66 Gün Sonra

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli'yle görüşmesinin ardından erken seçim tarihini açıkladı.

Haberler 19.04.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Bahçeliyle görümesinin ardndan gözlerin çevrildii Erdoan, merakla beklenen erken seçim açklamasn yapt. Erdoan, Yaptmz istiarelerden sonra 24 Haziran 2018de tyaplamsna karar verdik dedi.

Cumhurbakan Erdoan Önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabk bulunduumuz Sayn Bahçeli ile de yaptmz istiareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yaplmasna karar verdik. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Gruplar olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen balatyoruz. Ayn ekilde Yüksek Seçim Kurulu da seçim hazrlklarna üphesiz ki derhal balayacaktr.

Suriyedeki gelimelerin hzland, makroekonomik dengelerden büyük yatrmlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çkarmamz arttr. Gerek Suriyede yürüttüümüz snr ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiyenin bir an önce belirsizlikleri amasn zorunlu hale getirmitir.

HABER MERKEZ

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin önceki gün grup toplantsnda yapt erken seçim çknn ardndan, Türkiyenin merakla bekledii Erdoan-Bahçeli görümesi dün saat 13.30da Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekleti. Yarm saat süren görümenin ardndan Türkiyenin erken seçime gidip gitmeyecei sorusunun cevabn Cumhurbakan Erdoan kameralarn karsna geçerek verdi. Genel bakan yardmclar, bakanlar, AK Parti kurmaylar ve Babakan Binali Yldrmn da katld basn toplantsnda konuan Cumhurbakan Erdoan, 24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçim yaplmas karar verdik. YSK seçim hazrlklarna balayacaktr dedi.

KÜLLYEDE AçIKLAMA YAPTI

Cumhurbakan Erdoan, merakla beklenen erken seçimle ilgili açklamay Külliyede yapt. Ksa ve öz bir açklama yapan Cumhurbakan Erdoan, MHP Genel Balkan Devlet Bahçeliyle oldukça verimli bir görüme gerçekletirdik. Sayn Bahçeliyle daha önce de defalarca bir araya gelip görü al veriinde bulunmutuk. Bugün de kendisiyle oldukça genmi bir yelpazede istiare ettik. Sayn Bahçelinin dünm ifade ettii seçimlerin erkene alnmasyla ilgili teklifini de deerlendirme frsat bulduk dedi.

15 Temmuz darbe giriiminin baarszla uratlmasnn siyasette de yeni bir dönemin milad olduuna iaret eden Erdoan, unlar söyledi:

Milletimizin darbe gecesi gösterdii kahramanlk asla unutulmayacaktr. Ardndan 29 gece boyunca tutulan demokrasi nöbetleri, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çkma iradesinin bir sembolü oldu. 7 Austos 2016 tarihinde Yeni Kapda yaptmz ve milyonlarca vatandamzn katld o büyük miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdii mesaj çok açk ve net bir ekilde ortaya koymutur. Nitekim 16 Nisan halk oylamasna giden süreç de milletimizin önümüzde açt ite bu yolda ortaya çkmtr. Cumhurbakan olarak hem ahsmn hem de partimin uzun zamandr dile getirdii yönetim sistemi deiikliini yine Sayn Bahçelinin ön açmas ve desteiyle 16 Nisanda hayata geçirme imkan bulduk. Buna göre anayasa deiikliinin, cumhurbakanl hükümet sistemiyle ilgili hükümleri yaplacak ilk seçimlerden sonra yürürlüe girecektir.

YEN SSTEM ACLYET KAZANDI

Cumhurbakan Erdoan, dolaysyla Türkiyenin halen 16 Nisandan sonra artk eski diye ifade edilebilecek sistemle yürütüldüünü vurgulayarak, açklamalarn öyle sürdürdü:

Cumhurbakanyla hükümetin uyumlu çalmas sayesinde ciddi bir sorun yaanmyor gibi gözükse de eski sistemin hastalklar attmz her admda karmza çkabilir. Buna ramen bizim tercihimiz hep milletimize verdiimiz taahhüde uygun ekilde 2019 Kasmndaki seçimlere kadar diimizi skmaktan yana oldu. Ancak gerek Suriyede yürüttüümüz snr ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaanan tarihi önemdeki hadiseler, Türkiyenin bir an önce belirsizlikleri amasn zorunlu hale getirmitir. Ülkemizin geleceine yönelik kararlarn daha güçlü ekilde alnabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçi giderek aciliyet kesbetmeye balamtr.

GÖRÜ BRLNE VARDIK

MHP Genel Bakan Bahçelinin dün yapt erken seçim çarsn bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak, yetkili kurullarda enine boyuna müzakere ettiklerini aktaran Erdoan, Sonuçta ülkemizin kar karya bulunduu fotoraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklamamz gerektii konusunda arkadalarmzla görü birliine vardk. Bir kez daha tekrarlayacak olursak Türkiyenin önündeki iç ve d gündemin younluu, erken seçim kararnn açklanmasyla ortaya çkacak belirsizliin bir an önce ortadan kaldrlmasn zorunlu klyor. Suriyedeki gelimelerin hzland, makroekonomik dengelerden büyük yatrmlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çkarmamz arttr. Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabk bulunduumuz Sayn Bahçeli ile de yaptmz istiareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yaplmasna karar verdik. diye konutu.

Cumhurbakan ve milletvekili seçiminin 24 Haziran 2018de yaplmas kararn aldklarn yineleyen Erdoan, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Gruplar olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen balatyoruz. Ayn ekilde Yüksek Seçim Kurulu da seçim hazrlklarna üphesiz ki derhal balayacaktr. Bu kararn ülkemiz, milletimiz, partilerimiz için hayrlara vesile olmasn Allahtan diliyorum. ifadelerini kulland.

DÜNE DAR NOTLAR

Erdoan, basn toplants öncesinde dün erken genel seçim çars yapan MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile yarm saat süren bir görüme gerçekletirdi. Bahçeliyi kabulünün ardndan Cumhurbakan Erdoan, kurmaylar ile bir araya geldi.

Cumhurbakan Erdoana basn açklamas yapmak üzere salona girii srasnda Babakan Binali Yldrm da elik etti.

Toplantda, Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, çileri Bakan Süleyman Soylu ile AK Parti Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhurbakanl yetkililerinin yan sra gazete ve televizyonlarn Ankara temsilcileri de hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git