76 baro başkanından siyonist işgal rejimine kınama

Aralarında Batman Barosunun da olduğu 76 baro başkanı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıları yazılı açıklamayla kınadı. Açıklamada, uluslararası kamuoyu Filistin halkı için harekete geçmeye davet edildi.

Haberler 12.05.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda Batman Barosunun da olduu 76 baro bakan, siyonist igal rejiminin Mescid-i Aksaya yönelik gerçekletirdii saldrlar yazl açklamayla knad. Açklamada, uluslararas kamuoyu Filistin halk için harekete geçmeye davet edildi.

Açklamada, igal rejiminin Mescid-i Aksada gerçekletirdii saldry knamak, saldrnn karsnda durmann, hukuka aykrln, sava suçunun, insan haklar ihlallerinin karsnda durmak demek olduu belirtildi.

gal rejiminin Filistin topraklarnda insanlk suçu ilediine dikkat çekilen açklamada, Hatta BM nsan Haklar Yüksek Komiserliinin ifade ettii gibi, Kudüste yaananlar insan haklar ihlalinden öte tam anlam ile bir sava suçudur. srailin hakk olmayan yere tecavüzü ve müdahalesi kabul edilemez. denildi.

Siyonist igal rejimine knama

gal rejimini knamann her insann boynunun borcu olduuna vurgu yaplan açklamada, Evrensel tüm hukuk metinlerinde güvence altna alnm yaam hakkn, din ve vicdan özgürlüünü, ibadethane dokunulmazln hiçe sayarak saldrda bulunan israili knamak brakn her hukukçunun her insann boynunun borcudur. srail uluslararas kararlara, sözlemelere sayg duymasn örenmeli, buna aykr davranlarnn hesabn da uluslararas arenada vermelidir. ifadelerine yer verildi.

Açklamann devamnda unlar kaydedildi: sraili igal ettii Filistin topraklarndaki yasad uygulamalarn sonlandrmaya ve bölgede gerginlii ve hukuksuzluu artracak hareketlere son vermeye davet ediyoruz. srailin 4 gündür Filistin halkna kar yapt saldrlar uluslararas hukuka ve insan haklarna aykrln hep birlikte dile getirmekle israilin hukuk ve insanlk d bu saldrsn iddetle knyoruz. BM Genel Kurulu bata olmak üzere uluslararas tüm kurumlar, engelleyici yaptrmlar derhal gündeme almaya çaryor, uluslararas kamuoyunu Filistin halk için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git