İnce: Benimle ilgili dedikodu genel merkezde üretildi, mutlaka hesaplaşacağız

Muharrem İnce, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la gizli bir görüşme yaptığı iddiasının gerçekdışı olduğunun açığa çıktığını belirterek, "Benimle ilgili dedikodu genel merkezde üretildi" dedi. 'Mutlaka hesaplaşacaklarını' söyleyen İnce, "Bu burada bitmez. Bu sorun çözülmeden CHP yoluna devam edemez. Kurultayda daha da fazlasını anlatacağım" dedi.

Haberler 25.11.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin geçen seçimde cumhurbakan aday Muharrem nce, Sözcü yazar Rahmi Turann köesinden yazd iddialara ve CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Fox Tvde yapt açklamalara sert tepki gösterdi. Söz konusu yazda dile getirilen CHPli bir siyasetçi Betepede Erdoanla görütü. Erdoan, kendisine CHPnin bana geçmesini tavsiye etti ve her türlü destei salayaca sözünü verdi iddias ve sonraki yazda kendisinin isminin verilmesine tepki gösteren nce, Kemal Klçdarolunu da komploya alet olmakla suçlad. Cumhurbakan Tayyip Erdoann Klçdarolu için yapt, ddia edildii gibi bir görüme olmad, böyle bir görüme ortaya çkarsa ben istifa ederim, eer yoksa Klçdarolu istifa edecek misin? çarsn hatrlatt.

Klçdarolu, Fox Tvde yapt açklamada, soru üzerine, ncenin ismini vermeden, Erdoan CHPyi datmak için elinden geleni yapyor. Devletin en kilit noktasndaki isimleri devreye soktuunu biliyorum, bunun için kurduu bir ekibi var. Okuduumda (Rahmi Turann yazs) dorudur dedim. sim vermek istemiyorum. Saraya gidenleri biliyorum. sim vermek istemiyorum demiti.

KÖYÜNDE AçIKLAMA YAPTI

nce, Yalovadaki baba evinde yapt açklamada unlar söyledi:

GENEL BAKANA BRLKTE GÖRÜNTÜ VERELM DEDM: Bu yalan haber çknca burada bir tezgah var dedim. Hemen sabah arkadalara bir tweet atalm, açklama yapalm dedim. Genel Bakan Saraya giden bir CHPli var diye sorduklarnda, armadm dedi. Ben bu açklamay görünce, eyvah kriz annda doru yönetilmeyecek bu parti dedim. Partim yara alacak dedim. Sayn Genel Bakana telefon açtm 14 dakika sonra geri döndü. 8 dakika 14 saniye kendisi ile görütüm. Dedim ki burada bir yalan var. Yannza geleyim birlikte görüntü verelim dedim. Gel bu badireyi atlatalm dedim, ayn Atatürk resmini kim indirdi tartmasna dönecek bu dedim. Tamam ben sana haber vereceim dedi ama haber vermedi. Dorusu bu açklamay Klçdarolu ile yapmakt. Bu yüzden burada açklama yapyorum.

BR TEZGAH VAR ORTADA: Önce bir özet yapmak istiyorum. Bu haber yalan haber. Buray geçtik artk. Derdimiz bu deil. Bir tezgah var ortada. Bu tezghn sorumlular ortaya çkarmaldr. Bu parti içi mesele bu bizi ilgilendirmez demek yanltr. CHP bir irket deil partidir. Muharrem nce 24 Haziran Cumhurbakanl seçimlerinden beri bir iftira kumpas içinde. Seçim akam alkollüydü dedikodusu gibi. Bu iftiralarn hepsi CHP Genel Merkezinde üretildi. Partideki bir küçük grup tarafndan. nceden bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Ama bu entirikay çevirenlerden de utanç duyuyorum. Gurur ile utanç burada yan yana. Benimle deil AK Partiye bu kadar yüklense iktidar olacaz.

GENEL BAKAN SM AçIKLAMALI: CHP temiz bir siyaset diyorsa önce bunu temizlemelidir. Arnma buradan balanmal. Eer bu komployu ortaya çkarr, cezalandrr, partiden atarsak emin olun yeniden ahlanrz. Genel Bakana çarm udur, armadm dediyseniz önceden bunu duydunuz. smi biliyorum dediniz, ismi açklamalsnz.

DEDKODU CHPDEN çIKIYOR: Saray komplosu deyip iin içinden çkamazsnz. Erdoann bu ülkeye çok zarar var. Ben Saray aklamyorum, mücadele ediyorum. Erdoan çkt meydan okudu ben kimse ile görümedim dedi. Cumhurbakanlm ortaya koyuyorum dedi. Ama sen Erdoann azna malzeme veriyorsun. Bugün bana komplo kuranlar yarn Klçdarolunu hedef alr. Ben el uzattm mücadele edelim dedim, kabul etmedi Genel Bakan. Partinin sözcüsü azn açmad. Benim cierimi yakyorlar burada. ftara atyorunuz deselerdi içim yanmazd. Ben bu ülkede 16 sene milletvekillii yaptm. Erdoan ile de Akenerle de görüürüm ama Genel Bakana sorarm. Basn haberdar ederim. CHPye kumpas m var? Sen malzeme verirsen böyle olur. Dedikodu CHPden mi AK Partiden mi çkyor. Gazeteci kaynann CHPden olduunu söylüyor. Demek ki dedikodu CHPden çkyor.

MUTLAKA HESAPLAACAIZ: Ben ilk gördüümde haberi bu CHPli olamaz, CHPde bulunandr anca dedim. kisi birbirinden farkl. çkar için gelenler vardr. Onlar parti batnca gideceklerdir. Mutlaka hesaplaacaz. Hesaplamadan helalleemeyiz.

DÜNDAR VE IIKA TEEKKÜR ETT: Teekkür etmem gerekenler var. Uur Dündar, bu haber ilk ona gidiyor, Canda Tolga Ik ona gidiyor sonra. Ama bu arkadalarmz yazmyor. kisine de teekkür ediyorum.

SZDE VCDAN YOK MU?: Adm CHP Genel Merkezinde lekeleyerek yanda gazeteci bularak tarttrmak günah deil mi? 41 yl sonra 30 barajn ben atrmadm m size? Kendiniz aday olmadnz, mecbur kaldnz aday yaptnz. Siz de hiç vicdan yok mu? Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz. Bugün dedikodu yapanlar Cumhurbakanl seçimlerinde otobüse binmek için torpil yaptrmad m?

DÜZ, YERL, MLL NCEYM: Ben sizin bildiiniz Muharrem nceyim. Öfkesini de sevgisini de içinde tutmayan nceyim. Düz, yerli, milli, kumpas kurmayan nceyim.

ATLLA HANG CHPL LE KONUMU

nce, basn toplantsnda CHPden istifa edecek misiniz? sorusuna ise Rica ediyorum bana bir daha böyle bir ey sormayn. Ben kalbimi verdim, Sradan bir dilekçe ile kurulmu bir parti deil. Atatürkün emaneti bu parti yantn verdi.

Söz konusu iddiann kayna olan gazeteci Talat Atillaya ilikin soru üzerine de Sayn Genel Bakan, Talat Atillaya açklaman yap demelidir. Saray açklamasn yapt. imdi Talat Atilla açklamaldr, Hangi CHPli ile konumu? Konutuu CHPlinin çevresini 48 saatte çözeceksiniz. 2 günde partiden atacaksnz. Bunun çaresi bu. Erdoan nasl kandrlmsa, bizim genel bakan da kandrlm! Ne biliyorsunuz? dedim. Cevap vermedi. Bak Genel Bakanm dedim yapma etme yara alacaz dedim.

CHP çNDEK çETE SÖZLER

Muharrem nce, CHP içindeki çete kim? sorusuna Ayn teknede yazn tatil yapmlardr. Onlar kendilerini bilirler yantn verdi.

Klçdarolunu istifaya davet edip etmedii sorusuna da nce u yant verdi: Bunu çözmeden CHPnin temiz siyaset deme hakk ortadan kalkar. Sayn Genel Bakan istifaya davet etmiyorum, bu sorunu çözmeye davet ediyorum. Ne zaman çarrsa ordaym. Bu tezgah, bu komplo çözülmeden CHPnin temiz siyaset söylemi yara alr. 24 Haziran akam benim için iftira atanlar, Saraya gitti iftirasn atanlarla ayn gruptur. Plan kurdum, kurultayda daha da fazlasn anlatacam. Amaç beni devre d brakmak, Sayn Klçdarolu biz senin yanndayz. Biz önce Muharrem nceye komplo kuracaz, sonra sana komplo kuracaz da olabilir.

ATLLA: SÖZLERMN ARKASINDAYIM

Söz konusu görüme iddiasnn kayna Talat Atilla ise Twitter hesabndan yapt açklamada, Klçdaroglunun açklama yapmasn bekliyorum.. Daha önce yaptm açklamann arkasndaym. Açklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açklama daha yapacam dedi.

NE OLMUTU?

Sözcü yazar Rahmi Turan, 20 Kasm 2019 tarihli köe yazsnda CHPli bir ismin Betepedeki Cumhurbakanl Külliyesine giderek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla görütüünü iddia etti. Turan yazsnda CHPli isme Erdoann Türkiyenin güvenlii için senin CHP Genel Bakan olman gerekir; memleketin iyilii için bu gerekli, ben de yardmc olurum dediini iddia etti.

CHP Genel Bakan Klçdarolu, Fox TVde soru üzerine, iddiann doru olduuna inandn söyledi.

Rahmi Turan, daha sonra canl yayna telefonla balanarak yapt açklamada bu kiinin Muharrem nce olduunu öne sürdü. nce bu iddiay yalanlad.

Sözcü yazarnn haberin kayna olarak gösterdii gazeteci Talat Atilla ise kaynann CHPli bir isim olduunu ve iddiay Klçdaroluna da bir ekilde teyit ettirdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git