Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi Suriye halkı çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de işgalci olmadığını belirterek, "Bizi Suriye halkı çağırdı. Biz orada sömürü için yokuz, biz orada işgal için yokuz. Biliyorlar ki Türkiye burada sadece Suriye halkının kurtuluşu için var" dedi.

Haberler 27.02.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycana düzenledii günübirlik seyahat dönüünde uçakta gazetecilerin sorularn yantlad. Suriye rejimine Soçi mutabakatnda yer alan noktalara geri çekilmesi için ubat ay sonuna kadar süre verildiinin hatrlatlmas üzerine Erdoan Bizim ubat sonu tabirimiz tamamyla bizim gözlem noktalarmz ile alakaldr. çünkü gözetleme noktalarmza yönelik bir kuatma söz konusu ve bu kuatmaya müsaade edemeyiz. Bunlarn geri çekilmesinin gereini biz kendimiz uyguladk. Bu arada da gözetleme kulelerimizi tahkim ettik, tahkim etmeye de devam ediyoruz. Buradan bu unsurlarn güneye çekilmelerini söyledik. çekilmemeleri halinde gereini yaparz dedik. Soçi mutabakat bu konuda neye amir ise biz gereini istiyoruz. Bunun gereinin yerine getirilmesi lazm ve bu konuda taviz vermemiz mümkün deil dedi.

BZ SURYE HALKI çAIRDI

Türkiyenin Suriye topraklarnda bulunmasnn gerekçesinin Adana Mutabakatna dayandn hatrlatan Erdoan, Bizi Suriye halk çard. Biz orada sömürü için yokuz, biz orada igal için yokuz. Biliyorlar ki Türkiye burada sadece Suriye halknn kurtuluu için var. Tabii bunlar ikide bir öyle bir yanl yapyorlar; buras Türkiyenin girmesi halinde bir igaldir. Biz burada Adana Mutabakat ile varz. Peki Adana Mutabakatnda süreç nedir? Siz terör örgütlerini kaçtklar yere kadar kovalarsnz. Yaptmz budur ve u anda bizde terör örgütlerini kovalyoruz. Bu kah PKKdr, YPGdir, PYDdir. Bunlarla megulüz. çünkü ne Amerika ne de Rusya terör örgütleri konusunda, bize verdikleri sözü yerine getirmediler. O zaman tabii i baa dütü. imdi biz bunu da yerine getirmek zorundayz. Onun için de bunu kovalyoruz. Buradaki konumumuzu biz Adana Mutabakatndan icazet alarak yerine getirdik ve yerine de getiriyoruz diye konutu.

TÜRKYE GALC DELDR

Erdoan, Türkiyenin oradaki varlna dönük birilerinin igalci ifadesini kullandn hatrlatarak, Türkiye burada igalci deildir, Türkiye burada 911 kilometre snr olan bir ülkedir. Tam aksine burayla uzaktan yakndan alakas olmayanlarn katil Esed çard diye buraya gelmeleri düündürücüdür. Onlar Suriye halk çarmyor. Bizi ise Suriye halk çard ve onlarn daveti ile oradayz. Eer bugün Suriye halk sokaklara dökülüp, Türk bayraklar ile Suriye bayraklar ile beraber koturuyorsa bunun bir anlam var demektir ifadelerini kulland. Cumhurbakan Erdoan, dlib için Almanya, Fransa, Türkiye ve Rusya arasnda dörtlü zirve yaplp yaplmayacann netlemediini, ancak Rusya lideri Putin ile 5 Martta stanbulda görüeceklerini belirtti.

VEREBLECEKLER PATROT YOK

ABDnin Türkiyeye Patriot verip vermeyecei sorusuna ise Cumhurbakan Erdoan, bu konuda henüz bir destek gelmediini söyledi. Erdoan, Ben çok net olarak söyleyeyim, u anda Amerikann bize verecei Patriot yok. Biz teklifimizi yaptk eer bize Patriot gönderecekseniz, biz sizden de Patriot alabiliriz dedik. Ama u anda benim aldm istihbarat ise verebilecekleri bir Patriot yok. Ellerinde böyle bir ey yok diye konutu.

AçIKLANDII ANDA KEL GÖRÜNECEKTR

Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin FETÖnün siyasi ayana ilikin Yurtta Sulh Konseyinin siyasi aya ortaya çkarlsn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun da Devletin elindeki HTS kaytlar açklansn sözlerinin hatrlatlmas üzerine, Bu konular ile alakal HTS kaytlarnn zamanlamalar çok önemli. Konseyin u anda içinde olup dedikodular yaplanlarla alakal zannediyorum bu kaytlar ortaya döküldüünde Türkiyede daha farkl bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabrl olmamz gerekiyor. Bu admlar da atlacaktr. u anda baz eyler açklanmyor diye her taraf süt limandr zannedilmesin. Açkland anda zaten kel görünecektir diye konutu.

KRAMYELERN KALDIRILMASI DYE BR EY YOK

Erdoan, SGK emeklilerinin bayram ikramiyelerinin kaldrlaca ve maalarndan kesinti yaplaca yönündeki haberlere de sert tepki vererek, Ne onun kaldrlmas var, ne ikramiyelerin kaldrlmas var öyle bir ey yok. Kaldracaksak bunu benim anons etmem lazm, hükümet sözcüsünün anons etmesi lazm veya cumhurbakan sözcüsü etmesi lazm. Böyle bir sahtekarlk olur mu, dert baka yantn verdi.

Aç TAVUK KENDN BUDAY AMBARINDA SANIRMI

CHP Lideri Kemal Klçdarolunun Yaknda iktidar oluyoruz, tabanmz hazr olsun sözlerini deerlendiren Erdoan Aç tavuk kendini buday ambarnda sanrm, baka bir eye gerek var m? 50 yl, 60 yl oldu hep böyle söylediler; yani maalesef yalandan baka hiçbir sermayeleri yok. imdi hepsi bir araya gelecekler. Bizim Erbakan Hocann bir laf var, 40 çürük yumurtadan bir salam yumurta olmaz. Bunlarn hepsi çürük yumurta, bunlardan bir salam yumurta olmaz. Hepsi bir araya gelsin, topu bir araya gelsin bunlardan bir ey olmaz diye konutu.

YAPTIKLARI HER EY SUç

Erdoan, HDP kongresi ile ilgili de HDPnin durmadan genel bakan deitirdiine dikkat çekerek, Biri gidiyor biri geliyor, bitmedi bundan sonra da olur çok ksa zaman içerisinde. çünkü bunlarn yarg ile olan süreçleri çok youn ileyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir. Cumhurbakan niye bunu söyledi? demeyin, gelebilir; çünkü her ey ortada. Yaptklar her ey suç. Buras hukuk devleti ise sen bu ülkedeki hukukun bütün gereklerine uyacaksn. Uymazsan uydururlar bu i böyle ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git