940 hakim ve 439 Cumhuriyet savcısının ataması yapıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) 940 hakim ve 439 Cumhuriyet savcısının ataması yapıldı.

Haberler 21.05.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HSK binasndaki atama törenine, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da video konferansla katld.

Törenin açl konumasn yapan Adalet Bakan Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) hak ve özgürlüklerin önemini herkese bir kez daha hatrlattn söyledi.

Bu dorultuda Yarg Reformu Strateji Belgesindeki hedefler dorultusunda çalmalarn sürdürdüklerini belirten Gül, amaçlarnn vatandalarn memnuniyeti olduunu vurgulad.

Kura ile 940 hakim ve 439 Cumhuriyet savcs olmak üzere toplam bin 379 adayn atamasn gerçekletireceklerini dile getiren Gül, adaylara öyle hitap etti:

Hayalini kurduunuz bir gelecee, hakimlik ve savclk mesleine adm atyorsunuz. Bugün emeklerinizin karln alacanz gündür. Buraya birçok snav aarak geldiniz ama asl snav imdi balyor. Toplumun sizden adalet gibi çok önemli bir beklentisi olacak. Üstlendiiniz görev ve sorumluluun en az u an yaadnz heyecan ve mutluluk kadar büyük olduunu lütfen unutmayn. Hepimiz biliyoruz ki adalet, adliyelerden gelip giden evraklardan, dosyalardan ibaret deildir. çerii ve mahiyeti ne olursa olsun her dosyann bir insan hayatna, bir insan hikayesine temas ettiini daima hatrda tutmalsnz.

Bakan Gül, Cumhurbakan Erdoann liderliinde yargda önemli reformlarn hayata geçirildiini ifade ederek, unlar söyledi:

Sizler, hükümet konaklarnn güne görmeyen katlarna skm, fiziki imkanlar yetersiz adliyelere gitmeyeceksiniz. Sizi fiziki ve teknik altyaps gelimi, adaletin adna yakr güzel mekanlar beklemektedir. Ancak bu yapsal dönüüm, ne kadar anlaml olursa olsun, adalet hizmetlerinin kalitesini belirleyecek olan bina ve mekandan ziyade insan unsurudur, yani sizlersiniz.

Yarg mensuplarnn mesleki etik ilkelerinin HSK tarafndan Türk Yarg Etii Bildirgesi ile objektif bir temele oturtulduunu anmsatan Gül, Adalet sadece ona sadakat gösterenlerin ellerinde yükselir. Ancak bu sayede mülke temel olur. Bu nedenle adaletin yegane ideolojisi yine adalettir. Sizlerin bu düünceyle yargnn itibar ve saygnlna en güzel ekilde tesir edeceinize inanyorum. Ülkemizin dört bir yannda fedakarca görev yapan hakim ve savclara ükranlarm sunuyorum. dedi.

Konumalarn ardndan, Bakan Gülün butona basmasyla 940 hakim ve 439 Cumhuriyet savcsnn atamas yapld.

Törene, HSK Bakanvekili Mehmet Ylmaz, HSK üyeleri, hakim ve savc adaylar katld.

Ana Sayfaya Git