Bu sevgi bitmez?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında Diyarbakır, düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Haberler 11.11.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 81inci ylnda Diyarbakr, Siirt, Mardin, rnak, Bingöl ve Batmanda tören düzenlendi.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesindeki Ant Parkta yaplan törende, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu ile Garnizon Komutan Vekili 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Ali Özmen, Atatürk Antna çelenk sundu.

Siren sesiyle sayg duruunda bulunulmasnn ardndan stiklal Mar okundu. Atatürk Antnn yannda kurulan meale yakld, bayraklar yarya indirildi.

Törene, siyasi parti, kamu kurum ve kurulular ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, örenciler ve vatandalar katld.

Daha sonra Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde devam eden anma programnda, Atatürkün hayatndan ve askeri dehasndan kesitler aktarld.

Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müzii Korosunun verdii konserin ardndan anma program sona erdi.

- Siirt

Siirtte düzenlenen tören, Vali Ali Fuat Atik ve Belediye Bakan Vekili Zekeriya çrn Cumhuriyet Meydanndaki Atatürk Antna çelenk sunmasyla balad.

Saat 09.05te sirenlerin çalmasyla sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Siirt Halk Eitimi Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilikin konumalar yapld, örenciler tarafndan iirler okundu.

Atatürk ve 10 Kasm konulu resim, iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örenciler ödüllendirildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi müzik öretmeni Mehmet Zakir Alpin yönetiminde okulun korosunca Atatürkün sevdii eserler seslendirildi.

Törenler, Atatürk Resimleri sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

- Mardin

Mardin Hükümet Kona önünde düzenlenen törende, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Atatürk Antna çelenk sundu.

Törende siren eliinde sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu, bayraklar yarya indirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programnda da günün anlam ve önemini belirten konumalar yapld, iirler okundu.

- rnak

rnak Valilii bahçesinde düzenlenen törende, stiklal Mar okundu ve sayg duruunda bulunuldu, Atatürk Antna çelenk brakld.

rnak Kültür Merkezinde devam eden programda, iir okundu, oratoryo ve sinevizyon gösterisi sunuldu.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Bakan Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu, 23. Piyade Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, Jandarma Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr ile l Emniyet Müdürü Mustafa Emre Babu da katld.

- Batman

Batman Valilii bahçesinde düzenlenen törende, Vali Hulisi ahin ve Garnizon Komutan Albay hsan Kaplan, Atatürk Antna çelenk sundu.

Saat 09.05te sirenlerin çalmasyla sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Batman Kültür Merkezinde devam eden törende, Atatürkün hayatndan kesitler aktarld.

Atatürkü anlatan sinevizyon gösterisi ve okunan iirlerle devam eden anma program, resim, iir ve kompozisyon dallarnda dereceye giren örencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

- Bingöl

Bingöl Valilii önünde düzenlenen törende, Atatürk Antna çelenk sunuldu, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde devam eden programa, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Bakan Erdal Arkan ile kamu ile sivil toplum kuruluu temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git