330 iradesini görürsek!

Kurtulmuş'tan başkanlık açıklaması: 330'u aşacak iradeyi görürsek gündeme getiririz.

Haberler 01.11.2016 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan bakanlndaki Bakanlar Kurulu toplants sona erdi. Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu açklama yapt.

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, bakanlk sistemine ilikin olarak, ki tür yol takip edilebilir. Biri çok kapsaml bir anayasa deiilik teklifidir. Bu hazrlmz tamamlanmtr. Bir de daha dar kapsaml anayasa paketi hazrdr. Anayasa deyince bizim tek bana gücümüz yetmiyor. Dier partilerin tavrlarn görmemiz lazm. Sayn Bahçelinin beyanlar açktr. Burada MHPnin nasl tavr taknaca, CHPnin nasl tavr taknaca bizim için önemlidir. Tek bana halledemezsek topa girmeyiz. Konsensus gerekirse onu ararz. Buna göre takvimi iletmeye balarz. Müzakere süreci iletilmelidir, dier partilerin görülerini deerlendirmeliyiz. 330u aacak irade görürsek gündeme getiririz dedi.

HABER MERKEZ

Bakanlar Kurulu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde yapld. Toplantnn ardndan Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu açklama yapt.

Kurtulmuun açklamalarnn satrbalar öyle:

Terör örgütleriyle mücadelede ilgili birimlerimizin koordineli çalmalar devam ettikçe terör örgütlerinin köeye sktn görüyoruz. Koordineli çalmalar sonucu 296 çok önemli olayn bu yl içinde engellenmi olmas fevkalade deerlidir.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Suriyede, Türkiye snrlarn etkileyecek admlarn atlmasyla ilgili Frat Kalkan operasyonunu düzenliyoruz. Planland ekilde seyretmektedir ve Türkiye hedeflerini gerçekletirerek, güvenli bölgenin olumas için admlarn atmaktadr. lgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmelidir. ÖSO lojistik olarak destekleniyor. stenmedik baz hadiselerin karmza çkmamas için ilgili kesimlerle müzakereler yaplyor. Ya Münbiç PYDden tamamen temizlenecek söz verildii gibi, ya da Münbiçin temizlenmesi için ÖSOya gerekli destek verilecektir.

MUSUL OPERASYONU

Musul operasyonu planland ekilde devam ediyor. Türkiyenin hassasiyetleri ortadadr. Musulun dengelerinin deitirilmesi büyük istikrarszla yol açacan düünmektedir. Musul halknn bu iin esas olmas uluslararas camiann ana hedefi olmal. Nenova Muhafzlar, Pemergeler operasyonunun içindedir. Hadi abi operasyon içinde deildir. Telafer, Musulun emniyetini salayan ehirlerdendir. Telaferin temizlenmesi salanmas Türkiyenin esas üzerinde durduu noktadr. Telafere yaplacak saldrya Türkiyenin seyirci kalmayacan ifade etmek isterim.

RAKKA OPERASYONU

Türkiyenin Rakka operasyonuna ilikin fikri açktr. Rakkann da Rakka halkndan oluturulacak birimlerle yaplmasnn doru olduu kanaatindeyiz. Musul ve Frat Kalkan operasyonunun bittikten sonra yaplmasnn daha doru olaca yönündedir.

BOZDAIN ABD ZYARET

Türkiyeye kar operasyonlar yöneten ve 15 Temmuzun arkasndaki bir numaral bu kii operasyonlar yönlendirebilecek imkanlara sahiptir. Bu imkanlarn alnmas dostluk gereidir. Görümeler ümit verici geçmitir. Sürecin hzlandn ifade etmek isterim. Aradaki ilikileri daha net hale getirdii ve FETÖnün iadesi veya geçici tutuklanmas sürecinin hzlandn ifade etmek isterim. Gerekli admlarn atlmas ricasnda bulunulmutur. ABD hükümeti veya devletine kar herhangi bir terörist eylemde bulunsayd, Türkiyede Ankarada bu teröristi senelerce saklasayd, siz ne hissederseniz biz de onu hissediyoruz eklinde anlatld. nallah Türkiyeye bu büyük kabusu yaatan örgüt liderinin Türkiyeye iadesi ksa sürede mümkün olur veya geçici tutuklanmas mümkün olur.

SORU-CEVAP

YAKALANAN PKKLI TERÖRST: Bu kiinin adn açklamamz mümkün deil. PKK operasyonlar bakmndan önemli bir kii. Sorgulanmasnda çok sayda bilgi ortaya çkt. Bu bakmdan güvenlik birimlerimiz önlemlerini alacaktr. Kilit bilgilere sahip. Sorgulanmasyla, Sayn Kanakn yarglanmas hakknda balant yoktur.

DYARBAKIR BELEDYESNE KAYYUM ATANACAK MI?: Kanak ile devam eden süreç var. Dosyaya göre gerekli ilemler yaplr.

ÖZEL HAREKAT VE KORUCU ALIMI: Bu süreç balatlyor. En ksa zamanda ihtiyacn karlanmas için dümeye baslacak.

CUMHURYET GAZETESNE OPERASYON: Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna yönelik operasyon deil, Cumhuriyet Gazetesi Vakfna ilikin, Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma var. Austos aynn 18inde balatlan bir soruturmadr. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözalt kararlar verilmi, ilgili kiilerle ilgili bu uygulama balatlmtr. Devam eden hukuki süreç var, hep beraber bu süreci izleyeceiz. En ksa zamanda sürecin sonucunu göreceiz.

DAM TARTIMASI: dam tartmas Sayn Cumhurbakanmz söyledi diye gündeme gelmi deildir. 15 Temmuz akamndan sonra bizler siyasetçiyiz, nereye gidersek gidelim, milletimizin büyük çounluu idamdan bahsediyor. Demokratik bir siyaset, kamuoyunun tercihlerini yok sayarak yol alamaz. AK Parti olarak bütün bunlar kendi aramzda deerlendiriyoruz. Anayasa deiiklii yapacak güce sahip deiliz. Dier partilerin üzerinde tartaca bir konudur. Parlamento gündemine tar ve idam karar istikametinde bir sonuç çkarsa adm atlr. Toplumsal talep var, henüz siyasetin deerlendirmesine u anda girmi deildir.

STHBARATIN YAPILANDIRILMASI: çalmalar mevcut zaman geldiinde TBMM gündemine gelir. stihbaratn yeniden yaplandrlmasna yönelik ihtiyaç mevcuttur.

KHK ELETRLER: AK Parti hükümeti olarak Mecliste çounluk problemimiz var m? Hangi yasay getirsek tartlr, Türkiye gündemini megul eder zamanla çkar. AK Parti çounluu ile bir yasay çkarmaya sahip olan iktidar partisi deildir. KHKlerdeki bizim temel amacmz etkin, süratli ve sonuç alc iler yapmaktr. Bu konular, normal artlarda bir düzen içinde yaplamayacak ilerdir. Buradaki amaç parlamentoyu bypass etmek deil; etkin, süratli sonuçlar alabilmektir.

YEN ANAYASA ve BAKANLIK SSTEM: ki tür yol takip edilebilir. Biri çok kapsaml bir anayasa deiilik teklifidir. Bu hazrlmz tamamlanmtr. Bir de daha dar kapsaml anayasa paketi hazrdr. Anayasa deyince bizim tek bana gücümüz yetmiyor. Dier partilerin tavrlarn görmemiz lazm. Sayn Bahçelinin beyanlar açktr. Burada MHPnin nasl tavr taknaca, CHPnin nasl tavr taknaca bizim için önemlidir. Tek bana halledemezsek topa girmeyiz. Konsensus gerekirse onu ararz. Buna göre takvimi iletmeye balarz. Müzakere süreci iletilmelidir, dier partilerin görülerini deerlendirmeliyiz. 330u aacak irade görürsek gündeme getiririz.

Ana Sayfaya Git