7 milletvekiline fezleke hazırlığı

Kobani soruşturması kapsamında 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenlenecek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Kobani olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden 20'sinin yakalandığı, yakalanamayan 61 şüphelinin bir kısmının PKK/KCK'nın dağ kadrosunda yer aldıkları, bir kısmının ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Haberler 26.09.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, Kobani olaylarnn yaand tarihte Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan 7 HDP milletvekili hakknda fezleke düzenlenecei bildirildi.

Basavclktan yaplan yazl açklamada, 6-7-8 Ekim 2014te Türkiye genelinde Kobani olaylar olarak bilinen terör amaçl eylemlerde, terör örgütü PKK/KCKnn sözde yöneticileri ile örgütün silahl gençlik, kadn ve ehir yaplanmasnn yan sra HDP MYK üyeleri ve e bakanlarnca sosyal medya ile örgütün basn yayn organlar üzerinden halkn sokaa çkp terör eylemleri gerçekletirmesi yönünde çok sayda çar yapld anmsatld.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosunca balatlan soruturma kapsamnda, Ankara merkezli 7 ilde 82 kii hakknda gözalt karar verildii, bunlardan 20sinin yakaland belirtilen açklamada, yakalanamayan 61 üphelinin bir ksmnn PKK/KCKnn da kadrosunda yer aldklar, bir ksmnn ise yurt dnda olduunun tespit edildii aktarld.

Bu üpheliler yönünden tutuklamaya yönelik yakalama emri çkarlmas talebinde bulunulaca kaydedilen açklamada, yurt içinde olduu anlalan bir üphelinin de yakalanmas için çalmalarn sürdüü bildirildi.

Açklamada, olay tarihinde HDP MYK üyesi olan baz isimlerin bugün milletvekili olduklarna dikkat çekilerek, u bilgiye yer verildi:

Halklarn Demokratik Partisi milletvekili olduklar anlalan 7 kii hakknda, Anayasann 83. maddesi gereince ayn soruturma kapsamnda milletvekili dokunulmazlklarnn kaldrlmas talebiyle fezleke düzenlenecektir. Ayrca olay tarihlerinde Halklarn Demokratik Partisi MYK üyesi olup da halen baka suçlardan tutuklu/hükümlü olarak kapal ceza infaz kurumunda bulunan 4 üpheli hakknda da soruturma ilemlerine devam edilmektedir.

- Vekillerin isimleri belli oldu

Kobani soruturma kapsamnda hakknda fezleke düzenlenecek 7 HDP milletvekilinin isimleri belli oldu.

Alnan bilgiye göre olay tarihinde MYK üyesi olan milletvekilleri öyle:

Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, Siirt Milletvekili Meral Dan Beta, stanbul Milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya ve Hakk Saruhan Oluç ile Van Milletvekili Sezai Temelli ve zmir Milletvekili Serpil Kemalbay.

Buldan HDP E Genel Bakan, Beta ve Oluç da Grup Bakanvekili olarak görev yapyor.

- HDP MYK, sokaa çkma çars yapmt

HDP Merkez Yürütme Kurulunun 6 Ekim 2014te yapt toplant devam ederken MYK adna yaplan açklamada, bütün uluslar aras kurumlarn, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobanide yaananlara kar harekete geçmesi gerektii belirtilerek, Kobanide yaanan katliam giriimine kar 7den 70e bütün halklarmz sokaa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çaryoruz. Bundan böyle her yer Kobanidir. ifadelerine yer verilmiti.

Ana Sayfaya Git