Şentop: Yeni sisteme intibakın gerçekleştirilmesi sorumluluğu Meclis'tedir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bugün milletimizin gözü buradadır. Ülkemizin çözüm bekleyen sorunlarının ele alınması, milletimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren adımların atılması ve yeni hükümet sistemine tam olarak intibakın gerçekleştirilmesi sorumluluğu bu Meclis'tedir" dedi.

Haberler 02.10.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde 27nci dönem 3üncü yasama yl balad. Meclisteki Atatürk Antnda düzenlenen çelenk koyma törenine TBMM Bakan Mustafa entopun yannda TBMM Bakanlk Divan Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti, CHP, MHP, Y Parti temsilcileri ve milletvekilleri katld. entopun anta çelenk koymas ardndan sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama ylnn açl nedeniyle özel gündemle topland. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile muhalefet partisi liderlerinden CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin de katld oturuma, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Y Parti Genel Bakan Meral Akener ve HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, salk sorunlar nedeniyle katlamad.

TBMM Bakan Mustafa entop, yeni yasama ylnda TBMM tarafndan alnacak kararlarn, çkartlacak kanunlarn ve gösterilecek gayretin millete ve devlete hayrl olmas dileinde bulundu. entop, Bugün çats altnda toplanmaktan müftehir olduumuz TBMM, 100 yl önce istila ve ilhak tehdidi karsnda istiklal iradesinin mücessem hali olarak ortaya çkan mill mücadelenin karargh olmu ve zaferden sonra kurulan yeni devletimizin kurucu temellerini in ederek, hayat tarih bir görev if etmitir. Bu sebeple, bu çat altnda gerçekleen her oturum, her yasama faaliyeti, mill mücadele ruhunda mnsn bulan istikll irademizin bir fasln tekil etmektedir dedi.

DERLERNDEN AYRICALIKLI

Bu yasama ylnn dier yasama yllarndan farkl olduunu vurgulayan entop, Zira bu yasama yl içerisinde, 23 Nisan 2020de, TBMMnin kuruluunun 100üncü yldönümünü kutlayacaz. Bu yüzden, milletimizin istiklal uruna gösterdii azim ve kararlln 100üncü yldönümünü memleketin dört bir yannda olduu gibi bu çat altnda idrak edenlerin ayrca bahtl olduklarn düünüyorum. Elbette böylesi anlaml bir yldönümünde bu çat altnda olmann ayr bir mns var. Bu durum baz sorumluluklar da hepimize yüklemektedir. Her ne kadar kimi zaman sert ve bazen de haksz eletirilere maruz kalsalar da milletvekillerimiz, youn bir tempoyla ve zor artlar altnda çalmaktadr. Bu çalma temposunun daha da artacana; daha uyumlu ve gayretli bir yasama yl geçireceimize, oturumlarn ve siyasetin 100üncü yln manasna uygun olarak daha da verimli seyredeceine kanaatim tamdr dedi.

çATIMALARA SON VERMEYE MECBURUZ

entop, tarihin yeniden ekillendii, corafyalarn derin yarlmalar ve altüst olular yaad bir zaman diliminde olduklarn vurgulayarak, Bu yeni durumun, birçok riskler ve tehditler içerse de, milletimiz ve istiklli uruna çetin mücadeleler verdiimiz vatanmz için bir hamle çann müjdecisi olduuna yürekten inanyorum. Fakat bu hamleyi gerçekletirmek için her zamankinden daha çok çalmaya, takatimizi tüketen ksr çekimelerden uzak durmaya ve birliimize kasteden çatmalara son vermeye mecburuz. Bu mecburiyetin ifasna en çok hizmet edilecek yer de, ite buras, TBMMdir diye konutu.

MLLETMZN GÖZÜ BURADA

TBMM Bakan entop, TBMMnin önemine dikkat çekerek, Bugün milletimizin gözü buradadr. Ülkemizin çözüm bekleyen sorunlarnn ele alnmas, milletimizin geleceini dorudan ilgilendiren admlarn atlmas ve yeni hükümet sistemine tam olarak intibakn gerçekletirilmesi sorumluluu bu Meclistedir. Bu Meclis, anl ve ibretlerle dolu mzisiyle olduu kadar, gelecei ina edecek güçlü iradenin sahibi olmas bakmndan da tarih bir öneme sahiptir. Bu önemin her bir milletvekili arkadam tarafndan hakkyla kavrandna inanyorum ifadelerini kulland.

DDET, SYASET KURUMUNUN EN YIKICI DÜMANIDIR

entop, Türkiyenin tarihi ile örnek bir ülke olduunu ifade ederek, 170 yl akn seçim, 142 yllk parlamento tarihi ve 73 yllk çok partili siyasi hayat, Türkiyeyi farkl ve öncü klmaktadr. Bu yüzden demokrasimizin deerini ve anlamn daha iyi kavramak, demokrasimizin bize kattklarn hakkyla deerlendirmek zorundayz. Fakat demokrasimizin deeri ve anlam üzerinde dururken, demokrasi d araylar, özellikle iddeti siyasi bir yöntem sayan ve bu yolla iddeti merulatrmaya yönelen çarpk anlayn içerdii tehlikeye iaret etmeyi de elzem görüyorum. Gerekçesi, yöntemi ve ekli ne olursa olsun iddet, demokrasimizin ve siyaset kurumunun en ykc dümandr. çinde iddetin yaygnlatrlmasna ve onaylanmasna dair niyet tayan her söylem, Türkiyeye suikasttr ve ortadan kaldrlmay hak etmektedir. Srtn iddete dayayan, varln çatmaya borçlu olan her yap, milletimizin iradesi karsnda er veya geç, ama mutlaka malup olacaktr eklinde konutu.

KARDELERMZN GÖZÜ BURADADIR

entop, Bugün sadece aziz milletimizin deil, dünyann birçok corafyasnda yaayan ve gönülleri Türkiye ile çarpan kardelerimizin de gözü buradadr. Nasl ki, bundan 948 yl önce slam dünyasnn camilerinde Sultan Alparslan için dualar edildiyse; nasl ki, bundan 100 yl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliinde balayan mill mücadelenin baars için birçok memleketten bu kutlu kyama destek verildiyse, bugün de Türkiye ve hakl mücadelesi çok geni bir destek görmektedir. Yüce Meclisimizin kuruluunun 100üncü yldönümünde milletimizin bizden beklentisi de, fikir ve telakki farkllklarmza ramen bu yolda mutabakatla hareket etmemiz, mill çkarlarmzn tahakkuku için elbirlii yapmamzdr. 100üncü yln idrak eden bu Yüce ve Gazi Meclisin her bir mensubunun bu beklentiye uygun davranacana inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git