'İYİ Parti'den 5 isim daha istifa edecek' iddiasına Akşener'den cevap!

İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren Genel Başkan Meral Akşener, 5 ismin daha istifa edeceği haberlerine ilişkin, "İstifa kararına saygı duyarım ancak, iftira kötü bir şeydir" şeklinde konuştu.

Haberler 19.02.2020 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, partisindeki milletvekili istifalaryla ilgili, Bunu sayg ile karlamak zorundayz. Ama koskocaman bir camiay, yöneticileri, seçmeni, tekilatlar töhmet altnda brakacak ve gerçekten haksz temelsiz ve çok insafsz gerekçeler ortaya konduu zaman o insann cann yakar dedi.

Grup toplantsnn ardndan, basn mensuplarnn sorularn yantlayan Akener, partisinde yaanan milletvekili istifalarnn ardndan yeni istifalarn gelebileceine ilikin haberlerin hatrlatlmas üzerine, Benim böyle bir bilgim yok. Bilgiyi veren gazete ve TV kanallar, baz eyleri biliyor demek ki. Bize söylerlerse biz de biliriz. Benim prensip olarak istifa eden ister milletvekili olsun ister sade bir üyemiz olsun, bu istifa sebebiyle canm yanar, çok üzülürüm; ama bugüne kadar istifa etmi hiçbir arkadamzn aleyhinde tek bir cümle kelimem olmad. çünkü istifa tek tarafl bir irade beyandr diye konutu.

FTRA KÖTÜ BR EYDR

Akener, insanlarn bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebileceini, bunu sayg ile karlamak zorunda olduklarn vurgulayarak, öyle dedi: Ben de hep öyle karladm. Ama bu kararlarna, koskocaman bir camiay, yöneticileri, seçmeni, tekilatlar töhmet altnda brakacak ve gerçekten haksz temelsiz ve çok insafsz gerekçeler ortaya konduu zaman da o insann cann yakar. ftira kötü bir eydir. 1997yi yaam bir insanm. DYPde de bir parmak dümeye basmt, öyle eyler yaanmt. Türkiyede o gün o dümeye basan parmaklarn bugün ne düündüünü çok merak ediyorum. Sizin söylediinize göre demek ki, gazeteler baz TV kanallar bu ilerle ilgili bilgi sahibi. Bilgi sahibi olmann da bir manas ve anlam vardr. Bunlarn normal karlanmas tarafmzdan mümkün deil. stifalardan bahsetmiyorum. stifalarn gerekçesinden söz ediyorum. Bunlarn tamamna seçmen karar verecektir. Hep beraber göreceiz. 1997de yaananlarn Türkiyeye bugün maliyetini umarm o dümeye basan parmaklar bugün görüp hayflanyordur.

Ana Sayfaya Git