla beraber örtüecektir. Zira biz de slak imzal tutanaklardan seçim sonuçlarmz girdik. Elbette ki YSK de ilçe seçim kurullarndan girilen slak imzal tutanaklarn sonucunu ekranda bize gösteriyor. Sonucun birbirine bu ekilde yakn olmas aslnda ne kadar salam bir veri tabanna sahip olduumuzun da bir göstergesi.

u ana kadar sürdürdükleri sürecin bir kriz yönetimi olmadn vurgulayan mamolu, u ana kadar sürdürdüümüz süreç, bir süreç yönetimidir. Asla bir kriz olarak görmedik. Sürecin en salkl ekilde tamamlanmas için tüm iyi niyetimizle, tüm sabrmzla ülkemizi düünerek, her eyden öte vatandamz düünerek shhatli bir sürecin tamamlanmas adna sükunetle bir ortamn yaratlmas adna en ufak bir arla kaçmakszn herkesle konuarak, uzlaarak bir ortamn yönetilmesini baardmz düünüyorum. Bu da beni çok mutlu etmektedir. Bu mutluluuma katk sunan ve bu sürecin en olgun ekilde yönetilmesini salayan tüm arkadalarma teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

STANBUL çN YOLUMUZ AçIK OLSUN

Ekrem mamolu, bütün bu sürecin olgunlamasyla beraber toplumun tüm deerlerine, maneviyatna, inançlarna, etnik kökenlerine, kültürüne sayg duyan stanbulda bunu her yönüyle yaatan bir kii olacann da sözünü vererek, Biz büyük bir milletiz ama hep birlikte büyük bir milletiz. Ayrarak büyük bir millet olamayz. Bütünlemenin, barn, huzurun ve bu ehirdeki gelecee dönük çada yürüyüün hizmetkar olacam tüm stanbullu hemehrilerimle paylayorum. Bugün itibariyle netleecek olan bu süreçte bugün ve yarn ile ilgili programlarm aktaracam. stanbul için yolumuz açk olsun.

Rakiplerinin kendisini tebrik edip etmedii sorulan mamolu, imdilik tebrik almadn ama alacan düündüünü belirterek, sözlerini, Rakibim nazik bir insan. Devlet nezaketini bilen bir insan. Zira daha önce hem aile duygularmz paylatmz hem birbirimizi tebrik ettiimiz görümelerimiz oldu. Ben en nezaketli bir ekilde, kendisinin planlayaca bir biçimde benimle böyle bir talebi olacan düünüyorum. çok yakn zamanda ararlar diye düünüyorum. Binali Beyden böyle bir tavr bekliyorum en azndan. diye tamamlad.

Ana Sayfaya Git