İstiklal savaşının farklı mücadelesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bundan bir asır önce başlattığımız ve Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız İstiklal Harbimizin benzerini, farklı yöntemlerle veriyoruz"

Haberler 29.10.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bundan bir asr önce balattmz ve Cumhuriyetimizi kurarak taçlandrdmz stiklal Harbimizin benzerini, farkl yöntemlerle veriyoruz. ifadelerini kulland.

Erdoan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram dolaysyla yaymlad mesajnda, 81 ilde ve yurt dnda yaayan bütün vatandalarn bayramn tebrik etti.

Tarihimizin bu önemli dönüm noktasnn sevincini bizimle paylaan tüm dostlarmza teekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ilannn 96nc yl dönümü kutlu olsun. deerlendirmesinde bulunan Erdoan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk bata olmak üzere bir asrlk anl geçmie sahip stiklal Harbinin zafere ulamasnda ve yeni devletin kuruluunda vazife üstlenen kahramanlar saygyla yad etti.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye, bamszlk mücadelesini en bandan en sonuna kadar milli iradenin temsilcisi olan Meclisi eliyle yürütmü bir ülkedir. Önümüzdeki yl 100üncü yl dönümünü kutlayacamz Büyük Millet Meclisimizden bugüne kadar ülkemizin kalknmas, güçlenmesi, ileriye gitmesi için çalm tüm milletvekillerimize ükranlarm sunuyorum. Bin yldr, dünyann en gözde, üzerinde en çok mücadele yürütülen corafyasnda yaamamzn bedelini canlaryla ödeyen tüm ehitlerimize Allahtan rahmet niyaz ediyorum. temennisinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

Millet ve devlet olarak, varlmz ve geleceimizi korumak amacyla son yllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldrlarndan 15 Temmuz hain darbe giriimine kadar yaadmz tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Suriyede yürüttüümüz Frat Kalkan, Zeytin Dal ve son olarak Bar Pnar harekatlar da yine bu mücadelenin birer parçasdr. Bundan bir asr önce balattmz ve yeni devletimiz Cumhuriyetimizi kurarak taçlandrdmz stiklal Harbimizin bir benzerini, farkl görüntüler ve yöntemlerle veriyoruz. Milli birlik ve beraberliimizi bozmaya yönelik her türlü oyun, her türlü fitne sergileniyor.

Snrlarmzn güvenliinden ekonomimize kadar egemenliimizi hedef alan çok yönlü saldrlar kesintisiz sürüyor. Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunlarn üstesinden gelebilecek güce, imkana, kararlla sahiptir. Nitekim, ülkemizin önünde kurulan tüm tuzaklar, Allahn yardm, milletimizin desteiyle birer birer bozarak bugünlere geldik. çinden geçtiimiz bu önemli süreci de Cumhuriyetimizi bizlere miras olarak brakanlarn vizyonuna uygun ekilde baaryla neticelendireceimize yürekten inanyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulatrarak, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarn hayata geçirebilme frsat vereceiz. Cumhuriyetimizi daha nice yllara çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir ekilde tayacaz. Rabbim yar ve yardmcmz olsun. Bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin kuruluunun 96nc yl dönümünü tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git