‘3’üncü İttifak’ 2. kez toplanıyor: Ortak fotoğraf verilecek

HDP’nin öncülüğünde 8 sol, sosyalist ve devrimci yapı ikinci kez 26 Şubat’ta masaya oturacak. Genel başkanların katılacağı toplantının ardından ortak fotoğraf çekilmesi bekleniyor.

Haberler 16.02.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhur ve Millet ittifaklar dnda 3üncü yol araynda ilk toplant 18 Ocak tarihinde Ankarada yapld. HDPnin öncülüünde bir araya gelen 8 siyasi yapnn ikinci toplantsnn tarihi de netleti. 26 ubatta Ankarada bir araya gelecek siyasi yaplarn üst düzey yöneticilerinin toplantya katlm salayaca, toplantnn sonunda ortak fotorafn kamuoyuna yansyaca örenildi.

lk toplantya HDP, Türkiye çi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonunun temsilcileri katlmt. Edinilen bilgiye göre 26 ubat tarihinde Ankarada gerçekletirilecek ikinci toplantya 8 siyasi parti ve yapnn genel bakanlarnn, üst düzey yöneticilerinin tamamnn katlm salamas kararlatrld.

Genileme ve ortak mücadele konularnn masaya yatrlaca 8 siyasi yapnn ikinci toplantsnda CHP, Y Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Partinin genel bakanlarnn bir araya geldii Liderler Bulumasnn da gündeme gelmesi bekleniyor. Güçlendirilmi parlamenter sistem çalmas kapsamnda bir araya gelen 6 siyasi parti genel bakannn ald kararlar 3. ittifak toplantsnda da masada olacak, bu konuda baz mesajlar dile getirilecek.

3 MADDE TEKRAR KONUULACAK, ORTAK KAMPANYA YÜRÜTÜLEBLR

3üncü ttifakn 2inci toplantsnn ardndan 8 siyasi yapnn üst düzey yöneticileri de, Liderler Bulumasna benzer bir ekilde ortak fotoraf paylaarak yaptklar çalmalar kamuoyuna duyuracak. lk görümede açklanan 3 karar çerçevesinde gelimeler deerlendirilecek.

lk toplantnn sonunda, Ortak mücadeleyi sürdürmeyi, bu mücadele zeminlerini çoaltmay ve güçlendirmeyi, ortak mücadele konularn belirlemek, bunlar hayata geçirmeye yönelik içerik, yöntem ve takvimi oluturmak için düzenli görümelere devam etmeyi, mevcut katlmla kendini snrlamayan, ortak mücadelenin Türkiyenin bütün demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerini kapsayacak ekilde geniletilmesini hedeflemeyi karar altna aldk ifadeleriyle duyurulan maddeleri kendi kurullarnda deerlendiren 8 siyasi yap, ikinci toplantda önerilerini dile getirecek ve bu alanda atlacak admlara dair çerçeveyi somutlatracak. 8 siyasi yapnn çalmas kapsamnda ortak bir kampanya yürütülebilecei de edinilen bilgiler arasnda yer ald.

SOL PARTYE KNC DAVET

3. ttifak çalmasnn büyüyüp büyümeyecei, yeni siyasi partilerin katlp katlmayaca da merak konusu. lk bulumada masaya oturan 8 siyasi yap ikinci toplantda da yerini koruyacak. Yeni katlmlarn gerçekleip gerçeklemeyecei ise bir sonraki görümenin gündemi olacak.

lk bulumada, HDPnin çarsna ramen toplantya katlmama karar alan SOL Partiye ikinci bir davet yaplmas karar alnd. Ancak edinilen bilgiye göre 26 ubatta gerçekletirilecek ikinci toplant öncesinde henüz SOL Partiye davet ulamad.

Ana Sayfaya Git