Ağlatan buluşma! "Bir rüyadan daha fazla bir şey"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) düzenlediği etkinliğe katıldı. Erdoğan burada büyük bir coşkuyla karşılandı.

Haberler 25.09.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) Ebakan Halil Mutlu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hitaben, Ezberleri bozan, adalet ve insanlk onuruna sahip çkan dik duruunuz ve hakikat anlaynzla Müslümanlar bata olmak üzere dünyann heryerinde 100 milyonlarn gönlünde taht kurdunuz. deerlendirmesinde bulundu.

ABDde yaayan Türkler ve Amerikal Müslümanlar, Cumhurbakan Erdoan TASC önderliinde düzenlenen buluma programn düzenlendii salonda büyük bir cokuyla karlad.

Katlmclar ellerinde We love Erdoan (Erdoan seviyoruz), We Love Türkiye (Türkiyeyi seviyoruz) yazl pankartlar ve Türk bayraklaryla Bakan Erdoan selamlad.

Program öncesi New Jersey eyaletindeki Union Cityde bulunan Rising Start Academy adl slam okulu örencileri Arap kültürüne ait folklor gösterisinde bulundu. Rising Star Academynin anaokulu örencileri de salavatlar ve dualar okudu.

Ayrca New Yorktaki Atatürk Okulu Örencileri de çanakkale ve Memleketim arklarn seslendirdi.

Programda Diyanet leri Bakanlna bal New Jersey Bergen Cami mam Ahmet Babürün okuduu Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Ardndan Atatürk okulu örencileri stiklal Marn okudu.

- TASCn misyonuna vurgu

TASC E Bakan Halil Mutlu programda yapt konumada, 2016da resmi olarak kurulan TASCn Cumhurbakan, Türk ve Müslüman toplum ve Türkiyenin Washington Büyükelçisi Serdar Klçn çabalaryla ümmetin tüm renklerini bir araya getiren güçlü bir sivil toplum kuruluu haline geldiini belirtti.

Tüm dünyada bara hogörüye kültürleraras diyaloa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiini vurgulayan Mutlu, Bu süreçte baz devletlerin küresel sorunlar siyasi çkarlar adna müslümanlarn öldürülmesini kar çkmak bir yana burada ilenen insanlk suçuna açktan destek olduklarna tanklk ediyoruz. Sayn Cumhurbakanm tam bu noktada ezberleri bozan, adalet ve insanlk onuruna sahip çkan dik duruunuz ve hakikat anlaynzla Müslümanlar bata olmak üzere dünyann heryerinde 100 milyonlarn gönlünde taht kurdunuz. diye konutu.

- Dünyann gerçekten 5ten büyük olduunu gösterdiniz

ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal ise konumasnda Türkiyenin ümmete yapt yardmlar ve batyla kurduu güçlü ilikilerle kendini gelitirdiini belirterek, Yüksek bedeller ödemek zorunda kalsa bile türkiye mazluma sahip çkt. imdi de kendi modern tarihini yazyor. Arakanda, Yemende, Suriyede her yerde. görüünü paylat.

Türkiyenin Rusya ile vard Soçi mutabakatn anmsatan Cemal, Dünyann 5 süper gücü bunu dlibdeki krize bir çözüm bulamazken bunu siz yaptnz. Dünyann gerçekten 5ten büyük olduunu gösterdiniz. dedi.

Türkiye ve ABD arasnda son dönemde yaanan gerginlii de deinen Cemal. ABDdeki Müslümanlara olarak Türkiye ve ABDnin bir an önce bir mutabakata varmas için dua ediyoruz. açklamasnda bulundu.

- Türkiye dünyadaki tüm Müslümanlarn kardei

New York Meclis-i ura Bakan Abdel Hafid de buradaki konumasnda, Türkiyedeki 25 Haziran seçimlerini yakndan takip ettiini belirterek, Türk insann bir seçimin nasl yaplr gösterdii için tebrik ediyorum. dedi.

ABDdeki Müslümanlarn slama kar uygulanan zulmü ve slamofobiye kar çkmaya devam edeceine ve bu konuda Türkiyeyi örnek aldklarna iaret ederek, Türkiye dünyadaki tüm Müslümanlarn kardeidir. Diye konutu.

Salonda bin 200ün üzerinde katlmc bulunurken bini akn kii de salonun dnda bekledi.

Öte yandan program sürerken Cumhurbakan Erdoann yanna giderek kendisiyle bir süre görüen Filistinli Ebubekir Serag, AA muhabirine açklamalarda bulundu.

- Bir rüyadan daha fazla bir ey

Californiadaki Glendale slam Merkezi Bakan Serag,çok mutluyum, bu benim için bir rüyadan daha fazla bir ey. Bunun gerçek olduuna bile inanamyorum. dedi.

Serag, 78 yandaym ve hayatm boyunca hiçbir lideri sevmediim kadar Erdoan sevdim. mkanm olsa bütün isteimle hayatmdan alp onun güvenlii ve selameti için verirdim. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann insanla hizmet konusunda sorumlu davrandn kaydeden Serag, Kendisine 3 sayfalk bir mektup verdim ve tüm ümmetin arkasnda olduunu anlattm. eklinde konutu.

Malkolm Xin kzlarn kabul etti

Birlemi Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görümelerine katlmak için New Yorkta bulunan Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Malkolm Xin kzlar Qabilah ve lyasah kabul etti. Kabulde Cumhurbakan Erdoana ei Emine Erdoan elik etti.

Ana Sayfaya Git