İYİ Partili Nuhoğlu'na 'iki birleşimden uzaklaştırma' cezası

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a, Genel Kurul'da, "Meclis Başkanı FETÖ'cü" diyen İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'na, 2 birleşimden uzaklaştırma cezası verildi.

Haberler 15.05.2019 - 23:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti stanbul Milletvekili Hayrettin Nuholu, Meclis Bakanvekili Levent Gök bakanlnda toplanan Genel Kurulda, HDPnin aratrma önergesi üzerine Y Parti grubu adna görülerini dile getirdi. Nuholu, konumas srasnda Meclis Bakan Mustafa entopa yönelik Meclis Bakan FETÖcü. TBMM Bakann kastediyorum. FETÖnün ba Fetullah Gülenin vaazlaryla büyüdüm dizinin dibinde diyor dedi. AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, Hayrettin Nuholunun konumasna tepki göstererek sözlerini geri almasn istedi.

MECLS BAKANI SATAMADAN SÖZ STED

Daha sonra Meclis Bakan Mustafa entop, genel kurul salonuna gelerek satamadan dolay söz istedi. entop kürsüye çkarak, FETÖ örgütüyle irtibatl olmann bir suç olduunu, kendisinin bu ekilde itham edildiini, böyle bir iddiay bütünüyle reddettiini söyledi. entop, FETÖyle itham edilebilecekler arasnda en sonda yer alacak kii olduunu bildirerek, öyle dedi:

2011de ben ilk defa milletvekili seçildim ve 2011in sonlarndan itibaren, o zaman Babakand, Sayn Cumhurbakanmzn bürokrasideki, kritik noktalardaki örgütlenmeye kar bir duru sergilediini ben bizzat yaadm. Bunu isim isim, hangi bürokratik kademeye atamayla ilgili bir sorun yaandn, hangisine kar çkldn bilen birisiyim ben. Ve dikkat edersiniz, 17-25ten sonra FETÖ örgütünün eleba bir mektup göndermiti zamann Cumhurbakanna ve orada ilk reaksiyonu uydu; bizim arkadalarmzn bürokrasideki yükselmelerine rezerv koyuyorlar, engelliyorlar; bunun kaldrlmas lazm. te o ifade 2010, 2011den itibaren balayan, devletin refleksiyle alakal bir ey; mevcut olanlar temizleme, yenilerinin de bürokraside yükselmesini engelleme yönündeki bir iradeden kaynaklanan bir reaksiyonlaryd. Ben sonra yaanan süreçlerin, 17-25 dhil, bu tavra kar örgütün gösterdii bir reaksiyon olduu kanaatindeyim. Bu reaksiyonlara verilen cevaplarla meselenin geldii nokta, ite 15 Temmuzda yaananlar vesaire, görüyorsunuz.

BU ÖRGÜTE KARI BRYM

entop, her platformda örgüte kar duru sergilediini söyleyerek, Fikren de fikr yaps itibaryla da bu örgüte kar olan biriyim ve bununla ilgili de birçok skntlar yaam biriyim. lk defa, bunlarn örgüt olduundan hiçbirimizin haberi yokken 1985 ylnda benim de katldm liseler aras bir yarmada, bu örgütten olduunu çok daha sonralar örendiim bir arkada, verilen haksz puanlarla 1inci olmutu, ben 2nci olmutum. 85 ylnda bir olaydan bahsediyorum. O zamandan beri buna kar bir tavr koyan biriyim. Bütün detaylaryla hayatmn her safhasyla ilgili bu konuda net açklama yapabilecek rahatlkta olan bir kardeinizim, arkadanzm dedi.

K BRLEMDEN UZAKLATIRMA CEZASI

entop, kendisini Nuholunu knayarak gerekli disiplin cezas için de ilem yaplmasn talep etti. Meclis Bakanvekili Levent Gök, TBMM Bakanna hakaret fiili ilemi olduundan Meclisten geçici olarak çkarma cezasn gerektii açktr diyerek, stanbul Milletvekili Hayrettin Nuholuna ç Tüzükün 161inci maddesi uyarnca Meclisten geçici olarak iki birleim çkarma cezas verilmesini oylara sundu. Oylama kabul edilerek, Nuholuna geçici iki birleimden uzaklatrma cezas verildi.

Ana Sayfaya Git