İnce: Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sürekli geçmişi kötülediğini, ancak Tansu Çiller'den medet umduğunu söyledi. İnce, Tansu Çiller'in AK Parti'nin İstanbul mitingine katılmasıyla ilgili, "Erdoğan, sürekli 1990'lara dönmekten söz ediyor, 1990'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor. O başarılı olsaydı, partisini kalkındırırdı" dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin Cumhurbakan Muharrem nce, Kahramanmarata partisince Müftülük Meydannda düzenlenen mitinge katld. Partisinin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri anlatan nce, Cumhurbakan seçilmesi durumunda Türkiyeyi, büyük bir emsiye altnda toplayacan söyledi.

TÜRKYEDE BU SEçMDE, LK KEZ Hç KMSE KAYBETMEYECEK

nce, 24 Haziranda yaplacak herkesin kazanacan ifade ederek, Türkiyede bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek. Ne CHPliler kaybedecek, ne AK Partililer kaybedecek, ne ülkücüler kaybedecek, ne solcular kaybedecek. Herkesin kazanaca bir seçim olacak bu. diye konutu.

TOPRAKLARIMIZDAN BEREKET FIKIRACAK

Muharrem nce, iyi eitim için düzenlemeler yapacan anlatarak, AK Partili anneler, size sesleniyorum. Fizik öretmeni Muharrem ncenin Cumhurbakanlnda çocuklarnz iyi eitim alacak. Onlara yabanc dil öreteceiz. Nitelikli, niteliksiz okul ayrm olmayacak. çocuklarmz iyi matematik örenip, iyi mühendis olacak diye konutu.

ERDOANI ELETRDMDE, GENERAL BEN DE ALKILAYAMAZ, ALKILAMAMALI

Muharrem nce, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Malatyadaki iftar programnda kendisini eletirdii için alklayan 2nci Ordu Komutan Korgeneral smail Metin Temel üzerinden eletirirken, unlar söyledi:

Erdoan beni eletirirken, general de alklyor. Ben de dedim ki beni eletirirken, general alklayamaz. Onu hemen emekli ederim hemen. Benim Cumhurbakanlmda ben, Erdoan eletirdiimde, general beni de alklayamaz, alklamamal. O devletin generali, hiçbir siyasi aday alklayamaz. Erdoan orduyu överse alklayabilir, ona itirazm yok. Ama nasl bir yalanc ki bu Erdoan Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalanc bu. Bakn size göstereyim videosunu. Diyor ki Ben orduyu övüyordum, onun için alklad. Videoyu izleyelim bakalm orduyu mu övüyor, beni mi eletiriyor. Yuh yaparsanz hiç bir ey anlamazsnz. Yani orduyu överken alklamyor, beni eletirirken alklyor. Yani bu konuda da yalan söylüyor. Sen nasl bir yalancsn sen? Kendi söylediini, bir gün sonra inkar ediyor. Allahtan kork, kuldan utan. Ben sana bir ey demiyorum. Ben senin vidolarn seyrettiriyorum sadece.

CAMDEN ELN çEK

nce, Cumhurbakan Erdoana yönelik eletirisini, cami tartmas üzerinden sürdürürken, öyle devam etti: Bir Müslüman, baka bir Müslümann camiye gittiini görünce mutlu olmas lazm. Bu üzülüyor. Ya niye gidiyor ki acaba? diyor. Lafa bak yani. Ayp, ayp. Camiden elini çek. Oras meydanlarda konuulacak bir yer deil. Senden izin alacak deilim. Sana bunu açklayacak da deilim tabi ki.

RUSYA HER BR TARAFIMIZI SARIYOR

nce, Vladimir Putinin Erdoan oyaladn, Rusyann da Türkiyenin etrafn sarmakla megul olduunu savunarak, öyle konutu:

Putin, Türkiyenin etrafn sarmakla megul, Erdoana da gaz veriyor. Sen diyor saraynda oyalan. Aslnda içinden gülüyor ona Putin. Putin diyor ki, Sana nükleer santral yapp paran alrm, sana S400 satar paran alrm. Seni de bir gazlarm. Helal olsun bak böyle büyük devletlerin böyle büyük saraylar olur. Erdoan, Putin seni kekliyor. Gerçekten 2 milyar dolara kendine saray yaptrd ve ne yazk ki bunu da Putinin üzerinden devirmeye çalyor.

TANSU çLLERDEN MEDET UMUYOR

nce, eski babakanlardan Tansu çillerin AK Partinin stanbuldaki mitingine katlmasyla ilgili ise, Cumhurbakan Erdoann, sürekli geçmii kötülediini ancak o dönemin Babakan olan çillerden medet umduunu öne sürerek, Dün bir baktm Tansu çiller de oraya gitmi. Erdoan, sürekli 1990lara dönmekten söz ediyor, 1990larn simgesi orada. Sürekli geçmii kötülüyor ama çillerden medet umuyor. O baarl olsayd, partisini kalkndrrd. Bu yorgun adam, memleketin sorunlarn çözemez diye konutu.

nce, buradaki konumasnn ardndan vatandalar selamlayp Gaziantepe geçti.

Ana Sayfaya Git