İnsan Ve Adalet Merkezli Siyaset

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, “Bizim anlayışımızda asıl olan insandır. Siyasetin merkezinde insan olacak. Siyaset adalet temelli olacak.” dedi.

Haberler 23.06.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Bamsz Milletvekili Aday Avukat Zekeriya Yapcolu, merkez Yeniehir ilçesi stasyon Meydannda düzenledii mitingde yapt konumada birbirinden önemli mesajlar verdi. Kuran- Kerim tilavetinin ardndan yapt konumada Yapcolu, Bizim anlaymzda asl olan insandr. Siyasetin merkezinde insan olacak. Siyaset adalet temelli olacak. dedi.

Halk Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlayarak balayan Yapcolu Amed sizinle gurur duyuyor. diyen gençlere Amed, babamz Ademden beri sizin fedakarlnzla, samimiyetinizle gurur duyuyor. yantn verdi.

Kürd meselesini birkaç günde çözebiliriz

Kardelerim sorunlarmz var. Aslnda pek çok kii bu sorunlarn farknda ama bu sorunlarn hangisinin öncelenecei konusunda yaplan yanllar var. çözümün ne olduu konusunda kafalarda karklklar var. Hatrlayn. Yaklak 3 sene önce yine bu meydann az ilerisinde, caminin köesinde bir miting yapmtk. 2015 Haziran seçimlerinde. Birileri Bara ans tanyn, bir seferliine daha bizi destekleyin. demiti. Umduklarnn üzerinde bir destekle meclise gidince memleketteki karklklar artmt. Kürd meselesi bizim meselemiz, bunu biz çözeceiz. demiti birileri. Bugün Böyle bir mesele yok. diyorlar. ki taraf çkmaz olan bu sokaktan çkmaya kararl myz? Evet, Böyle bir sorun yoktur. diyen ile Bu sorunun çözümü iddettir. diyenler bu meseleyi çözemez. Samimiyet olursa herkes adil olma konusunda kendi kendine söz verirse bu mesele birkaç günde çözülür. ifadelerini kulland.

Siyasetimizde insan ve adalet olacak

ster devletin, ister örgütün ideolojisi olsun artk çocuklarmz kurban vermeyeceiz. Sesinizi yükseltin. O siyaset bohçasn toplayp gitsin. Evet, kardelerim, siyasetin merkezinde insan olacak, hedefinde ise adalet olacak. Hedefi gerçekletirmek için siyaset yaplacak. Yola çkarken gerçek adalet dedik. Bugün önce insan, öncelik adalet dedik. Adalet hedeftir. Adalete ulamak hedeftir. Genç kardeim sana soruyorum: Kadrolarn çalmasnda nasl bir çalma yaplyor? 16 ylda aldn üniversite diplomasnn kt parçasna dönümesine raz deiliz. O yüzden mülakat deil liyakat diyoruz. Liyakati nasl gözden uzak tuttuklarn, kadrolar nasl yandalara peke çektiklerini dünya lem biliyor. eklinde konutu.

Memleketi savunmaya kararlyz inallah

Benim güzel kardelerim. Bugün 15 yl öncesine göre cezaevindeki insanlarn says 5 kat artm. Neden? çünkü millet adalete güvenmiyor. diyen Yapcolu sözlerini öyle sürdürdü:

Herkes kendi adaletini kendi eliyle salamaya çalt için bu haldeyiz. nallah biz adaletin savunuculuunu yapacaz. Memleketin sorunlar çok. Bu sorunlarn ne olduunu hepimiz biliyoruz. Bunlarn nasl çözüleceine dair projelerimiz var. Bizim reçetelerimiz uygulanrsa çözülemeyecek mesele yoktur.

Uyuturucuyla mücadele edilmeli

Her geçen gün büyüyen uyuturucu sorununa da deinen Yapcolu, Baclarm, kardelerim. Özellikle annelere sesleniyorum. Bizim bankadaki hesaplarmz büyürse ama çocuklarmzn gençlerimizin geleceini karartan uyuturucuyla mücadele edilmezse, gelirinizin büyük ksmn çocuunuz esrara verirse raz msnz? u anda uyuturucu kullanma ya 12ye inmi. lkokul çocuklar aralarnda uyuturucu muhabbetleri yapyorlar. Bunun tedbirini alma niyetleri yok. Onlarn öncelikleri farkl. Onlar kendi ideolojileri ayakta kalsn, 3-5 oy kaybetmesin diye düünüyor. Allahn izniyle biz memleketin dier meseleleriyle güzel yollar, çözüm önerileri getireceiz. Ama bütün bunlar çözerken sakin olacaz. çözüm yollarn getirirken memleketi savunmaya, hakknz kimseye yedirmemeye kararlyz inallah. eklinde konutu.

Aziz halkna hizmetkr olmaktr

Allahn izniyle biz memleketin dier meselelerine de çözüm önerileri getireceiz. Ama bütün bunlar çözerken sakin olacaz. diyen Yapcolu, Biz diyoruz; Bizi kandran bizden deildir. nallah bu kardeiniz sizin temsilciniz olarak oraya gidince baz eyler deiecek. Siyaset deiecek. Biz yola çktktan beri diyoruz; Halknn yüzde 99unun Müslüman olduu ülkede hala halkn inancna aykr kanun varsa bu ayp yeter. Bir insan milletin vekletini alp Ankaraya gittikten sonra mecliste otururken, milletin oylaryla oraya gelen insanlarla birleip insann tarihine, geleneine aykr admlar atamaz. dedi.

Milletimizin iradesine sahip çkalm

Aziz kardelerim. Bir günümüz ve gecemiz kald. Sizden bir ey istiyorum. Hafzanz tarayn, telefon rehberine bakn. Aramadnz, ikna edebileceiniz kimse var m? Belki siyasetin kaderini deitirecek bir oy olur. diyen Yapcolu sözlerini öyle noktalad: Sadece rekorlar deil, zincirleri de kracaz. slamla ereflendikten sonra bir daha küfrün tahakkümüne girmeyen Diyarbakr bu skntlardan kurtar. Bütün slam lemini zulmün her çeidinden ve küfrün her milletinden muhafaza et. Allah cehd ve gayretinizi artrsn inallah. Esselamu aleyküm.

Saat 17.30da Yeniehir ilçesi stasyon Meydannda düzenlenen miting yaklak üç saat sürdü. Büyük bir cokuya sahne olan mitinge kadnndan erkeine, gencinden yalsna her kesimden insanlar youn katlm gösterdi.

Ana Sayfaya Git