İnce: Adaletsiz bir seçimdi ama sonuçları kabul ediyorum

İnce, 'Seçimlere dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. Tam olarak bir tek adam rejimine geçilmiştir' dedi.

Haberler 26.06.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nce, basn mensuplarnn karsna geçti. Sessizliiyle ilgili tehdit edildi yorumlarn yalanlayan nce, nce, Önce yaylan asparagaslara cevap vereyim. Beni kimse tehdit etmedi, beni tehdit edecek kimse yeryüzüne gelmedi. Yok eimi kaçrmlar, yok ben saraya gitmiim. Bunlar bir kapatalm dedi. Siyasete devam mesaj veren ve seçim sonuçlarn kabul ettiini söyleyen nce, seçimin ilannndan, sonuçlarnn açkland ana kadar adaletsiz oludunu dile getirdi.

TRTYE SERT TEPK: DIARI çIKARDI

Seçim sonras ilk açklamas için gazetecilerin karsna çkan CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem nce TRT ekibini Mitinglerimi göstermeyenin burada ne ii var diyerek dar çkard.

Açklamasnda Bana 15 milyon oy verildi. imdi hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak diyen nce unlar söyledi: Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Eimi kaçrmlar beni tehdit etmiler, bunlar birkaç izofrenin çkard bir ey. 15 milyon yurttamz bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bu ksa sürede 30 milyon yaplabilir. Bunun için uraacam. Sayn Erdoan, lütfen artk bugünden sonra AK Parti Genel Bakan gibi davranmaynz. Herkesi kucaklaynz. Bu gerginlie son verin, herkesi kucaklayn. Ben kazansaydm öyle yapacaktm. Size gelip çaynz içecektim.

LANINDAN SONUçLARIN AçIKLANMASINA KADAR ADALETSZ BR SEçM OLDU

Deerli basn mensuplar ülkemizi derinden etkileycek bir seçim yaadk. Bu seçimi ilan edilme biçiminden, sonuçlarn açklanmasna kadar her eyiyle adaletsiz bir seçim olmutur. Seçime kan bulamtr. Suruçta ve Erzurumda yaananlar bu seçimi, kanun bulat seçim olarak tarihe geçmitir. Seçim sonuçlarna dönük elbette açklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadr.

REFERANDUMUN GERSNDE OY çIKMASI AçIKLANMAYA MUHTAçTIR

16 Nisanda hayr ve evet bloku olarak bir ekillenme ortaya çkmt. Bu seçimde hayr blokunun, 16 Nisann gerisinde bir oy almas açklanmaya muhtaçtr. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiini, sandklarda usulsüzlükler yaandklarn gördük. Görevli arkadalarmz bunlarla mücadele ettiler.

Seçimde her sandkta slak imzal tutanak tutulur. Altnda bizim görevlilerimizin imzas bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçlar bu tutanaklarda yazan rakamlardr. Görevlilerimizin bize ulatrdklar tutanaklarda, YSKnn açklad oranlar ve rakamlar arasnda anlaml bir farkllk yoktur. Olan farkllklar toplam sonucu deitirecek nitelikte deildir. Dolaysyla seçim sonuçlarn kabul ediyorum.

YEN REJM TÜRKYE çN BÜYÜK BR TEHLKE

En bata söyleyeceim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduudur. Bunu yaayacaz ve bedelini birlikte ödeyeceiz. Tam anlamyla tek adam rejimine geçilmitir. Gelecee yönelik kayglarmz olmaya devam edecektir. bu seçim sürecinde her 3 vatandamzdan birinin oyunu alm biri olarak bu güveni sürdüreceim.

Bize düen seçimde birlikte yaadmz heyecan inanc büyüyerek devam ettirmektir. Sorunlarn nedenleri olanlardan çözüm olmalarn beklemek mümkün deildir.

nce basn mensuplarnn sorularna ise u cevaplar verdi:

CHP genel bakanlna aday msnz?

Parti içi konulara girmeyeceim. Bouna kendinizi yormayn. Cevap vermeyeceim. lla milletvekili olmak gerekmez. Siyasi kadrolarda bulunmu bir insan onun yolunu bulacaktr.

puçlar verebilir misiniz? Yüzde 8lik bir fark var.

Tek bama CHPye akl verecek konumda deilim. Böyle denmemelidir. Ortak aklla, ortak hareket edilmelidir.

SMAL KÜçÜKKAYAYA MESAJ ATMAM HATAYDI

smail Küçükkayaya mesaj atmanz tepki çekti.

Burada bir hatam olduunu kabul edeyim. Ben smail Küçükkayaya arkadaça mesaj attm. Haber yapacan düünmedim. Vatandalarmn bunu bir tweetle örenmemesi gerekirdi. Her ey netletikten sonra mesaj atacaktm. çkacaktm, sonuçlar bekliyordum. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormu. Özür diliyorum bu konu için. çkacaktm ekran karsna. Hatta 5e 10 kala YSK önüne gittim. Oy çalmlar mdr, evet, çalmlardr. 10 milyon çalmlar mdr, hayr. Bir yara girerken kardakini kutlayamyorsanz o seçime girmeyeceksiniz. Arada 10 milyon fark var. Kaçtmz yok. Bunlarn hepsi palavradr. Sadece tweetlerle örenilmesi k olmamtr.

CHPnin temel yanllar nelerdi?

CHPnin yanllar var mdr, vardr. Medyann önünde CHPnin yanllarn tartmayacam biliyor olmalsnz. Dördüncüye sorarsanz toplanty kapatalm.

Kemal Klçdarolu ile görütünüz mü?

Telefonda konutuk. Yüzyüze geleceiz tabii ki.

GALP GELMTR, YAPACAK BR EY YOK

Ülkenin bir nefes almas lazm. Buradan bir parti, dar bir kadro, bu anlayla çkmamz mümkün deil. çkn yolu, farkndaysanz, bütün kesimlerden oy almz. Kim geliyorsa aklnza. Siyasi yelpazede kim varsa hepsinin oyu yansm. yi deerlendirdiinizde göreceksiniz. CHPlilerin full oyu, ülkücüler var, HDPliler var, AK Partililer var, Y Partililer var. Bunu büyütmemiz lazm. Hepimizin cumhurbakannn doru bir slogan olduunu gördük.

Elimizde sonuçlar varsa ve sonuç belliyse yenilgiyi kabul etmemek sizin elinizde deil ki. Elinizde tutanaklar varsa, yenilmiseniz yenilmisinizdir. Demokrasi bu deildir. 1000 - 2000 oy olur, sokaa çkarsn. Bunu kabul etmeyeceksin de neyi edeceksin? Bu demokrasiye saygszlktr. Galip gelmitir. Yapacak bir ey yoktur. Kutlayamayacaksan yara girmeyeceksin.

Ana Sayfaya Git