Erciş eski Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin'e 9 yıl hapis cezası kararı

İçişleri Bakanlığı'nca 2019'da görevden uzaklaştırılan Erciş eski Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 9 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu Yıldız Çetin, davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Çetin, savunmasında suçlamaları reddetti.

Haberler 17.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yürütülen terör soruturmas kapsamnda lçe Belediye Bakan Yldz çetin, 15 Ekim 2019da gözaltna alnd. çetin, terör örgütüne üye olmak ve terör propagandas yapmak suçlarndan tutuklanp Van F Tipi Kapal Cezaevine kondu. Van Cumhuriyet Basavcl da terör örgütü PKK/KCKnn sözde kadn yaplanmasnda yer aldklar, örgüte eleman temin ettikleri ve teröristlerle görütükleri iddia edilen çetin ile 10 kii hakknda iddianame hazrlad.

9 YIL HAPS CEZASI

Van 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, çetin ile dier sanklarn silahl terör örgütüne üye olmak, Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenlemek, yönetmek ve bunlarn hareketlerine katlmak suçlarndan 15er yla kadar hapisle cezalandrlmalar talep edildi. ddianamede ayrca HDPli çetinin, Vana gelen terör örgütü PKKnn sözde üst düzey sorumlularn evinde barndrd, örgütün Demokratik Toplum Kongresi ve sözde kadn yaplanmasnda aktif faaliyet yürüttüü de kaydedildi.

Tutuklu Yldz çetin, davann karar durumasnda hakim karsna çkt. Durumaya SEGBS ile katlan çetin, savunmasnda suçlamalar reddetti.

Mahkeme çetini, istinaf yolu açk olmak üzere Silahl terör örgütüne üye olma suçundan 7,5 yl, terör örgütü propagandas yapmak suçundan ise 1 yl 6 ay 22 gün hapis cezas olmak üzere toplam 9 yl 22 gün hapis cezasna çarptrd.

Ana Sayfaya Git