Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye telefon

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan HDP Eş Genel Başkanı Sancar'a telefon: "Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonlar, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı..."

Haberler 26.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, HDPye yönelik bugün gerçekletirilen gözaltlarn ardndan E Genel Bakan Mithat Sancar telefonla arayarak görütü. HDPden görümeyle ilgili olarak yaplan açklamada, iktidarn partimize yönelik balatt intikam saldrsna kar E Genel Bakanmz Mithat Sancar arayarak dayanma mesajn iletti denildi.

HDP açklamasnda unlar ifade edildi: Görümede E Genel Bakanmz Mithat Sancar, yaplan saldrnn detaylarn paylarken, saldrnn demokrasi, bar ve özgürlük araylarna yönelik olduunu ifade etti. Sancar, hükümetin içeride ve darda büyük bir siyasi çkmaz yaadn ve bu nedenle HDPye yönelik saldrlarna hz vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çaltn belirterek, Bu saldr esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir dedi. Saldrlarn ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceine iaret eden Sancar, bu konuda Türkiyenin her kesiminden saldrya yönelik yükselen tepkiyi önemsediklerini belirtti. Sancar, artan saldrlarn ortak mücadeleye olan ihtiyac ve zarureti bir kez daha ortaya çkardn dile getirdi.

KTDARIN SIKIMILIIYLA BALANTILI

Kemal Klçdarolu ise, bu operasyonun siyasi nitelikte olduuna inandklarn belirterek, HDPye geçmi olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldr ve operasyonlarn, iktidarn her alandaki skmlyla balantl olduuna dikkat çeken Klçdarolu, destek ve dayanma duygularn paylat.

Ana Sayfaya Git