4. Yargı Paketi Meclis'e geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında hazırlanan 4. Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifini, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Haberler 18.06.2021 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Muhammed Emin Akbaolu, Dördüncü Yarg Paketini bugün TBMMye sunacaklarn söyledi.

Akbaolu, TBMMde basn toplants düzenledi. Basn toplantsnda HDP zmir il bakanlna yaplan saldr ile ilgili deerlendirmelerde bulunan Akbaolu, Bodrumda ve HDP zmir l Binasnda lanetlediimiz saldrlar oldu. Türkiyeyi kaosa sürüklemeye dönük bu tür davranlarla ilgili güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarmz sonuna kadar meseleyi takip ederek neticelendirilecek ve kamu düzeni kendi balam içinde gereini ifa edecektir dedi.

KMSENN STSMAR ETMEYE HAKKI YOK

Akbaolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da katld NATO Zirvesi için Türkiye kazanm yorumunu yapt.

Akbaolu, NATO Zirvesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, Merve Kavakçnn kz Fatima Gülhan Abushanab elik etmesi karsnda, Y Parti Genel Bakan Yardmcs Ahmet Erozann, Biden ile konutuklarnn mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti üpheli ancak aidiyetinden emin olduklar bir kiiyi, tercüman demek zor, tercih etmiler yorumunu yapmasn eletirdi. Akbaolu, unlar söyledi:

Biz gençlerimize inanyoruz, güveniyoruz. Biz gençlerimizden umutluyuz. Gelecek ufkunu gençlerimizle beraber yakalayacaz. Bir insann umudunu krmaya, kyafetinden dolay ayrmclk yapmaya, yetkin olduu halde bu konuda onu istismar etmeye kimsenin hakk yoktur.

SOYLU AçIKLAMALARINI YAPTI, SAYIN KILIçDAROLU MD SIRA SZDE

Akbaolu, sözlerine öyle devam etti:

CHPnin özellikle de çars ile TBMM Bakanlna bavurusu üzerine de Genel Kurulda sk sk gündeme gelen Soylunun ifadelerinin yansmasna ilikin müzakerelerde, bu husus kamuoyunun gündemine gelmiti. Bugün hakikat udur ki, Sayn Süleyman Soylu, hem adli mercilere hem TBMM Bakanlna bahse konu olayla ilgili açklamalarda bulunduu aikar. yargsal süreç içerisinde kendi süreci içinde devam edecek.

Sayn Klçdarolu, imdi sra sizde. Sayn Soylu açklamalarn yapt. Siz de baz iddialar gündeme getirmitiniz. Özellikle Külliyeye çkan CHPlilerden ve Saray komplosundan bahsetmitiniz. Bu konuyla ilgili iddialarnza ilikin televizyonlarda bu kiinin ismini bildiinizi, bu konuyla ilgili size kar hareket yapldn ifade etmitiniz. Ayn zamanda AK Parti içerisinde çeitli, 180 kii Bylock kullanyor eklinde iftiralar atmtnz. Bu konularla ilgili, adli makamlara ve TBMM Bakanlna elinizdeki delilleri ulatrmalsnz. Sizin kendi iddianza göre suç ilemi olursunuz. Sayn Soylu, kendi bilgisi dahilinde olanlara adli mercilere ve TBMM Bakanlna sundu. imdi sizde kendi iddialarnz adli makamlara ve TBMM Bakanlna sunun. ddialarn ispat etmeyen de müfteridir. Yalan, iftira ile kaosa hizmet etmektedir.

KAOS STRATEJSNDEN VAZGEçN

Lütfen kaos stratejinizden vazgeçin. Milletimiz sizin cierinizi çok iyi bilmektedir. ftira ve alg siyasetini millet net ekilde görmekte ve tezgahnz hep boa çkarmaktadr. Haziran 2023te yaplacak seçimlerde de bütün kumpaslarnz Allahn izniyle boa çkartacaktr. Bundan eminiz. Maalesef CHPde gerçekleri kimse ifade edemiyor. CHP içinde bir korku imparatorluu ortaya çkarlm. Kendi srça köklerinde bu manada, milletimizi alg, kaos siyasetiyle milletimizi bir noktaya yönlendirme stratejisi izliyorlar. Milletimiz bütün yönlendirmeleri vicdanyla tartyor. Sayn Klçdarolu, vicdani muhasebe yapmyor musunuz? Daha geçen çankr ile ilgili haberiniz tüm Türkiyeyi megul etti ama özür bile dilemediniz. Bir vicdani muhasebe ile bu milletten özür dilemek zorundasnz. Kulanzn üstüne yatarak, gerçekleri çarptan raporlarnz ve yanda medyayla aldatc bir ekilde iletmeniz ile herhangi bir yere varamazsnz.

Akbaolu, Dördüncü Yarg Paketini deerli milletvekili arkadalarmz youn bir çalma neticesinde nihayete erdirdiler. Bu konu ile ilgili muhalefetle de görüülmek suretiyle inallah TBMMye bu teklifi sunacaz ve teklifin detaylar ile ilgili de kamuoyu ve basn mensuplarn bilgilendireceiz. nallah yarn vereceiz dedi.

Ana Sayfaya Git