7 parti ve oluşum cephesinde ‘Demokrasi Belgesi’ hazırlığı

HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen 7 parti ve oluşum, ortak mücadele hazırlıkları kapsamında “Demokrasi Belgesi” deklare etmeye hazırlanıyor.

Haberler 28.05.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) çarsyla bir araya gelen Türkiye çi Partisi (TP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), ortak mücadele çalmalarn sürdürüyor. çalmalar kapsamnda her yapdan temsilciler düzenli olarak bir araya geliyor. Belli bir takvime kavuturulan bu çalma kapsamnda oluturulan koordinasyon gelien olaanüstü durumlarda da politika üretiyor.

5 HAZRANDA KONFERANS

Newroz, 8 Mart ve 1 Mays ortak örgütleyen ve alanlarda olan 7 siyasi parti ve oluum ilk etkinlik olarak 5 Haziranda Ankarada Hafza, Hakikat, Hesaplama konulu bir gün sürecek konferansn hazrlk çalmalarn sürdürüyor. Konferans kapsamnda AKPnin iktidar döneminde gündeme gelen i cinayetlerinden mafya ilikilerine, katliamlar masaya yatrlacak. Mafya-siyaset, çete-sermaye ann madurlar, hakikat ve çözüm önerilerini tartacak. Yakn geçmiten uzaa bir hafzay oluturma, güçlü bir adalet, yüzleme ve hesaplamann önemi vurgulanacak.

EKONOMK KRZE DAR KAMPANYA

Türkiyenin yakc sorunlarna dair de çalma yürüten 7 parti ve oluum Ankara ve stanbulda il örgütlerinin katlmyla artan enflasyon, ekonomide yaanan krize dair ortak açklama gerçekletirmiti. Ankara ve stanbulda start verilen ücretler artrlsn, zamlar geri alnsn çalmasn da Temmuz ayna kadar sürecek bir kampanyaya dönütürecek. En geni toplumsal katlmn hedeflendii bu çalma kapsamnda ekonomide yaanan kriz, eriyen ücretlere dair talepler görünür hale getirilecek.

DEMOKRAS BELGES çALIMALARI

7 siyasi parti ve oluum çalmalarn ortak mücadele olarak tanmlyor. Mücadele ortakln büyütmeyi ve geniletmeyi de hedefleyen yaplar, ortak deklarasyon hazrln sürdürüyor. Deklarasyon Demokrasi Belgesi olarak isimlendirildi. lkeler manzumesi olarak duyurulacak çalma Haziran ve ya Temmuzda açklanacak.

BRLKTE DETRELM çARISI

Bu kapsamda Türkiyenin ortak mücadele hatlarna temas edecek belgede, kadn, yoksulluk, bar, demokrasi, ekoloji, gibi temel balklar yer alacak. Geni kesimlerin davetiyle de yaplmas planlanrken, Türkiyenin geleceini birlikte deitirelim çars yaplacak. Demokrasi Belgesinde Türkiyenin temel sorunlarndan çk için mücadele balklar da yer alacak.

Ana Sayfaya Git