'6 ayda bitmiş olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.8'lik depremin 1'inci yıl dönümü dolayısıyla Elazığ'da yaptığı konuşmada, "1 yıl önce hüzünlüydük, dertliydik. Burada binalarımız depremle birlikte yıkılmıştı. Sağ olsun tüm bakan arkadaşlarım, gece gündüz demediler. Devlet, vatandaşının mutluluğuyla mutlu olur. 6 ay içinde kalan binaları bitireceğiz. Hepsi bitmiş olacak" dedi.

Haberler 26.01.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, merkez üssü Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020de meydana gelen ve 41 kiinin yaamn yitirdii 6.8lik Elaz depreminin 1inci yl dönümü nedeniyle düzenlenen anma program ve yapm tamamlanan deprem konutlarnn anahtar teslim törenine katlmak üzere kente geldi. Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, çileri Bakan Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçukun da katld, Yazkonak Mahallesindeki tören öncesi Cumhurbakan Erdoan, otobüsten halka seslendi.

6 AY çNDE KALAN KONUTLARI BTRECEZ

Cumhurbakan Erdoan, Elazdaki deprem konutlarnn 6 ayda bitirileceini açklad. Depremin ardndan bütün imkanlar seferber ettiklerini söyleyen Erdoan, öyle konutu:

1 yl önce hüzünlüydük, dertliydik. Zira burada gözya vard. Burada binalarmz depremle birlikte yklmt. Hemen buradaydk ve geldiimizde her tarafn yer ile yeksan olduunu gördük. Sa olsun tüm bakan arkadalarm, gece gündüz demediler, burada kurumlarmzla beraber bir taraftan depremde binalarn altnda kalan vatandalarmz çkarmaya gayret ettiler. Sizler alyordunuz, Acaba benim yavrum çkacak m diye bekliyordunuz. Nitekim bunlarn içerisinde annesini, babasn kaybetmiler, Cumhurbakanmz bize de urar m diye bekleyenler var. Biz size söz verdik. Biz bunlarn çok daha iyisini yapacaz. Yklan bu bina yaplr ama giden can geri gelmez. Fakat sizler öyle bir imani tavr ortaya koydunuz ki bize güç verdiniz. Gerek çileri Bakanm Süleyman Soylu bey gerek çevre ve ehircilik Bakanm Murat Kurum bey gerek u anda Bakan Yardmcm olarak görev yapan Fuat bey, valimiz, belediye bakanlarmz hep birlikte bu iin takibini yaptlar. çaltlar, koturdular. imdi buray gördüüm zaman Allaha hamd ediyorum. Yarabbi diyorum, u an Gakkolara yakan binalar yapld. Gelirken balkonda selamlayanlara sordum, Kaç oda diye sordum, 3+1 dediler. Dua ediyorlar. Hamdolsun bütün mesele okullaryla camileriyle daireleriyle onlara mutlu bir imkan hazrlamak zaten bizim görevimiz deil mi? Devlet yük deildir, devlet yük alr yük. Devlet vatandann mutluluuyla mutlu olur. Onun için geçmite devlete devlet baba demiler. Biz de Cumhur ttifak olarak bu millete efendi olmaya deil hizmetkar olmaya geldik ve bu yola devam ediyoruz. Biz sizin hizmetçiniz. Biz Elaza ehir hastanesini de yaptk m? Yaptk. Eer bu hastaneler olmasayd biz o geceyi nasl atlatrdk? Okullarmzla her eyimizle hizmetinizdeyiz. Bundan sonra yapacamz çok iimiz var biliyorum. 6 ay içinde geri kalanlar da bitireceiz. Hepsi bitmi olacak. Kardelerim benim sizden bir isteim var. Bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. Onun için bizim Rabiamz var. Ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu yola böyle yürüyeceiz. Ayrlk yok, gayrlk yok. Makam, mevki için deil birbirimizi Allah için seveceiz.

Ana Sayfaya Git