İttifak polemiği

CHP'nin Buldan'a yanıtı: HDP'den de oy isteyip aldık

Haberler 25.02.2020 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldann ittifaklarn açk ve effaf olmas gerektii yönündeki çarsna CHPden stanbul seçimlerini iaret eden bir yant geldi. CHP Genel Bakan Yardmcs Salc, adaylarn AK Partiden de HDPden de oy isteyip aldn söyledi, Tek adam rejimini devam ettirmek isteyenlerle bir siyasi mücadele var. Bu siyasi mücadelenin içinde biz demokrasiden yana olan yurttalarmzn yannda duruyoruz dedi. AK Partili Turan ise CHPnin HDPye teslim edildiini söyleyerek, CHP kongresinde Klçdarolunun yerine Demirta, genel bakan aday olsun ya da e genel bakan olsun dedi.

HDP E Genel Bakan Pervin Buldann yenilenen stanbul seçimlerindeki ittifaka iaret ederek Bundan sonra ittifaklar açk effaf olmal. nsanlar tercihini buna göre yapmal sözlerine AK Parti ve CHPden yant geldi.

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmann demokrasilerde yeri olmadn ifade ederek unlar söyledi:

TURAN: GELDKLER YER HDPNN CHPS

Defalarca ittifak var dedik. nkar ettiler. Hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakar ve ulusalc seçmeni kaybetmemek için Kandille arasna mesafe koyamayan HDPyle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir malumun ilann ister senden! HDP ile ittifak yok diyenler seçmeni aldatmann bedelini ödemeyecek mi? ttifak yok diyenler erdemli bir ekilde hareket ederek istifa etmeyi düünüyorlar m? HDP ile ittifak yok diyenler, bir açklama yapma sorumluluu göstermeyecek mi? Kapal kaplar ardnda yaplan pazarlklar da açklasnlar! Beraber iyi salladkla balayan flört, maallah çok yol alm! Biz deyince inanmayan zavall CHPliler neredeler? Herkes için CHPyiz diyorlard. Geldikleri yer HDPnin CHPsi.

Bu açklamadan sonra CHPnin Atatürkün partisi olma iddias bir yana Baykaln brakt parti iddiasnn da kalmadn söyleyen Turan, Kemal Klçdarolu 71 yanda. Selahattin Demirta 46 yanda. Madem 90 yllk partiyi adeta HDPye teslim ettiler. Mart sonundaki CHP kongresinde Klçdarolunun yerine Demirta, genel bakan aday olsun. Ya da Klçdarolu brakmam diyorsa, her ikisi de CHPye e genel bakan olsun dedi.

SALICI: ÜZERNE BAKA BR EY SÖYLEMEYE GEREK YOK

Buldann ittifak açklamas CHP MYK sonras açklama yapan Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salcya da soruldu. ttifaklarn 2018 ylndaki Anayasa deiiklii ile siyasi hayata girdiini anlatan Salc unlar söyledi:

CHP, Saadet Partisi, Y Parti ile ittifak yapt Millet ttifakn oluturdu. Yerel seçim sürecinde ittifaklar düzenleyen bir düzenleme yok. Bu düzenleme yokken Milliyetçi Hareket Partisinin aday göstermeyecei açklamalar oldu. Yerel seçimde siz bir ehri, beldeyi yönetmek üzere bir kii seçiyorsunuz. O kiiyi seçerken bütün yurttalardan oy seçiyorsunuz. Biz Y Partiyle bir araya geldik. Baz yerlerde Cumhuriyet Halk Partisi destekledi baz yerlerde tam tersi oldu. Sonuçta bizim adaylarmz Adalet ve Kalknma Partili yurttalardan da oy istedi ve ald. MHPye oy verenlerden de oy istedi ve ald. Y Partiden HDPden ya da onun dnda siyasi partilere oy vermi yurttalardan da oy istedi ve ald. Ortada demokrasiden yana olanlar ve demokrasinin karsnda duranlar. Tek adam rejimini devam ettirmek isteyenlerle bir siyasi mücadele var. Bu siyasi mücadelenin içinde biz demokrasiden yana olan yurttalarmzn yannda duruyoruz. Bunu da en iyi ortaya koyacamz örnek 6 Maystaki YSK tarafndan darbe niteliinde verilen stanbul seçimlerinin iptali kararnn ardndan vatandamzn yüzde 54.5 ile verdii karardr. Bunun üzerine de baka bir ey de söylemeye gerek yok. lk seçim geldii zaman demokrasiden yana olan yurttalarmz gereken cevab tek adam rejiminden yana olan iktidara verecektir.

BULDAN NE DED?

HDP E Bakan Pervin Buldan, Gazete Duvarda Siyasete Bak programna katlm, Biz bu ittifaklarn daha açk ve effaf olmas gerektiini hep savunduk. Ama ne yazk ki bizimle ittifak yapanlar buna çok scak bakmad. Ama bir seferliine mahsus olmak üzere biz buna stanbul seçimlerini kazanmak adna HDPnin varlnn, HDPnin deitirme ve dönütürme gücünün ne kadar etkili olduunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmek adna 1 seferliine kabul ettik. Ama bundan sonra bu tür eyler olmamas gerektiini söylüyoruz. ttifaklar açk effaf olmal. nsanlar kimin kiminle ittifak yaptn görmeli tercihini buna göre yapmal demiti.

Ana Sayfaya Git